- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Emma szykuj się coś czuję ,że będziesz następna
ja od wczoraj jak jakaś nakręcona .. posprzątałam cała kuchnie, wszystkie szafki, każdy zakamarek.. do tego humor dobry wręcz jakaś głupawka
Właśnie wróciłam z mega zakupów- chyba przesadziłam z ilością ciast do tego zrobiłam sernik na ziomno bo za mną "chodził" smarze mięsko na chińskie w między czasie piorę chucham, dmucham i docieram jakieś niedociągnięcia po wczorajszej rewolucji .. tylko żyrandol mnie wkurza bo na wysokości i aż tak nie będę ryzykować...
Ale oczywiście też do was zaglądam co jakiś czas
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
ja stale zagladam, ale ze nic sie nie dzieje, tez sie nie udzielam. poleguje troche i odpoczywam, czego i wam zycze!
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
nie było mnie chwilkę ale już nadrobiłam wszystko
trochę się pochorowałam i nie miałam na nic siły ale od wczoraj jest już ok.
po pierwsze bardzo bardzo gratuluję rozpakowanym mamuśkom, wasze przeżycia i doświadczenie są przynajmniej dla mnie bardzo cenne, wiem że każda to inaczej znosi ale dobrze wiedzieć na co można się szykować
ja póki co jeszcze w dwupaku, termin mija jutro ale mam nadzieję że to nie będzie jutro
dzidzi przelewa się pod brzuszkiem i chyba mu się nie spieszy, w sumie to nie wiem czy się to zacznie wcześniej i będzie trwało kilka dni czy mnie weźmie znienacka???? do 8 marca jak nie urodzę to mam się zgłosić do gina, także póki co czekam
pozdrawiam was wszystkie
- teromerovero
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja jutro idę na spotkanie z moim doktorem i na ktg ( jak co tydzień)...
milibryl - nie załamuj się, nawet jeśli Maleństwo urodzi się 29.02 to zwróć uwagę jaka to jest wyjątkowa data:D, osoba również wyjątkowa i wszystko pasuje
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Hey Kobietki!
Ja jutro idę na spotkanie z moim doktorem i na ktg ( jak co tydzień)...
milibryl - nie załamuj się, nawet jeśli Maleństwo urodzi się 29.02 to zwróć uwagę jaka to jest wyjątkowa data:D, osoba również wyjątkowa i wszystko pasuje
no w sumie tak, data wyjątkowa ale jak to z urodzinami co roku? chyba trzeba by było się przerzucić na 28 lutego lub 1 marca
czekamy na wieści po jutrzejszym ktg
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
wszystko mnie swędzi skóra na brzuchu przy pępku bardziej niż zwykle na prawej dłoni to mi jakieś krostki wyszły nawet piersi mnie swędzą. Nie wiem czemu tak mam to juz tak pare dni się dzieje.
Na brzuchu też mam pare krostek ale cala ciaze uzywam oliwki bambino nigdy nic nie było.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
"Mogą pojawić się swędzące grudki i ogniska pokrzywkowe (Pruritic urticarial papules and plaques of pregnancy – PUPPP). Najczęściej u pierwiastek w trzecim trymestrze ciąży. Na początku są to bardzo swędzące grudki obrzękowe i wykwity pokrzywkowe. Gdy zaobserwujesz u siebie jakieś swędzące grudki, zgłoś się do lekarza. Jeśli natomiast zaobserwujesz swędzenie całego ciała może, to być objaw cholestazy ciążowej."
tyle znalazlam na naszej stronie. jesli ci nie przeszlo, doczytaj wiecej albo zapytaj o to swojego lekarza!
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
strangerwold, twoj post z czyms mi sie skojarzyl. przeczytaj koniecznie. wycinek pochodzi ze strony zapytajpolozna.pl, z dzialu "ciaza tydzien po tygodniu" - tydzien 34.
"Mogą pojawić się swędzące grudki i ogniska pokrzywkowe (Pruritic urticarial papules and plaques of pregnancy – PUPPP). Najczęściej u pierwiastek w trzecim trymestrze ciąży. Na początku są to bardzo swędzące grudki obrzękowe i wykwity pokrzywkowe. Gdy zaobserwujesz u siebie jakieś swędzące grudki, zgłoś się do lekarza. Jeśli natomiast zaobserwujesz swędzenie całego ciała może, to być objaw cholestazy ciążowej."
tyle znalazlam na naszej stronie. jesli ci nie przeszlo, doczytaj wiecej albo zapytaj o to swojego lekarza!
dziękuję Emma zaraz poczytam zaczynam się zastanawiac czy nie mam jakiegos uczulenia na krem czy coś.
Już mnie złe humory biorą nie mam co robić już bym chciała urodzić...
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczyny mam problem..
wszystko mnie swędzi skóra na brzuchu przy pępku bardziej niż zwykle na prawej dłoni to mi jakieś krostki wyszły nawet piersi mnie swędzą. Nie wiem czemu tak mam to juz tak pare dni się dzieje.
Na brzuchu też mam pare krostek ale cala ciaze uzywam oliwki bambino nigdy nic nie było.
racja, jak najszybciej zgłoś się do lekarza, mam nadzieję że to nic poważnego ale lepiej się kochana upewnij i idź jutro to skonsultuj z lekarzem
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
Jak wam zaczyna sie poranek? bo mi świetnie, słoneczko pięknie świeci, najchętniej umyłabym okna ale muszę sie powstrzymać narazie
Cały czas sprawdzam czy któraś mamusia się nie rozsypała czasem. myślicie że 29 luty będzie dla kogoś szczęśliwy?
Ja biorę sie za porządki i oczywiście później nauka i pewnie jakiś spacer bo pogoda zapowiada sie wyśmienita
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
U mnie masakra tak mnie bolą piersi że wytrzymać się nie da zaopatrzcie wasze lodówki w kapuste biała to sciąga gorączke i daje ulgę na trochę. A i właśnie nigdy nie zostawajcie w domu same bo ja się dobrze czułam poszłam pod prysznic i zendlałam niech zawsze będzie ktoś z Wami. pozdrawiam
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u mnie wczoraj caly dzien duzo bolesnych skurczy, noc malo przespana, dzis juz nieco lepiej, wiec rosnie nadzieja, ze moja coreczka zdecyduje sie jednak na marzec . skurcze tez sa, ale daja zyc: dalam rade poprasowac, posprzatac, rozladowac zmywarke i zrobic pranie! mam tez ochote zabrac sie za okna, ale na wiecej chyba mnie nie stac - z obiadu nici, beda tylko jogurty z owocami .
wydaje mi sie, ze samo swedzenie jest niegrozne - po prostu skora sie rozciaga, no i jest bardziej wrazliwa, sklonna do uczulen itp. ale jesli pojawiaja sie swedzace krostki, ktore nie sa np. wrastajacymi wlosami (jak u mnie na udach ), chyba lepiej poradzic sie lekarza...
milibryl, jesli u mnie nie zacznie sie "akcja", tez mam sie zglosic 8 marca juz na ciecie, mozliwe wiec, ze obie bedziemy mialy wyjatkowy dzien kobiet!
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
Noc minęła mi dobrze nawet pomijając to że od 4 rano byłam wilczo głodna ale w końcu wstałam o 6 żeby zjeść płatki na mleku
U mnie ciszaaaa nic kompletnie się nie dzieje. Wiecie co ja to nawet bym się cieszyła jakbym dzisiaj urodziła fakt że w końcu bym synka zobaczyła drugi fakt że byłaby to wyjątkowa data a trzeci fakt że urodziny mogłby obchodzić na 1 marca w urodziny mojego taty podwójne świeto
Dzisiaj mam w planach sprzatanie siostra z "kolega" przyjeżdża,ja tez muszę się jakoś ogarnąć włosy itd.
A póki co nic mi się nie chce chyba że do wc
Ciekawa jestem jak tam Marigra jak myślicie urodziła już?