BezpiecznaCiaza112023

ze smoczkiem czy bez??

13 lata 4 miesiąc temu #166134 przez olka
mój Jasiek też jest na piersi, ale bardzo lubi smoczek :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13548

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #166138 przez Emme
Właściwie to ja zauważam odwrotną zależność, czyli dzieci na piersi lubią smoczki. przynajmniej znajome mi dzieci tak mają :)

13 lata 4 miesiąc temu #166143 przez olka
a moim zdaniem nie ma na to reguły...

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13548

13 lata 4 miesiąc temu #166474 przez renata329
u mnie Dawid jest na butli tzn juz teraz NIE ALE BYŁ, w ogole niehce butelki musze dawac mu pic z łyzeczki a smoka uwielbia, A JUZ DO SNU TO MUSI BYC ZAWSZE BO INNACZEJ WIELKI KRZYK

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #166523 przez natmur11
renata z ta butla moze sie zmienic. moja chrzesniaczka zaakceptowala butelke kolo roku dopiero i uwaga ze smoczkiem o najmniejszym przeplywie:)
a ze smoczkami roznie bywa, nie ma reguly moja corka i dzieci mojego rodzenstwa do roku byly na piersi a tylko jedno zyje ze smoczkiem.

13 lata 4 miesiąc temu #166584 przez Gosiaczek31
Mój na początku nie chciał smoka a teraz to na okrągło. Gdybym mu nie zabierała w ciągu dnia to pewnie by sie nie rozstawał a nim :P

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #166901 przez Martynka__89
Mateuszek kocha smokulka, ale już jakby trochę mniej. Inne rzeczy dużo bardziej go interesują, ale do snu zawsze jest.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

13 lata 4 miesiąc temu #166919 przez sylka
Kuba jest na piersi i smocka pociąga czasem ale nie nałogowo. Jakbym mu go nie dała to by nawet nie zapłakał za nim. Dostaje go jak płacze i nic go nie uspokaja albo do gryzienia. Łapie za miękką część w rączki i szoruje po plastiku więc bardziej się nim bawi niz ciąga.

13 lata 4 miesiąc temu #182424 przez justyna84
Ja mialam nie dawac smoka ale jak go nie mialam to plakal i nie umialam go uspokoic wiec poszlam mu kupic i byl spokuj ,teraz to ma tylko do spania ale powoli chce go oduczac zeby potem za dlugo go nie cyckal , podobno ze smoczka sa potem krzywe zeby ale nie wiem czy to prawda tak mi sie obilo o uszy

13 lata 3 miesiąc temu #185462 przez ifka
a u nas na początku bez smoka zupełnie ....było :blink: , gdzies do 3 m-cy a od tamtej pory smok jedynie do lulania :) :lol: .

[/url]

13 lata 2 miesiąc temu #206348 przez alicjaa
my smoczka wcale nie uzywalismy i nie uzywamy... choc pamietam ze byl taki czas jak maly plakal ze chcialam go nauczyc smoczka... ale sie nie udalo ;) wypluwal, wypychal jezyczkiem , nawet naciagalo go

i teraz w sumie z tego jestem zadowolona ;)

dzieciatko karmione bylo tylko naturalnie, bez mleka modyfikowanego tylko piersc
ja raczej zadnej zaleznosci miedzy piersia a smokiem nie zaobserowalam wsrod znajomych ;) nie ma zadnej reguly

13 lata 2 miesiąc temu #216102 przez Angua
Alicjaa- u nas to samo prawie było, bo już w szpitalu dostała smoka, ale po trzech tyg. wypadł z użycia, aż do teraz nie używamy go. Mikołaj jest na piersi, a na początku przez trzy tyg. był raz dziennie dokarmiany MM, żeby moje brodawki odpoczęły, no ale cóż jak już piszecie to wcale nie reguła. A muszę dodać , że próbowaliśmy Mikołaja spacyfikować różnymi smoczkami, różnych firm.Mam nadzieję, że bezsmoczkowe dzieciństwo będzie łatwiejsze!

09.06.2011r.-Mikołaj jest wśród nas!

13 lata 2 miesiąc temu #221884 przez aniolek2265
Moja niunia ma smoczka - zaczęło się od tego że w szpitalu przez 3 godziny było 3 pociągnięcia cycka i płacz i tak w kółko... mała jak nie chce to się nie da jej dać smoczka, jak uśnie to sama wypluwa. daję jej jak np się denerwuje bo chce cycka ale nie weźmie go dopóki nie zmieni się jej pampersa, albo jak musi poczekać aż skapie nadmiar pokarmu z piersi (na początku za szybko leci)

13 lata 2 miesiąc temu #223910 przez Katunia
Nasza historia ze smokiem w tle...
Tomus do urodzenie nia mial smoka przez 6 tyg, wystarczal mu cycus:)
Jednak kiedy cycus zaczal sluzyc jako smoczek to dostal swojego pierwszego smoka. Od poczatku byl uzywany jedynie do zasypiania i ponownego zapadania w sen przy czestych pobudkach nocnych. Teraz staramy sie rezygnowac ze smoka i juz kilka razy zasnal maluch bez smoczka. Malymi krokami mam nadzieje sie go pozbedziemy :)

http://s2.pierwszezabki.pl/042/0421939a0.png?9693

13 lata 2 miesiąc temu #224065 przez justine
ja jestem za smoczkiem;D chociaż wiele osób go odradza.. smoczek to dobry uspokajacz, w końcu ile można słuchać płaczu dziecka?..Kiedy jest najedzone i przebrane a płacze..pomaga smoczek;D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka