BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #23630 przez basik_twins
Dziewczyny mozecie sie zaczac pocieszac doszłam do 123cm i zaczeły mi sie robic rozstępy
sa takie jasne kreski mało widoczne ale jak sie w perspektywie słonca spojrzy to widac lekkie wgłebianie

zaraz na prawo po skosie nad pepkiem
i mam nadzieje ze jak bede uzywac tego balsamu to nie beda wieksze:( bo jest ich troszke

a mówiłam ze cos mam czute bo skóra moje tak wyglada jakby juz miała dosc

:huh: skoda ze nie bardziej z boku
i w ogole rozmawiałam dzisiaj ze szwagierka i w szoku bo taka piłka mi sie typowa zrobiła twarda z brzucha odstaje strasznie i w ogole i powiem wam ze jak bede musiała i bede miec cesare to dla mnie koniec.
Jezeli chodzi o wyglad
Urosłam w pasie z 60cm tzn w brzuchu w pempku
nie pamietam nie mierzylam sie przed ciaza ale z 6 dych około bedzie i po cesarce moze mi sie zejdzie ale napewno nie 60cm w obwodzie

mam dzis doła chyba

ide sie polozyc

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #23642 przez Madzia89862
basiku jak sie czujesz?jeszcze cie nie ma a zawsze wczesnie juz sie pojawialas:)nie przejmuj sie rozstepami.to nie uniknione w wiekszosci przypadkach..

14 lata 6 miesiąc temu #23648 przez iwkaa
dziewczynty pobudka bylam wczoraj kupic jakis krem na slance dla dzidzi i nie nie kupilam bo chce z Nivea baby ale nie moglam znego znalezc na slance czy nivea taki ma??? a jak nie too jaki kupic bo juz nie wiem i plyn do kapieli jaki kupujecie oilatum??? troche drogi jes a nawet bardzo 500ml kosztuje 65zl!!!!!!!!

14 lata 6 miesiąc temu #23653 przez MoNiaaa
iwka dobry wybor od razu za tym kolorem bylam:P a jak wogole sie prowadzi ten wozek jak narazie zadowolona jestes??bo ja go tylko na necie wlasnie widzialam.ten szary to taki jasny jest czy ciemniejszy niz na zdjeciu???
a jest krem na slonce z nivea kosztuyjke ok 20 zl taka mala tubka.
ja wszystkie kosmetyki z nivea kupilam :)
basik tobie dopiero teraz lekkie rozstepy wyszly..a ja caly dol brzucha mam w sznitach takich i to czerwonych okropnie to wyglada wczoraj w sumie je zauwazylam bo jakos sie nie ogladam i jestem strasznie zalamana i nie wiem czy sa jakies dobre kremy zeby sie tego pozbyc??po za brzychem mam na nogach i po bokach masakra czuje sie strasznie :(:(:(:(
nie wiem czy kiedykolwiek stroj kapielowy zaloze..

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #23657 przez paulinkaaa2202
dziewczyny Basik, Monia wiem rozstępy sa okropne, te czerwone sznyty bo sama je mam i rozumiem, na razie nic nie możemy zrobić stosować jak dotychczas jakieś kremy na rozstępy. A po porodzie trzeba wziąć się za siebie, ćwiczyć, używać jakiś preparatów, żeby te rozstępy zjaśniały bo na pewno nie znikną i nie dajcie się oszukać. Ja mam nadzieję że po prostu zjaśnieją i z daleka nie będzie ich widać głowa do góry :)

A jak tam basik dzisiaj humorek lepszy niż wczoraj?

Iwka ja też widziałam na słońce z Nivea Baby z filtrem 30 za 23zł (taka mała tubka), ja mam zamiar kupić też z filtrem 30 ale Linomag też cena w granicach 20zł drogie są te preparaty, są tańsze ale są bez filtra bo szukałam

Wiecie co za przeproszeniem wkurwiłam się dzisiaj, Mój wyszedł z psem i co widzi ktoś nam przed garaż rzucił kiepa i spaliła się cała duża tuja z doniczką taka wielką!!!!!!!!! :angry: macie pojęcie chamstwo się szerzy i jakiś gnój wszedł do nas i to zrobił! jakbym dorwała tego gnoja takby po ryju dostał i po jajach żeby się nie pozbierał :angry:

14 lata 6 miesiąc temu #23659 przez Madzia89862
pala tylko spokojnie-wdech-wydech:)ale chamstwo sie szerzy niestety:(

14 lata 6 miesiąc temu #23661 przez martela89
Hej dziewczyny :) Nie martwcie się rozstępami wiele kobiet je ma i żyją :)
Ja jak na razie nie mam ale na 100% mi wyjdą i jestem na to przygotowana,od początku używam kremu ale znając życie to gówno da bo jak rozstępy mają być to będą. Najważniejsze jest to ,że będziemy szczęśliwymi mamami i wtedy zapomnimy o rozstępach :)

14 lata 6 miesiąc temu #23664 przez Madzia89862
martela a jak sie czujesz?

14 lata 6 miesiąc temu #23665 przez martela89
Ja jak na razie dobrze :) W piątek idę do lekarza i zobaczę co mi powie. Mam nadzieję,że wytrzymam chociaż do 38 tygodnia :)

14 lata 6 miesiąc temu #23668 przez Kathi
Cześć dziewczyny,
kurczę w te upały z brzucholami to ja się ciesze, że w zeszłym roku rodziłam, noe było takiego żaru.
Z nivea jest krem na słońce z faktorem 30.
I ja polecam wydać troche kaski na to Oliatu bo warto, a można kupiś mniejsze 250ml za jakies 35-40zł Starcza na jakies 4-5miesięcy i potem zdecydujecie czy dalej kupić czy zmienić na cos innego, bo skóra już inna ;)

14 lata 6 miesiąc temu #23694 przez Gosia
Jeszcze jest coś takiego Emolium emulsja do kapieli 400 ml Cena od 29,95 do 36,00 zł ale niewiem jak tam z opiniami na jego temat. Pewnie są różne. Wiem tylko że to jest do suchej skóry.

14 lata 6 miesiąc temu #23709 przez martela89
Ja mam Penaten do mycia od stóp do głowy :) I jakiś balsam do mycia ciałka też z Penatena :)

14 lata 6 miesiąc temu #23717 przez _aga86_
Wtrace sie troche co do kremu: otoz pytalam dwoch lekarzy z jakim filtrem powinnam uzywac kremu dla niemowlat obaj powiedzieli mi, ze z filtrem 50. A wy piszecie o 30- nie za malo?? szczerze mowiac nie znam sie, wiec prosze o info:)

14 lata 6 miesiąc temu #23726 przez Kathi
Aga86 mój mały ma 11 m-cy i ja mam 30, byłam teraz nad morzem i nic sie nie działo, nawet nie wiem czy sie opalił troszkę :oczko: 50 ja bym stosowała dla noworodków lub niemowlaków z bardzo jasną skórą. 50 to bloker jak dla mnie. 30 według mnie jest w sam raz

14 lata 6 miesiąc temu #23729 przez _aga86_
W takim razie myslisz, ze nie powinnam uzywac 50?? Dodam, ze Julka nie ma bardzo jasnej karnacji. kurcze juz kupilam 50 i nie wiem, czy zmienic na 30??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka