- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
slonko za oknem chyba musze sie wygrzebac z lozka i isc na spacer
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
georgette, mimo ze w szpitalu wszyscy byli pomocni, a warunki bardzo dobre, strasznie tesknilam za domem. moglam zostac jeszcze dzien, ale poniewaz wszystko bylo w porzadku, powiedzieli, ze mozemy sobie isc, z czego bardzo chetnie skorzystalysmy .
ja też bardzo chciałam wyjść do domu (i chociaż nie wszyscy byli pomocni to nie z tego powodu ) ale musiałyśmy zostać przez tego paciorkowca, bo mała miała robione badania
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
po porodzie dziecko lezy w takiej plastikowej przezroczystej kuwecie, ktora jezdzi na stelazu na kolkach, wylozonej materacykiem, wiec trzeba tam tylko czegos do okrycia dziecka, nie widzialam, zeby ktos uzywal rozka... z kosmetykow: pampersy i chustki do mycia pupy .
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
gabi, tak w tej do domu, ale mialysmy jeszcze gruby kombinezon z kapturem plus owinelam calosc polarowym kocem, bylo ok.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
U mnie mały cały dzień śpi i je z cyca i jest ok a w nocy budzi sie co chwile i chce jesc daje mu cyca ale on pije i ciagle ma mało więc zaczełam go dokarmiać i zasypia zaraz po 30 ml mleka sztucznego a tak to by się meczył 4 godz nawet chyba mam słaby pokarm w nocy i mu nie wystarcza.
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Ja dziś po morfologii, zobaczymy jak wyniki wyjdą . Na spacerku też już byłam i dobrze, bo teraz pogoda mi się za oknem psuje :/
Trudno nadążyć za tematami u nas , ale staram się
emma śliczna córa. Fajnie, że tak szybko mogłyście wyjść do domu.
strangerwold tylko uważaj przy tym myciu okien, żebyś nie wypadła No i lepiej się nie przemęczaj, bo później przy porodzie Ci sił braknie
milibryl zwiększona wydzielina to też oznaka zbliżającego się porodu, także może to jakaś zapowiedź...
teromerovero bardzo fajny filmik, aż jestem ciekawa co się tam dalej działo...
martyna123 weź się nie poddawaj i walcz o cyca , ale oczywiście najważniejsze jest zdrowie małego.
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
matko ale tu cisza ostatnio!!
mamuśki się rozpakowały i nie maja czasu na wizyty na forum.
u nas bez zmian, brzuch opadł jutro wizyta, zobaczymy co powie doktorek.
na samą myśl o goleniu mnie skręca. Lusterko będzie konieczne
Z jednej strony chciałabym żeby Olusia była przy nas już ale z drugiej niech sobie jeszcze pomieszka w ciepełku
a co u was?
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
dzisiaj mamy drugą wizytę położnej rodzinnej - pani ma zabrać ze sobą wagę, więc zobaczymy czy maleństwo przybiera na wadze - bo jak wiecie z tym karmieniem to miałyśmy trochę pod górkę
wszystkim mamusiom rozpakowanym i tym 2w1 życzę miłego dnia
- martela89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jestem szczęśliwą mamą Vanesski :)
emma śliczna córeczka gratulację.
U mnie mały cały dzień śpi i je z cyca i jest ok a w nocy budzi sie co chwile i chce jesc daje mu cyca ale on pije i ciagle ma mało więc zaczełam go dokarmiać i zasypia zaraz po 30 ml mleka sztucznego a tak to by się meczył 4 godz nawet chyba mam słaby pokarm w nocy i mu nie wystarcza.
Nie ma czegoś takiego jak słaby pokarm w nocy,pokarm zawsze jest dostosowany do malucha,ale w nocy dziecko jest śpiące i leniwe więc z butelki je mu się wygodniej z cycusia trzeba się trochę pomęczyć ,a z butli fajnie leci
Ja też przez to przechodziłam
- teromerovero
- Wylogowany
- gaworzenie
U mnie b/z nadal w dwupaku:D Niunia jest grzeczna nie broi, ale rusza się..więc to mnie uspokaja. Mam skurcze, ale słabe, pojedyncze i bardzo rzadko...
Jutro z samego rana idę na wizytę do Pana Gina i dowiem się, na kiedy pokieruje mnie na oddział...( ostatnio mówił cos o 8.03:D)
Niech krzyknie "HEY", ta której znudziło się to czekanie:D
Zmykam, taka ładna pogododa- idę na spacer i chyba upiekę jakieś ciacha <mniam>.
Pozdrawiam Kochane Przyszłe i Obecne Mamy
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Twoja Olusia ma jeszcze czas na wyjście, niech sobie spokojnie posiedzi u mamusi
georgette - czekam na wieści po wizycie,ile ta nasza Majeczka przybrała
ja dziś wstałam z wypiekami na twarzy i w sumie mam je do teraz, czy to nie oznaka porodu
dziś już nie widzę jak na razie żadnego śluzu więc dalej czekam jak na zbawienie, w czwartek będzie tydzień po terminie i zobaczymy co gin powie. Jak myślicie może mi kazać czekać jeszcze z tydzień (bo chyba 2 tygodnie po terminie są takie bezpieczne by urodzić) czy każe mi przyjechać do szpitala na wywoływanie???? Już się stresuję tą wizytą......
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale sie wyspałam dziś
śnił mi się poród hihi ;D
też dziś idę do lekarza.. nawet niewiem na którą bo śmiałam się do dziewczyn,że niechce "przypominajki" bo ja i tak już urodze
A teraz patrząc na was dziewczyny zastanawiam się czy to będzie ostatnia wizyta..
Ja z goleniem sama sobie daję rade co łaczy się z tym ,że czasem się zatnę ale..
Ja też bym chciała urodzic teraz 8 ;P ale chciec nie znaczy mieć. mogę urodzić i 26 już zwariowałam bo z usg na 5 termin.
ale pocieszam się bo dziś mnie zbada i pow (może) dlaczego CIĄGLE mam taki twardy ten brzuch.A brzucho strasznie nisko pod piersiam to już mam płasko
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**