BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #320617 przez gaabrysia
to chyba trzecia już jesteś na ten termin , ale by były jaja ;)

ja wogóle nie mam w planach ktg, zdaje się tylko na moja intuicje ..
ostatnio myślałam ze się zaczyna , ale śmiesznie wyszło bo okazało się ,że tylko się zaciełam ;D a tatuś akurat obiad nakładał ja ze łzami w oczach "zaczeło sie jedziemy do szpitala" a on "zjemy obiad i pojedziemy" a pózniej .."no kotku nie chciałem żebyś na głodniaka rodziła:)"

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #320661 przez milibryl
no to faktycznie trochę by nas było na 8 marca :laugh:

gabrysia - ja z om mam na 29 luty a z usg na 8 marca, u Ciebie widzę że usg masz wcześniej termin niż z om a ja mam na odwrót, ciekawe od czego to zależy?

teromerovero - no to fajne to ktg Ci wyszło zero skurczy :) a tu by pasowało już rodzić :) pewnie wszystkie przetrzymamy do 8 marca :)

12 lata 10 miesiąc temu #320677 przez aliah85
Cześć dziewczyny, ja tylko tak na chwilkę.. wróciłam od lekarza, rozwarcie mam na 3cm i wyczuła główkę dziecka.. zdziwiła się,że jeszcze chodzę heh no i zdążyłam dojechać do domu a na wkładce krew z jakimś śluzem.. wszystko boli mnie jak na okres i zwijam tylko jakby bardziej..ale to wygląda zupełnie inaczej jak dwa poprzednie porody więc nie wiem za bardzo co robić...

12 lata 10 miesiąc temu #320703 przez Karola1990
super :D to chyba następna nam sie ro rozpakowanych szykuje. :D

12 lata 10 miesiąc temu #320764 przez milibryl
aliah85 napisał:

Cześć dziewczyny, ja tylko tak na chwilkę.. wróciłam od lekarza, rozwarcie mam na 3cm i wyczuła główkę dziecka.. zdziwiła się,że jeszcze chodzę heh no i zdążyłam dojechać do domu a na wkładce krew z jakimś śluzem.. wszystko boli mnie jak na okres i zwijam tylko jakby bardziej..ale to wygląda zupełnie inaczej jak dwa poprzednie porody więc nie wiem za bardzo co robić...

a dzwoniłaś później do lekarza że masz ten śluz z krwią? Wiesz bo czasami mówią że lekarz mógł przy badaniu coś podrażnić i stąd ta krew ale na Twoim miejscu bym się upewniła.
No to teraz to już zaciskam za finał, który już bardzo bardzo blisko, czekamy na wieści :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #320820 przez emma
aliah, dokladnie, ja dwukrotnie mialam krwawienie po badaniu, podobno to normalne. obserwuj sluzik i czekaj na skurcze. mysle, ze za wczesnie nie ma co jechac do szpitala, bo lepiej polezec troche w domu niz - jak to ostatnio ujela moja polozna - "zasilac patologie ciazy" :).

12 lata 10 miesiąc temu #321085 przez aisod
Cześć Dziewczyny!

Jak tam minął ostatni dzień lutego? Wytrzymały wszystkie czy któraś się rozpakowała?

emma i co byłaś na meczu? Jeśli tak to jak wrażenia?

Ja dziś do dentysty idę... mam nadzieję, że szybko pójdzie i bezboleśnie ;) Trzymajcie kciuki :D

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #321104 przez ewelinda83
Czsec dziewczyny :)
Jak po nocce ? wyspane ? ja mialam raczej spokojna, jeden moze dwa kursy do wc :laugh:
Wczoraj mialam znowu wizyte w szpitalu i wady mi maleja, malenstwa nie wazyli :( lekarz chce mnie przetrzymac do 38 tygodnia i wywolywac ale to wszystko zalezy czy mojej niuni tez sie bedzie chcialo jeszcz tyle siedziec u mamusi. tak wiec na 100% z kwietniowej mamy zostane marcowa ;)

a tak swoja droga to jakas duuuza tu cisza :S ciekawe czy ktoras mamusia z naszego grona wczoraj przywitala swoje malenstwo ?

mariola, gusiag odezwijcie sie, co tam slychac, jak malenstwa sobie radza ?

12 lata 10 miesiąc temu #321135 przez strangerwold
witajcie
20 lutego okazał się zwyczajnie zwyczajny a miałam nadzieję że coś się wydarzy ehh moj mały nie zamierza wyjść predko co mnie smuci:(
bardzo bym chciała zeby sie urodzil zanim tato wyjedzie na leczenie:(
a zostal tydzien do wyjazdu...

12 lata 10 miesiąc temu #321161 przez teromerovero
Hey Kobietki,

29.02 zakończył się dla mnie średnio. Od wczoraj bolała mnie kręgosłup, Jak tylko położyłam się do łóżka zrobiło mi się niedobrze i tak gdzieś od 22-2:30 walczylam z nudnosciami:/ A oprócz tego zachciało mi się ryczeć, więc....leżałam, ryczałam i było mi niedobrze...:p

Za to poranek całkiem ok....

Od wczoraj mam myśli, że ta moja dziewczynka, to jednak chłopak jest.... :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #321190 przez milibryl
hejka
mi 29 luty minął dobrze, i na szczęście mnie nie wzięło ale teraz to już bym chciała żeby się coś ruszyło. W sumie to takie delikatne pobolewania brzucha, czasami jakiś skurcz no i dzidzi się przemieszcza pod skórą że....... także nic nie wiadomo kiedy i co a to oczekiwanie jest najgorsze :dry:

emmma i jak po meczu????nie urodziłaś z wrażenia???? ;)

aisod zaciskam za wizytę u dentysty oby nie bolało bo mnie już na samą myśl boli :laugh:

ewelinda no to witaj w gronie marcowych mam, ja też miałam być lutową a będę marcową :)

teromerovero a co to za ryczenie mi tu, ostatni raz tak sobie poryczałaś !!!!! mam nadzieję że to było jakieś chwilowe i już będzie tylko OK :kiss:
ps. wiesz na stówę z usg że ma być dziewczynka????? ale by były jajca jakby się okazało że chłopak :woohoo: w sumie moja koleżanka tak miała, całą ciążę lekarz mówił że dziewczynka, wszystko w różowym kolorze było gotowe a tu Kacperek wyskoczył :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #321205 przez gaabrysia
hej
wstaliśmy, całą noc wędrówki, ale to jak co noc ( chciałabym wstawać tylko 3 razy..:) ) samopoczucie nawet ok, tylko od wczoraj bardzo boli brzuch, ale żadne skurcze tylko ból no i brzucho twardnieje ale to młody tak się po prostu układa.. ja się śmieję ,nie przez pępek droga ;D

coś czuję ,że Aliah mogła zostać mama lutowa.. daj znać koniecznie co u Ciebie ??

aaa rozpakowane mamusie zapewne nie mają już tyle czasu.. było już może u którejś z was werandowanie ? spacer ?

ja się ostatnio śmiałam w przychodni żeby zapisały mnie na 6, ale już nie przyjde.. a teraz coś czuję że chyba Adrianowi tam jest dobrze.. żebym go tylko nie przenosiła tfu tfu!
bo już mi jest ciężkoooooooo

Emma jak wrażenia ? jaki wynik bo wytrzymałam tylko do połowy drugiej połowy ;) w sumie to piękny ten stadion i nasza gra też zadziwiająca.. jak dla mnie.

12 lata 10 miesiąc temu #321218 przez Karola1990
ja się śmieję że urodzę 1 kwietnia ale nie Ole tylko Jacka :) tak na pryma aprylis :D

12 lata 10 miesiąc temu #321255 przez ewelinda83
ja bardzo chcialam Kajetana :) ale bedzie Kinga :):):) chociaz do konca nic nie wiadomo, dwie kolezanki tez mialy miec coreczki a tu pindorek na koncu wyrosl :blink: :blink: :blink:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #321269 przez ewelinda83
Postanowilam sie dopisac do listy marcowych mamusiek :laugh:

rozpakowane:

16.01 - mariola2041 / Zosia
17.02 - gusiag / Ola
23.02 - Martyna 123 / Szymek
24.02 - georgette102 / Maja

w kolejce:

29.02 - 07.03 - milibryl - ???
04.03 - teromerovero / córeczka
05.03 - aliah85 / synek (Kasper)
06.03 - emma / córeczka (Zosia)
09.03 - kalisi / córcia
10.03 - Paula91 / córcia (Blanka)
12.03 - marigra /córcia (Zuzia)
13.03 - gucha86 / córcia (Oliwia)
14.03 - ewelina / synek (Michał)
16.03 - gaabrysia / synek (Adrian)
16.03 - moba2012 / synek (Tymon)
17.03 - strangerwold / synek (Bartuś)
22.03 - tunia24 / ??
25.03 - aisod / synek (Michał)
31.03 - asiula2134 / synek (Kacper)
ewelinda83 / córcia (Kinga)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka