- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
hej wam nie było mnie ostatnio bo trafiłam do szpitala na trzy dni na obserwacje bo mocno krwawiłam ale jest już ok
z mala tez jest prawie ok wazy już 2300 i ma już 49 cm... tylko ma ciągle problemy z oddechem i samodzielnym jedzeniem ale mam nadzieje ze wszystko się ułoży i za trzy tygodnie już ja wypuszcza do domu...
ma anemie ale jest już poprawa...
szybko nam rośnie ale nie oddycha jeszcze sama dobrze...
kochana Zosia jest dzielna i Ty też jesteś dzielna i na pewni wszystko się ułoży i już niedługo będziecie w domku. Dacie radę silne kobitki !!!!! Pozdrawiam
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Ja też z chęcią skorzystam z takich porad co wziąc , a czego nie.. bo jestem "zielona" i szczerze to dnia dzisiejszego niewiem co zapakować (laktator?) i wszystko tak leży w szufladzie w łóżeczku i czeka.. chyba ,aż się zacznie i nie będzie dylematu co brać a czego nie.. w jakiej kolejności poukładać. a to przy dobrych wiatrach tylko 3 dni
Mariola no to dbaj o siebie, a Zosia i tak jest bardzo dzielną dziewczynką
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
co do objawów to ja też mam jeden taki który mnie niepokoi, a mianowicie jak leżę czy to na prawym czy na lewym boku czuję kłucia zaraz pod biustem w jednym konkretnym miejscu, czyżby jeszcze dzidzi gdzieś tam uciskało?????
a i też chętnie posłucham rad mamusiek na temat ubranek, które warto mieć a które są zbędne
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
Chyba bałabym się ją teraz otworzyć żeby wszystko nie wyleciało z środka tak jest napchana Ale zmieściłam się w taką średniej wielkości
Muszę jeszcze mojemu chłopakowi pokazać co gdzie wewnątrz jej jest żeby mógł mi wszystko szybko znaleźć
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
milibryl ja też mam takie kłucie jak dotkne po lewej str brzucha ale bardziej u dołu. siostra mówi że to kolka.. a ja myślę że jakiś narząd który przeszkadza najbardziej mojemu synowi ;D
- teromerovero
- Wylogowany
- gaworzenie
Słyszałam coś, że w naszą stronę nadciągają bociany:D i proszę informacja się potwierdziła
Ależ jestem z Was dumna moje panie- no i muszę również oddać ukłon panom:D
Co do dolegliwosci, to ja czuję skurcze w łydkach, i raz po raz staram sie położyć z nogami wysoko.
Gorzej z brzuszkiem, wyraźnie opada, skóra wokół pępka napina się i zaczyna pekać. Staram się nawilżać i masować, ale podczas masowania brzuch mocno się napina i piecze mnie ta skóra:(
A co do szpitala, to ja na dzień dobry muszę zabrac tylko pampersy i chusteczki nawilżające, ubranko dopiero na wyjście:D
Ja wybrałam na tę okoliczność: Body z długim rękawkiem plus taki fajny komplecik a akrylu tam jest śpioch i sweterek i jeszcze czapeczka wełniana, do tego dodałam skarpeciaki i rekawiczki niedrapki no i kombinezonik. Kurczę jak tak patrzę za okno to mi się zdaje, że temu dziecku będzie gorrrąco:p
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Ja już z Oleńką od kilku godzin w domku Spędziłam w szpitalu miesiąc a Oleńka 2 tyg, bo dziś właśnie mijają dwa tyg od jej urodzin.
Ale na początek przede wszystkim ogromne gratulacje dla świeżych mam :** strasznie się cieszę i życzę zdrówka każdej mamie i maleństwom. Wspaniałe wiadomości. A całej reszcie jak to mówicie nierozpakowanych życzę cierpliwości
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
O TAK cierpliwości.. bo ja już bym chciała mieć to za sobą i synka przy sobie ..
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
A Ola podobno tak jak wszystkie noworodki jak śpi w nocy to wydaje z siebie głośne dźwięki, pierwszej nocy czyli tej nocy właściwie miałam ją w szpitalnym pokoju już i powiem wam, że to strasznie trudne.. zasnęłam ok 4 a obudziłam się przed 6 i tyle było mojego spania. Wsłuchiwałam się w każdy oddech, martwiłam się każdym dźwiękiem jaki z siebie wydała i zastanawiałam się czy jej się przypadkiem nie ulewa itp. Bo ulewa się sporo, ponieważ lubi jeść je często i sporo a takie maleństwa nie maja jeszcze wykształconego układu pokarmowego do końca i stąd taka sprawa, ale trzeba cierpliwie jej pomagać masażami brzuszka i czekać aż będzie większa i sprawniejsza
A ja jestem wykończona..
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a takie pytanie mam co do twardego brzucha od jakiegoś tyg(może krócej) strasznie mi to dokucza, co pare minut twardnieje a zaraz przechodzi na początku myślałam ,że to młody tak się układa. ale dziś mimo tego twardnienia czułam jego ruchy więc to nie on... dokucza mi to zwłaszcza w nocy i czuję przy tym ból do wytrzymania, ale nie przyjemny...
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
gabrysia - też tak mam z brzuchem, robi się twardy, czasami pobolewa przy tym ale szybko przechodzi i często podczas tego czuję dzidzi, nie wiem może zmienia sobie pozycję a w brzuszku ma już tak mało miejsca że on twardnieje i czasami zaboli????
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
niedawno siedziałyśmy i pisałyśmy że się doczekać nie możemy a teraz... mamusie siedzą z dzieciaczkami i nie maja czasu wskoczyć na forum. Jak ten czas leci nieubłaganie.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
strangerwold gdzie jesteś ? czyżbyś zrobiła tacie tą niespodzianke ?
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
niestety niestety nic sie nie dzieje i jestem 2w1 -.-
Nie było mnie bo kable pokradli i neta nie miałam ale już mam.
W nocy miałam ze 3 skurcze ale teraz cisza w ogóle spać nie mogłam wstałam o 3 i włączyłam tv oglądałam spadkobierców:D zjadłam bułkę bo oczywiście zgłodniałam;] o przed 6 poszłam dalej spać.
Już mnie ta nuda dobija.... a wy jak sie czujecie?