- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
- Otrzymane podziękowania: 0
u nas w porządku, choc ostatnio mała tez ma wzdety brzuszek, kupke robi z wielkim wysiłkiem i tez analizowałm swoją dietę i padło na kostkę rososłową która dodałam do ryzu, w sumie nie wiem czemu ją dodałam wiadomo przeciez ze to sztuczne jest
u nas pomaga gorąca pielucha na brzuszek i masowanie (oczywiscie nie bezposrednio na skorke
0
a z tymi szczepionkami tez sie cały czas waham, pytałam lekarza który u nas był, to ona polecał zdecydowanie płatna 5w1 (ok. 170zł), albo 4w1 (ok 100zł) plus bezpłatna przeciez WZW typ B i tez sie zastanawiam. Tak samo na tymi rotawirusami .mam jeszcse troche czasu i nie wiem co robic;/
gabii gdzie jestes??? może już tulisz adrianka przy boku, odezwij sie
- moba2012
- Wylogowany
- gaworzenie
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
u nas ostatnio ciezkie chwile, Zośka dokazuje, zwlaszcza w nocy, wiec o spaniu nie ma mowy. dzisiaj jak zasnela na pol godziny, zdazylam wstawic rosol i pranie i znowu zaczela plakac... mam nadzieje, ze dzisiejszy rosolek jej posluzy i da nam troche pospac w nocy .
my idziemy na szczepienie 17. mamy juz wyznaczona wizyte. niestety ciagle nie jestem przekonana, jakie szczepionki wybrac. na studiach pediatrzy odradzali te szczepionki skojarzone ze wzgledu na dodawana do nich rtec i zbyt duza ilosc lekow dla tak niedojrzalego oun, ale w przychodni dr nastraszyla mnie, ze w tych nieskojarzonych sa jakies cale bakterie krztusca, ktore tez ponoc niebezpieczne dla oun, a w skojarzonych sa juz tylko oczyszczone bialka krztusca, wiec niby bezpieczniej... pewnie ostateczna decyzje podejme dopiero w przychodni, bo sama juz nie wiem...
gabi pewnie pojechala na porodowke! dzielna dziewczynka! no i bedzie baranek!
marzec sie konczy, dziewczyny, do roboty!
ewelinda, mowilam, jak chcesz przyspieszyc, idz na mecz!
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
ja dziś miałam szał prac domowych ale za to teraz bym się połozyła do wyrka tylko.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no ciekawe, ciekawe jak tam gaabrysia ???
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
oj chyba Gabi faktycznie sie rozpakowała, bo juz dawno by do nas zajrzała hmmm, no nic czekamy....
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
Maja miała dzisiaj wizytę u pediatry i okazało się, że zbyt mało przybrała na wadze - obecnie waży 3100 g a waga urodzeniowa 2500 g - myślałam, że tyle jest ok, ale okazuje się, że niekoniecznie; za poradą pani dr teraz karmię małą po 20 min z każdej piersi i jeszcze odciągam pokarm i ją dokarmiam (przez te nakładki dziecko szybciej się męczy a poza tym nie może ściągnąć tyle pokarmu co bez) a na poniedziałek umówiłam się z konsultantką laktacyjną i jeśli ona nie pomoże mi przystawić Majki bez nakładek to będę musiała dokarmiać ją sztucznym mlekiem
aaaa i rozmawiałyśmy też o szczepionkach i zdaniem pani dr lepiej jest zainwestować w inne szczepionki niż płacić za te które są w standardzie; podobno szczepionki skojarzone są trochę lepiej "oczyszczone" a tak naprawdę to jedno ukłucie jest bardziej dla rodziców niż dla dziecka, ale koszt sugerowanych szczepionek (rotawirusy i pneumokoki) to łącznie ok 1500 zł
na gaabrysia czekamy na wieści od Ciebie - miejmy nadzieję, że już nie 2 w 1
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
Jestem na bieżąco ale nie zawsze mam czas pisać
U nas wszystko w porządku Bartuś rośnie jak na drożdżach ja pokarm mam cały czas a to najważniejsze.
Mały śpi różnie w nocy dzisiaj się obudził dwa razy o 2 i o 5 tyle ze jadl prawie godzine;D ale w praktyce to wygląda tak ze je max 20 min a reszta to tulenie sie do cyca hehe
Ale wiecie co najbardziej to się obawiałam karmienia że nie bede potrafila przystawic czy cos a od porodu do teraz radzę sobie świetnie;)
Cieszy mnie to poki co nie mam zadnych problemow;)
Mariola-gratuluję w końcu Zosia jest z wami ! Nie probowałaś jakoś nauczyc Zosi zeby ssała z piersi? Czy nie chcesz jej jeszc ze przemeczac i wolisz na butelce?
A Gabrysia to chyba rzeczywiście się rozpakowała;D ile w ogole zostalo nierozpakowanych bo mam luke;D
- moba2012
- Wylogowany
- gaworzenie
na razie niewiele sie dzieje, mycie okien i podlóg, spacery, ostatnie szalenstwa na zakupach, przez ostatnie dwa dni - nie zmobilizowaly jeszcze mojego skarba, wiec nadal czekamy
ale dzis chyba pozbylam sie czesci czopa, wiec mam nadzieje ze juz niebawem i my sie doczekamy :)a jestesmy juz 2 dzien po terminie wg usg i 8 dzien wg om
Mariola- super ze Zosienka juz jest razem z Wami
pozdrawiam wszystkie mamusie, super sobie radzicie
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
moba2012 ja tez sie wczoraj wzielam za sprzatanie - odkurzanie, mycie podlog, pranie, spacer nawet seks nic nie pomogl
Kinga malo sie wczoraj ruszala, juz wszczelam alarm i mielismy jechac do szpitala ale cale szczescie zaczela sie rozpychac.
Po seksie jej aktywnosc wrocila do normy chyba jej czegos brakowalo
- moba2012
- Wylogowany
- gaworzenie