BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 1 miesiąc temu #461886 przez aga2+1
Poczytajcie to matkasanepid.blox.pl/html
to ta sama babka pisze co wózek sprzedawała hehe:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #461905 przez Ingrid29
aga czytałam babka pisze rewelacyjnie.

12 lata 1 miesiąc temu #462019 przez misia88
Hej Kochane!
Ja zrezygnowałam z tego konkursu, bo ten ranking mnie wykancza. Spędziłam jeden wieczór na podbijaniu rankingu, a później wskoczył jakiś klikacz i po 5 min byłam na końcu. Bez sensu. Szkoda na to czasu :P

Lilka dzisiaj znalazła swoje stópki i wkładała do buźki. :) A rano spała na boczku :D

12 lata 1 miesiąc temu #462159 przez dziewczyna84
Akaciak super zdjęcie :) ja tez spróbuję cos w tym stylu zrobić
ingridgenialna aukcja. usmiałam się i gratuluje kobiecie talentu w pisaniu zabawnych opowiastek.

W związku z pisaniem i ja dziękuję wam za ciepłe słowa, mam nadzieję, że sama książka również się wam spodoba :D

A Maciuś...on za to się trzęsie zeby go tylko trzymać tak na siedząco.bo sam nie umie siedziec jeszcze oczywiscie.a jak wyjdę z pokoju to jest masakra...drze się...mimo ze niczego mu nie brakuje. smieje sie ze mną. wstaje by wyjsc do kuchni, a on w ryk
i ogólnie jest marudny :( ecch.

12 lata 1 miesiąc temu #462213 przez aga2+1
Dziewczyna gratuluję książki:) A co do marudzenia to ja jestem po nieprzespanej nocy po raz pierwszy:( Tosia co chwila budziła się z płaczem dopiero nad ranem usnęła. W czoraj wieczorem też dała mi w kość musiałam podać jej nurofen to troszkę było lepiej. Te zęby nas wykończą :dry:
Macie jakies sprawdzone maści na ząbkowanie? Przy dolnych zębach pewnie nie było by tak źle, ale górne niestety gorzej dają się we znaki.

12 lata 1 miesiąc temu #462224 przez dziewczyna84
dziękuję Aga :)
A powiedz jak różnica czasowa jest u ciebie między ząbkami dolnymi a górnymi? Kiedy dolne wyszły? będzie szybciej jak cię zapytam niz przerzuce strony na forum. ;)

12 lata 1 miesiąc temu #462229 przez aga2+1
dziewczyna no własnie u Nas idą najpierw górne hehe a powinny dolne. U starszych dzieciaków było tak, że po dwa wychodziły najpierw 2 dolne, a za miesiąc górne, ale może być też tak, że po dolnych górne wyjdą za 2 tygodnie lub 3 miesiące. Nie ma reguły niestety. Pamiętam, że najgorsze były 4 z temperaturą przez parę dni:(

12 lata 1 miesiąc temu #462231 przez dziewczyna84
aaAAA.no wlasnie . kojarze jak pisalas . wlasnie twoj przyklad podawalam męzowi.
Aga, bo ciekawa jestem kiedy u nas górne wyjdą. dwa dolne juz sa.

12 lata 1 miesiąc temu #462435 przez misia88
Współczuję ząbkowania. My go wcale nie odczuliśmy, dlatego była mega zdzwiona, gdy wyszedł ząbek :P
Mi znajoma położna polecała Dentinox na dziąsła w razie czego.

Lilcia właśnie ucina sobie drzemkę. Na II śniadanko zjadła kleik z suszonymi śliwkami. Do tego dałam jej najpierw te śliwki przed kleikiem i baaardzo jej posmakowały, aż się zdziwiłam. Jadła aż się uszy trzęsły.
Troszkę ogarnęłam domek, teraz się ogarnąć i o 14.30 mam korki.
Jutro idziemy na szczepienie, zobaczymy ile waży nasza mała kluseczka :D

12 lata 1 miesiąc temu #462706 przez Ingrid29
U nas po dwóch nocach nieprzespanych w zeszłym tygodniu, na razie tylko są dwie gulałki i jakby się zatrzymało wrzynanie, bo wczoraj przespał całą noc bez mleczka (zasnął około 19 30, a wstał o 6 20).

Misia mój Arturek też uwielbia śliwki, ale niestety nie moge już mu podawać, bo tak go wysypało po nich na drugi dzień i drapał się niemiłosiernie. Czyli wychodzi kolejne uczulenie.
A zapomniałam Wam napisać dziewczyny, że jednak synuś ma skazą białkową, pije już od miesiąca Bebilon Pepti i jest mega poprawa. Ma czasem krostki, ale to już wychodzi uczulenie na inne rzeczy. Niestety muszę polować na kaszki owocowe bezmleczne. Jak dałam mleczno-owocową to go wysypało.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #462731 przez aga2+1
Tosia rozrabiaka hehe
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #462945 przez misia88
Ingrid No póki co to nic nie widać, żeby te śliwki zaszkodziły. Zjadła pół słoiczka w sumie (kilka łyżeczek samych śliwek i część z kleikiem ryżowym).
Fajnie, że niania jest w porządku. Będziesz miała spokojne sumienie :)
Ja nie podaję Lilce tych kaszek owocowych. Przeraża mnie ta duża ilość dziwnych składników i cukru... Jakoś na punkcie cukru w żywności jestem przeczulona, a akurat te kaszki mają go naprawdę dużo. Wolę dać Małej kleik z owocami ze słoiczka. Tam jest naturalny cukier, nie są dosładzane.
agaJaka słodka! A jak ładnie ubrana :)

12 lata 1 miesiąc temu #463233 przez akciak84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #463236 przez akciak84
ingrid mój to miał znów ostatnio jakieś uczulenie, ale mu zeszło...nic nowego nie podawałam i powiem szczerze że zielonego nie mam od czego...ale na szczęscie go nie swędziało. A innego mleka to za żadne skarby się nie napije! Raczej to jest od wody czy coś. Normalnie jak wprowadzałam kaszkę manną czy marchewkę to nie było nic potem znów coś a teraz znów nic. Ja nie wiem póki to nie bęzie go swędzieć to się nie przejmuję...Ma dobry humor. Już trzecią noc z rzędu śpi od 20 do 8 rano szok...Zeszło dlatego może że smarowałam mu bezzapachowym kremem z hippa i oilatum soft nawilżającym (po kąpieli) teraz troche lepiej skóra się broni. zresztą ja miałam taka akcję z niklem na swojej skórze i już przechodziłam- niejedzenie czekolady, pomidorów, kukurydzy z puszki i wielu innych smakołyków, gdzie rzekomo ten pierwiastek występuje. Nic bym musiała nie jeść, ale się tym nie przejmowałam, co prawda swędziało ale powiem wam że teraz czekoladę i te inne rzeczy jadam tonami i nic!!!!! Jestem zdania, że nie można uważać na wszystko bo potem powstają nowe uczulenia i sie taki delikacik robi...ale to tylko wtedy jak nie swędzi bo jak jest silne to i leki histaminowe trza łykać:(nic fajnego.

aga śliczniusia Tosia...do schrupania

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #463240 przez Ingrid29
akciak śliczne zdjęcie naszego brata bliźniaka.

Aga jaka Tosia już duża i śliczna:)

U nas niestety na pewno jest to uczulenie, bo u nas jest to rodzinne - mój bratanek też miał skazę białkową, a bratanica jest uczulona na roztocza. Na szczęście jest wielkie prawdopodobieństwo, że z tego wyrośnie. Ja nie mogę jeść tylko czekolady, miodu, orzechów i ryb morskich, a tak to resztę jem (cebule i czosnek też), bo ja jeszcze 2 razy podaje pierś na deserek dla Arturka :)

Uczulenie u niego widać od razu na drugi dzień wysypka pod kolanami, pod paszkami, na policzkach, brodzie, szyi, brzuchu i strasznie się wtedy drapie.

A teraz mu wszystko poschodziło i dziś nawet przespał od 19 30 do 5 45 bez pobudki, bo tak to swędząca skóra go budziła.

A oto mój duży kawaler:
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka