- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
u mnie noc dzisiaj chodzona, dawno tyle razy nie wstawałam, chyba co 30 minut.....nawet mąż się bał, że urodzę bo stwierdziła, ze tak sapałam jak sie juz doczołgałam do łózka, ze myślał, że to już
teromerovero - wczoraj wałsnie o tobie myslałam, gdzie ty sie podziewasz, myslałam, że już dołączyłaś do grona rozpakowanych
a gdzie jest gucha, aliah???
zaraz pedze do lekarza na ktg i wizyte, zobaczymy co słychac u małej.... Mam nadzieje, ze wszystko dobrze, bo w sobote miałam taką biegunke, ze juz myslałam, ze jade na porodówke ale narazie zaciskam nogi i czekam na marzec..
no nic mamuski lece.......
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Dziś oglądałam "Dzień Dobry TVN", jest tam taki cykl o mamach z różnych państw świata... Dziś było o Litwie. Był omawiany sposób na szybszy i mniej bolesny poród ;P Trzeba ugotować 5 jajek, a później w tej samej wodzie ugotować kolejne pięć jajek. Następnie tę wodę wypić Podobno można to nawet wytłumaczyć naukowo, bo ze skorupek podczas gotowania wydobywa się "hynina" czy cuś takiego(mam nadzieję, że nie pomyliłam się w opisie )
Może się którejś przyda...
Świeże Mamuśki podzielcie się takimi praktycznymi radami co do porodu i pobytu w szpitalu. Chętnie skorzystamy te, które czekamy w kolejce
mariola2041 daj znać jak tam postępy "z cycem"
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
A i w piątek po porodzie rano bym zendlała w wc więc nie radze isc samemu tylko wołac pielegnarke po znieczuleniu miałam taką ciężką głowę i mi się kreciło cały piątek więc mało co się ruszłam ale mój dzidzuś chyba wiedział bo tylko spał i trochę jadł.
Więc nic się nie bójcie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło a poród to jednak chyba największe przeżycie kobiety.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
a mąż rodził z Tobą ? jak młody w nocy ? ja też będę krzyczeć o znieczulenie jeżeli już nie będę dawać rady... a czy któraś z was się orientuje czy wszędzie jest już refundowane ??
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
też będę krzyczeć o znieczulenie jeżeli już nie będę dawać rady... a czy któraś z was się orientuje czy wszędzie jest już refundowane ??
spoko, gabi, na inflanckiej jest bezplatne
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wiem właśnie, dlatego wybrałam inflancka między innymi .. nawet jak nie skorzystam , to warto mieć taka możliwość i nie płacić za to 700zł...
- teromerovero
- Wylogowany
- gaworzenie
Hej Mamuśki!
Dziś oglądałam "Dzień Dobry TVN", jest tam taki cykl o mamach z różnych państw świata... Dziś było o Litwie. Był omawiany sposób na szybszy i mniej bolesny poród ;P Trzeba ugotować 5 jajek, a później w tej samej wodzie ugotować kolejne pięć jajek. Następnie tę wodę wypić Podobno można to nawet wytłumaczyć naukowo, bo ze skorupek podczas gotowania wydobywa się "hynina" czy cuś takiego(mam nadzieję, że nie pomyliłam się w opisie )
Może się którejś przyda...
Świeże Mamuśki podzielcie się takimi praktycznymi radami co do porodu i pobytu w szpitalu. Chętnie skorzystamy te, które czekamy w kolejce
mariola2041 daj znać jak tam postępy "z cycem"
A ja z kolei czytałam, że przed porodem warto pić sobie herbatkę z liści malin- podobno wzmacnia macicę i zmniejsza ból porodowy.
Herbatkę można kupic w aptece, ok 3,5 kosztuje i nawet da się wypić ( stosuję), ale czy pomaga, to wam powiem po "rozpakowaniu"
- teromerovero
- Wylogowany
- gaworzenie
Teraz nabrałam odwagi:D Jestem z wami
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kurde, ale pięknie na dworze.. wskoczyłabym na okno ale wyglądałabym jak jakaś furiatka
- teromerovero
- Wylogowany
- gaworzenie
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
a na cyca ile razy się budzi ?
wiem właśnie, dlatego wybrałam inflancka między innymi .. nawet jak nie skorzystam , to warto mieć taka możliwość i nie płacić za to 700zł...
Na cyca róźnie się budzi zależy czy się duzo napił czy mało ale przeważnie tak co 3 godz.
teromerovero - dlaczego Cie powaliło dasz rade nie ma tak źle pare dni po porodzie zaczniesz się śmiać z porodu i z tego jak się zachowywałaś a jak zobaczysz dzidzi to zaraz będzie dużo lepiej.
Dziewczyny nic sie nie bać przecież każda to przeżyła i przeżyje.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
kurcze ale ci zazdroszcze, ze masz juz to za soba i swoje malenstwo przy sobie
no a my coz ... dalej sie boimy przed nieznanym
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
To się nazywa zdrowe podejście Będę się tego trzymaćDziewczyny nic sie nie bać przecież każda to przeżyła i przeżyje.
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
jutro kłade się do szpitala, mam 3 cm rozwarcia, głowa małej jest podobno strasznie nisko i na ktg wyszły jakies wielkie skurcze - ja ich nie czułam....wiec zobaczymy jak to bedzie
aha i lekarka powedziała mi o znieczuleniu, ze u mnie jest bezpłatne, bo to szpital kliniczny... Ale pwoiem wam ze jestem lekko przerazona nie sadziłam ze to tak juz....no ale moze mnie zbadają i wypuszcza - wiem łudze sie ale kto wie
tak wiec tak sie własnie sprawa przedstawia.....
martyna, to sie długo meczyłas z tymi bólami??