- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
- Otrzymane podziękowania: 0
ja już sobie te tłumy wyobrażam...
Mam pytanie jak jesteście na l4 to kiedy dostajecie kase? u mnie w "zakładzie" są zatrudnione tylko 4 osoby więc bezpośrednio będzie wypłacał mi zus..w internecie wyczytałam ,że ma na to 30 dni od dostarczenia zwolnienie tylko,że moja Pani doktor dawała różnie po tyg po 2tyg.. ostatnie wysłane zostało 22 lutego do 5 marca. czyli kasę dostać mogę nawet pod koniec marca? z pierwszym mc macierzyńskiego ... taka mam zagadke.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja już sobie te tłumy wyobrażam...
Mam pytanie jak jesteście na l4 to kiedy dostajecie kase? u mnie w "zakładzie" są zatrudnione tylko 4 osoby więc bezpośrednio będzie wypłacał mi zus..w internecie wyczytałam ,że ma na to 30 dni od dostarczenia zwolnienie tylko,że moja Pani doktor dawała różnie po tyg po 2tyg.. ostatnie wysłane zostało 22 lutego do 5 marca. czyli kasę dostać mogę nawet pod koniec marca? z pierwszym mc macierzyńskiego ... taka mam zagadke.
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
5 to już marzec a chyba najpierw wypłaca za luty? niewiem pytam bo to będzie dopiero pierwsza moja wypłata z ZUSU.
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja tam dzisiaj nic nie robię, bo nie chcę dziś rodzić ale od jutra myślę sprzątać, myć okna, dużo chodzenia i seksu
troszkę mnie brzuch pobolewa jak na @ i czasami ból kręgosłupa, mam nadzieję że do jutra wytrzymam.
emma - ja jak do 8 nie urodzę to mam się zgłosić na wizytę, nic nie mówił o cesarce, no chyba że mnie wtedy zbada i każe mi przyjechać do szpitala, no nie wiem???? Ty to przynajmniej już wiesz na pewno.
a i zazdroszczę wyjścia na mecz - uwielbiam piłkę nożną ale pamiętaj że emocje, dużo ludzi,żeby Cię na narodowym nie wzięło
gabrysia - powiem Ci że u mnie z tym ZUS-em to jakaś masakra. Firma 5 osobowa, na zwolnieniu jestem od października, pierwszy miesiąc czyli październik wypłacił mi pracodawca, kolejne ZUS, zwolnienia mam wypisywane różnie w zależności jak wizyta (zazwyczaj co 3 tygodnie) i powiem Ci że już mam z 6 zwolnień L4 a wypłat z ZUS-u miałam dopiero 3 i to takie marne grosze dzwoniłam do nich i powiedzieli mi że naliczają od podstawy - podatek - składka na zdrowotne i dopiero od tej kwoty w zależności ile dni zwolnienia wypłacają. Czyli nie z góry za cały miesiąc tylko jak zwolnienie wypisane i dostaję różnie raz 750 zł, drugi raz 680 zł teraz dostałam 650 zł. Więc jak tylko skończę L4 i poczekam ze 30dni to sobie muszę to posprawdzać żeby mnie nie zrobili w bambuko a i powiedziała mi babka w ZUsie że mają 30 dni na wypłatę od momentu dostarczenia do nich zwolnienia. Także sama zobaczysz jak Ci przyślą - ale się rozpisałam
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
milibryl, nawet przez chwile nie zyczylam ci cesarki, myslalam raczej o tym, ze jak juz kaza przyjsc w okreslonym terminie PO TERMINIE, to pewnie beda chcieli wywolywac . moze podlacza ci oksytocyne, zeby ci sie zrobilo fajnie i sie zacznie! a z tymi oknami to naprawde dobry pomysl, ale niestety dzis juz sie nie wyrobie. zabiore sie za to jutro. mam tylko nadzieje, ze bedzie tak samo slonecznie i ladnie, bo zadna frajda myc okna jak pada...
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
niewiem czy dobrze pojełam .. w takim razie będę miała płatke za każde zwolnienie? czyli tak jak np w tym mc od 02.02 do 14.02 od 15.02 do 22.02 i od 23.02 do 05.03. ?? no nic przekonam się jak przyjdzie kasa. później na macierzyńskim już pewnie więc co mc. dobrze że tylko mc mam l4 w zusie. a na konto Ci przelewaja czy pocztą?
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Emma ja też bym z chęcią okna umyła już parę dni, ale sąsiedzi mnie by chyba zlinczowali ;D
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziekuje bardzo. własnie potrzebowałam kogoś kto ma mało os w firmie zatrudnionych.
niewiem czy dobrze pojełam .. w takim razie będę miała płatke za każde zwolnienie? czyli tak jak np w tym mc od 02.02 do 14.02 od 15.02 do 22.02 i od 23.02 do 05.03. ?? no nic przekonam się jak przyjdzie kasa. później na macierzyńskim już pewnie więc co mc. dobrze że tylko mc mam l4 w zusie. a na konto Ci przelewaja czy pocztą?
tak będziesz dostawała kasę wg zwolnień. Mi to wychodzi że za okres od 02.02 do 14.02. i 0d 15.02 do 22.02 dostaniesz teraz w marcu ale którego to nie wiadomo jak im te zwolnienia przyszły a to z 23.02-05.03 możesz nawet dostać na początku kwietnia. No porąbane to jest, mam nadzieję że już macierzyński będą wypłacać normalnie mi przelewają na konto bo tak podałam pracodawcy ale jest też możliwość na adres, ja pamiętam że dawałam nr konta szefowi i on wypełniał te papiery do ZUSU
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
no mam nadzieję że jutro też będzie takie słoneczko jak dziś i pomyjemy sobie te okna
- teromerovero
- Wylogowany
- gaworzenie
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja już zostałam zrugana za okna, więc odpuszcze .. bo zawieje mnie.. bo zrobi mi sie słabo.. lepiej nie ryzykować.. itp itd.
milibry jak mogę zapytać to kiedy miałaś om ? bo na naszej liście masz 2 terminy.. z usg i om? ja też niby z usg 05.03 a z om 16.03 ..
- teromerovero
- Wylogowany
- gaworzenie
Ale za to mogę Wam zdać relację jak po mojej dzisiejszej wizycie.
Azaliż, ktg wyszło jak prawie prosta krecha ( znaczy skórczy brak), ale za to od samego rana boli mnie kręgosłup i czuje się jakbym miała okres...No ale pan Dr nie znalazł cienia podejrzenia zbliżającego się porodu- znaczy, że czekamy... Jak nic sie nie wydarzy do 7.03, to 8.03 mam zapukać na oddział.
Noc spokojna była, tylko raz zaliczyłam wycieczkę do toalety. A po tym lekarzu to dzis już nic mi się nie chce:/
- teromerovero
- Wylogowany
- gaworzenie