BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #835497 przez ewelinda83
Martyna to tak jak Kinga, apetyt zalezy od dnia i nastroju :dry: dzisiaj zjadla rano mleko, wylizala bialy serek z kanapki, do tego troche czerwonej papryki i teraz skonczyla zajadac sie granatem :)

Martyna skoro sa dobre wyniki i wiesz ze tatuś tez byl takim niejadkiem to postaraj sie nie martwic.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #835552 przez Wiki81
Mam nadzieję, że się uda :) to moja łobuziara :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #835574 przez gusiag
hej
sorki, że nie pisze, jesteśmy dziś z Olą do jutra same. Zrobiłam małe przemeblowanie i bawimy się z Olą. byłyśmy na spacerze krótkim bo Olce leci woda z nosa i kaszle nie wiem czy to to samo co miałam ja czy zęby. bo trzy trójki się przebijają na raz.
co do urodzin Oli to dziś jedna dziewczyna co ma córkę starszą półtora roku od Oli powiedziała, że przyjdą i dziękują za zaproszenie, czyli została mi jedna koleżanka co ma synka, jak przyjdą to nie będzie tylko jednej. Czyli wychodzi na to że ktoś przyjdzie.
Kupiłam balony i pompkę, talerzyki i kubeczki i zamówiłam zdjęcie na tort. Ja tak mam że się cieszę z takich rzeczy.
Martyna Szymon tak widocznie ma, skoro ma dobre wyniki i jest ok to może tak ma być. Ola od kilku dni nie je prawie nic, jedynie zupki krem ze sloików. albo to od zębów albo to to że wszystko jest na nie.
Wiki podoba nam się nowa łobuziara na forum :)

11 lata 1 miesiąc temu #835629 przez meli1990
Czy któraś z was miała owulacje przed samym dniem @ ? Bo wydaje mi się że ja tak miałam według obserwacji temp

11 lata 1 miesiąc temu #835631 przez meli1990
I jeszcze jedno pytanie ile wasze dzieciaki mają wzrostu i ile ważą? Mój waży 13,5 kg i ma ok.90 cm wzrostu :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #835636 przez gaabrysia
Meli mój mial dokładnie takie wymiary na ostatnim szczepieniu we wrześniu czy październiku, nie pamietam;)

Z ta owulacja nie pomogę, ja pamietam ze korzystałam z takiej aplikacji co Ewa pisała, ale żeby nie mięc dzieci i po dwóch latach skończyło się ciążą. Oczywiście na tamten moment, szok ale teraż najwspanialsza niespodzianka jąka mnie mogla spotkać;)

Gusiag no to fajnie, ze będzie imprezka. Oczywiście czekamy na obszerna foto relacje;) co do kataru, to u nas zawsze zaczyna się właśnie od takiej wody, ale 3 też pamietam ze dały nam nieźle podpalić właśnie, ze nie chciał jeść..

Aisod jak dojdziesz do siebie to czekamy na bardziej wyczerpujacy opis;)

Dziewczyny jeszcze trochę i wejdę w spodnie z przed ciąży, ale się ciesze. Ostatnio nawet na łydki mi nie chcialy wejść;D
Muszę się jeszcze pochwalić bo od tyg codziennie trzaskam brzuszki, na nogi może jeszcze przyjdzie pora;)

Wiki fajna ta Twoja cora;)

A tu Adrian z Amelka;) codziennie się teraż spotykają;)
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #835638 przez meli1990
gaabrysia a jaka to była aplikacja?

11 lata 1 miesiąc temu #835654 przez gaabrysia
Wpisz sobie w google " kalkulator owulacji" sprawdź parę i wybierz który będziesz uważała za wiarygodny, ja akurat miałam tel.

11 lata 1 miesiąc temu #835663 przez gusiag
Meli ja mam w telefonie kalendarzyk menstruacji, póki co pokazuje wszystko dobrze i co do dnia dokładnie oblicza okres, który przychodzi jak w zegarku. Ale wiadomo, nie można ufać w 100%
Gabi Boski Adek z koleżanką, zazdrościmy Wam, że mogą się razem bawić :)
u nas taka niby choroba zaczęła się od tej gorączki jednodniowej, potem przyszedł kaszel suchy i glutki gęste, teraz zaczął się kaszel odrywający i katar lejący, a trwa to już tydzień w sumie, więc nie wiem czy tak długo się rozwija choroba? nie strasz że dopiero to początek?
ja piwko bezalkoholowe otworzyłam, biorę antybiotyk jeszcze :huh:
a Ola śpi już od 30min. nasmarowałam ją pulmex baby i nakropiłam olejkiem łóżeczko.

11 lata 1 miesiąc temu #835688 przez ewelinda83
Wiki slodka ta twoja lobuziara :)

meli Kinga ma ok 11kg, a wzrostu niestety nie wiem :S
ja mam ,, moj kalendarzyk ,, tez raczej mi sie wszystko zgadza, napewno bardziej jak z moimi obliczeniami :silly:

Gabi hehe to kalendarzyk zadzialal :P fajna parka, lubie patrzec na takie male dzieci jak sie razem bawia :)

Gosia u nas tez leci woda z nosa, ale wczesnie byly gluty, wiec mam nadzieje ze to na koniec a nie na nowy poczatek :huh: :unsure:
fajnie, ze Ola bedzie miala towarzystwo na urodziny :) kiedys pisalam ale nie pamietam czy mi odpisalas :S a co z Oli kolega A , z nimi tez kontakt sie ograniczyl :unsure:

my bylismy dzisiaj na kulkach, Kinia szalala 2 godziny :) musielismy ja na sile zabierac tzn troszke klamac ze musimy isc bo pani juz nas wyprasza, a Kinga biegala po calym placu i robila papa wszystkim ;)

mnie strasznie od wczoraj wszystko drazni, do okresu mam 4 dni wiec i tym razem sie raczej nie udalo :(

11 lata 1 miesiąc temu #835717 przez gusiag
odpowiedziałam Ci wtedy Ewuś w ukrytym poście. Właśnie od tego się zaczęło, to do niego nie została Ola zaproszona na Mikołaja. Kiedy powiedziałam co o tym myślę i że to przykre to polała się na mnie fala krytyki i tak już poszło dalej. Zresztą wiecie jak było. Mama jego napisała mi "ok "na zaproszenie więc może będą może nie. Dzieciaki raz się widziały na placu od tego czasu i widać że się lubią, to może przyjdą i będą się razem bawić. Jak nie to ich strata.
Ola kaszle bardzo przez sen :( w poniedziałek mamy bilans dwulatka więc zobaczymy czy wszystko dobrze czy raczej trzeba coś poleczyć. no i będę wiedziała ile mierzy i waży to też dam znać.
Ewa ja mam mieć okres za 2 dni :) też mam nerwa i pokłóciłam się z mężem jak wyjeżdżał dziś.

Ola ma faze na "boję się" boi się wszystkiego! nie wiem czemu i nie wiem jak sobie z tym radzić, zrobiła się taka pipowata, płaczliwa jak nigdy, zawsze była wesoła i odważna a teraz nagle coś robi i krzyczy że boi się kanapy, albo boi się pająka, którego wcale nigdzie nie ma...

a w ogóle dostać się na to forum graniczy z cudem ostatnio

11 lata 1 miesiąc temu #835723 przez meli1990
patrzyłam według takich kalendarzy owulacyjnych i wyliczało mi od 21 do 27 styczeń jeśli się nie myle czyli 14-20 dc ale skok temp jeśli dobrze mierzyłam był dopiero 28 dc i było 36,61 a dziś 32 dc miałam 36,72 i powinnam dostać dziś @ (ale jeszcze nie dostałam) A zazwyczaj mam temp. 36,3. Więc juz się pogubiłam z tym wszystkim jak na to patrzeć i liczyć :(

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #835730 przez ewelinda83
Gosia chyba przegapilam twoja wypowiedz na temten temat, ale dzieki za przypomnienie :blink: glupia sprawa bo ja myslalam, ze to Oli narzeczony ;)
Pamietam ze nerwy i bole mam zaraz po tobie :angry: :silly:
Gosia jeszcze co prawda nie znalazezlismy innego domu ale patrzylam na te naklejki i doradz mi prosze :) podobaja mi sie sowy, zyrafa i 4 zwierzaki, ktore sa najlepsze i najladniejsze jak juz sie patrzy na zywo :)

11 lata 1 miesiąc temu #835833 przez ewelina.zak.1991
hej:) Ewelinda to ja pisalam z rana o swicie z pociagy bo jechalam do szkoly.

loj ja nic nie rozumiem z Twoich obliczen meli, dla mnie to czarna magia :p

jak tam mija niedziela? ja wlasniw siedze na bardzooo nudnym wykladzie bhp ...

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 1 miesiąc temu #835880 przez gusiag
hej
prawie nie spałam bo albo Ola kasłała albo gadała przez sen.
nie mam humoru i gardło nadal drapie troche.
Ewa jeśli chodzi o dziecięce tatuaże/naklejki to moim zdaniem zwierzątka są dla mniejszych maluchów, nasze dziewczyny to takie odpowiednie na safari czy sowy, już niedługo nawet do dziecięcego pokoju będzie się też nadawał ten z pieskami. Ola ma sowy ale niedługo może jej zmienię na coś innego, a może dopiero jak znajdziemy inne mieszkanie. Także Tobie radzę wybrać między sowami a safari, to zależy jak planujesz wystrój pokoju Kini. Najwięcej sprzedaje się sów. ALE jeśli znajdziesz coś innego w sieci to kup sobie od kogoś innego :) ja się nie obrażę, wybór jest ogromny :) Niedawno widziałam pszczółkę Maję za 60euro :) nie no poważnie jest tego sporo.
Ewelina wytrwałości na wykładzie i miłego dnia mimo wszystko

dziś skoki :)

jak tam u pozostałych mija czas?
Aisod czekamy :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka