BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 5 miesiąc temu #769693 przez gusiag
hej
ale cisza ja piernicze...
Gabi pytałaś o Olę, już dobrze wszystko zagojone a w sobotę odpadł już strupek i została tylko czerwona plamka, taka mała blizna, ale na tak młodej skórze to chyba nie będzie śladu. Oby do nas to już nigdy nie wróciło. Teraz na placu tak się boję, że jak jakieś dziecko smarknie czy kaszlnie to uciekam, czyszczę Oli rączki płynem antybakteryjnym i wio, nie ma nas.. pewnie minie trochę, zanim przestanę przesadzać. Wczoraj zabrałam Olę na lody ale zaraz mi przez myśl przeszło że w lodach też mógł być ten gronkowiec.. zwariować idzie :(
a Ty co z hormonami znów masz? okres za długi humor kiepski? opowiadaj co się dzieje. też byłam na solarium dwa razy ale nic nie widzę po sobie i już mam gdzieś, nie idę więcej.
a co do mleka, to bardzo możliwe, że to przez mleko, może budził się po tym nestle bo inaczej mu brzuszek po nim pracował, może to poprzednie jest lepsze, sycące i nie powoduje jakichś akcji jelitowych. Bo on chyba nie budził się 4 razy po to żeby zjeść tylko coś mu nie dawało spać? spróbuj jeszcze raz kupić tamto mleko, sprawdź.

Justyna musisz zrobić coś z oknem, no i odsunąć ewentualne przedmioty pod oknem które dają mu możliwość wspinania się na okno.

Marigra fajnie, że Zuzia czuje się lepiej i że was nie wzięło. A za deser trzeba się czasami zabrać, powiedz sobie że to tak jak witaminy, dla zdrowia i humoru ;)
a córunia prześliczna, szkoda, że nam tak rzadko pokazujesz jej zdjęcia :)

Dorota jak gardziołko, podleczyłaś? grzane piwo z miodem polecam :) razem z siostrą męża - będzie raźniej ;)

Aisod daj znać co dziś Ci powie lekarz!czekamy
a ja tak jak lubię słodycze tak w ciąży nie jadłam ani słodkiego, ani kwaśnego ani niczego praktycznie, dopiero ok 6-7 miesiąca coś jadłam, także to nie ma znaczenia.

Asia guz do wesela zejdzie, nie pierwszy nie ostatni. A wy co znów z lekarzem?

Martyna a co z Tobą się dzieje, że nie piszesz nic do nas??
to samo Tee jak się macie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #769725 przez aisod
Hej!

My po spacerze, znowu u nas piękna pogoda, nawet na wycieczkę nad stawy się wybraliśmy, porzucać kamyki do wody.

Już sie doczekać wizyty nie mogę, bo też jestem ciekawa co mi powie. Ale to jeszcze parę godzin...

Co do smaków to ja dobrze wiem, że się nie sprawdzają te zabobony :P Z Miśkiem wszystkie znaki stwierdzały, że będzie dziopka, a tu wyskoczył chłopak. Także wszystko okaże się na samym końcu :D

Uciekam usypiać mojego potworka. Postaram sie wpaść wieczorem zdać relacje :)

11 lata 5 miesiąc temu #770131 przez georgette102
cześć

ja nadal mam gościa, więc za dużo się nie wypowiadam, wpadam tylko skontrolować co się dzieje i uciekam ;)

Tomek zabrał Maję dzisiaj do lekarza, bo ten kaszel nie dawał nam spokoju, nadal ma infekcję gardła, więc znowu dostała antybiotyk i jeszcze tydzień zostanie w domu

mnie nadal pobolewa gardło ale jakoś tragicznie nie jest
właśnie otwieramy piwko ale nie grzane, bo za takim jakoś nie przepadam

miłego wieczoru wszystkim

aaaa gusiag nie wiem czy już to pisałam ale ja też w dzieciństwie miałam gronkowca, tylko przez to, że rozdrapywałam skaleczenia jakoś sobie go wprowadziłam pod skórę, miałam paskudną ranę jakby mi ręka gniła, ale teraz nawet ślad po tym nie został

11 lata 5 miesiąc temu #770147 przez aisod
No ja wpadam po wizycie, tak jak obiecałam!

Wiecie, wykrakałam będzie dziewczynka :) Hehe! Na imię będzie miała Kinga (chyba, że nam się jeszcze zmieni ;) )

Najśmieszniejsze jest to, że przed wizytą u lekarza byłam w ciucholu i tam były takie śliczne różowe body z napisem "Daddy's little star" i kupiłam... Jednak intuicja mnie nie myliła :P

Do jutra!

11 lata 5 miesiąc temu #770188 przez gaabrysia
Super gratuluję;) będzie parka!;) starszy brat będzie się opiekował siostrzyczka- jak już zrozumie, ze to nie lala;)

Dorota biedna ta Maja chorasek jeden.. A kto z nią teraż siedzi?

11 lata 5 miesiąc temu #770191 przez ewelinda83
aisod Kinga to bardzo ladne imie :blink:
duzo zdrowka dla was dziewczynki, fajnie tak bedziesz miala parke :)

Dorota no to sie Majeczka zalatwila :( Kinga tez dalej kaszle ale slychac ze jej sie odrywa wiec nie ide do lekarza, mam nadzieje ze nie robie glupstwa :unsure: tzn wybieram sie ale w Pl

Gosia nie dziwie ci sie ze panikujesz, masz prawo po takich przejsciach :dry:
ale teraz wszystko bedzie dobrze :)

jejku jestem taka wypluta po tym likendzie ze hej :dry: wypilam w sumie jedno piwo a czyje sie jak bym walnela skrzynke :huh: no ale caly likend noce zarwane bo siedzielismy do 2-3 w nocy, bylo smiesznie i milo :) fajne takie spotkania w duzym gronie znajomych :)
Kinia tez zadowolona bo wujcio chrzestny byl z corcia i dziewczyny szalaly, wczoraj np. Kinga poszla spac o 12 w nocy i to i tak tylko dlatego ze ja zabralam bo ona dalej sie bawic chciala :) no ale w dzien odsypiala nocke 4 godziny ;)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #770613 przez gaabrysia
Ale ruch.. Dziewczyny odzywajcie się!;)

Witam z słonecznej warszawy, oby jak najdłużej;)

U nas nic nowego młody rozrabia;) apetyt mu teraz dopisuje! Może te 5 jednak dadzą mu chwile odetchnąć, zauważyłam ze sporo przybrał, i urósł - ciężko już go nosić, a jeszcze niedawno takie piórko;) ale to dobrze.

Jadę do pracy, a chce mi się! Już nie mogę się doczekac następnego tyg, dlulgi weekend, i za nic w świecie nie dam się wcisnąć w sobotę bo w pt mam urodziny, eh 27 stuknie- jeszcze pamiętam jak się pierwszy raż upilam na swojej 16- tce;) zdecydowanie za szybko ucieka czas!
Asia jeszcze świętuje też niedługo i ktoś jeszcze bo było tu parę skprpionow;)Dorota?
Dziewczyny planujecie sylwka czy zostajecie z młodzieżą?;)

Miłego dnia mamusią;) rozumiem, ze korzystanie i spacerujecie.

11 lata 5 miesiąc temu #770621 przez ewelinda83
Gabi ja jestem w pracy, a za oknem slonko swieci :dry:
Odezwe sie pozniej :)

11 lata 5 miesiąc temu #770788 przez gaabrysia
O nie! Dziewczyny przeginacie normalnie!;) nie ma co poczytać w przerwach;)

11 lata 5 miesiąc temu #770804 przez aisod
no nie ma ;)

Ja jakoś nie bardzo czas miałam dziś... Miśka coś dopadło, jakiś wirus chyba, bo go czyści od rana... Jest ryk przy każdym przebieraniu i załatwianiu... Wymięta jestem przez to :/

Oby szybko przeszło. Zaraz jadę k,upić jakiś chleb na kolację... Kurczę muszę też wymyślić na jutrzejszy obiad, a weny twórczej brak...

Zajrzę jeszcze później, może coś ruszy :)

11 lata 5 miesiąc temu #770811 przez ewelinda83
chyba nic nie ruszy :angry:
ja po pracy, ze slonka zrobil sie deszcz :dry:
robie obiad i czekam na meza i Kinie :)

11 lata 5 miesiąc temu #770894 przez marigra
czesc dzieczynki

witam z gorącego Krakowa - było dzisiaj ze 20 stopni, wiec po pracy wybrałam się na mały spacerek na starówkę - pięknie i ciepło, ale nóżki w tyłek mi włażą.....

u nss Zuzak nadal kaszle, nie wiem co to się z nią dzieje...nie może się biedak wyleczyć...zresztą ja tez już chrypie - wczoraj tak mnie bolało gardło ze nałykałam się tych tabletek jak cukierków - dzisiaj lepiej ale na struny głosowe padło....skrzypie jak drzwi...

aisod - super :D to będzie komplet :D:D:D naprawdę fajnie

gabi - wydawało mi się ze jesteś starsza hmmmm :S

ja tez ze skorpionów ale dopiero 18 listopada świętuję :) :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #770913 przez gaabrysia
O nie nie, starsza będę za ponad tydzień;)
Mój J z 20 jest;) i moja psiapsiola też. Same skprpiony;)

Ja chyba zaliczam się do tych najmłodszych na forum :)

Moje dziecko ma fazę teraz na ogórka:)

I coś mu się ze spaniem poprzestawialo... Spal o 20, a teraz od sob zasypia po 21..

11 lata 5 miesiąc temu #770938 przez aisod
Widzę, że słabo z pisaniem... ale wcale sie nie dziwię sama sił nie mam...

Michał miał prawie 39 stopni przed spaniem :/ Oby się nie rozłożył mi tylko...

Dobrej nocy Kochane!

11 lata 5 miesiąc temu #771127 przez gusiag
georgette102 napisał:

aaaa gusiag nie wiem czy już to pisałam ale ja też w dzieciństwie miałam gronkowca, tylko przez to, że rozdrapywałam skaleczenia jakoś sobie go wprowadziłam pod skórę, miałam paskudną ranę jakby mi ręka gniła, ale teraz nawet ślad po tym nie został

no właśnie u Oli najprawdopodobniej było podobnie, że wprowadziła go pod skórę przy zadrapaniu, mimo, że ja nie widziałam, ale mogła to zrobić bardzo delikatnie i dziad wlazł pod skórę. Wierzę, że nie wróci tak jak u Ciebie :)
blizna mała jest, jakby wycięty dołek.

Aisod super, będzie miał się kim Michał opiekować, gratulacje :) ja wczoraj się dowiedziałam, że moja koleżanka jest w ciąży też, ma synka o 2 msc starszego od Oli a na kwiecień ma termin z drugim :)
a jak się czuje Michał, co z nim?

Gabi najstarsza tu jestem chyba ja? a ze spaniem to może lepiej, jak później zaczął teraz spać chodzić to po zmianie czasu może nie wstanie za wcześnie

Ewa doszła czapka? daj znać jak tylko dojdzie. wylatujecie w czwartek o której?

Marigra ale się najeździsz i jeszcze naskrzypisz do ludzi ;) chociaż tyle, że pogoda fajna i mogłaś się przejść na spacerek. U nas też było pięknie, 25 st w cieniu. Cały dzień na dworze :) oczywiście z aparatem, czego efekty będą niedługo do obejrzenia

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka