BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

13 lata 1 tydzień temu #334780 przez marigra
witajcie dziewczynki

mariola - super, nareszcie masz malenstwo w domu, nie ma nic wspanialszego niz zajmowac sie własnym dzieckiem sAMEMU

moba - no to trzymam kciuki, jak czop odszedł to juz poród tuz tuz:)
ewelinda - praktykuj z mezem poki mozecie bo pozniej to celibat:D

dziewczyny które rodziły naturalnie - długo macie rozpuszczalne szwy - bo u mnie minąl 2 tydzien a one nadal są i nie zamierzają wypasc :unsure: , co prawda krocze juz chyba sie zagoiło i niewiele krwawie, ale tak sie zastanawiam jak to z nimi jest hmmm :cheer:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 tydzień temu #334786 przez milibryl
mariola - gratuluję!!!!! Super że Zosia jest już z Tobą :)

mariga - u mnie też minął drugi tydzień i szwy dalej są a krocze wydaje mi się że jest już zagojone, nie wiem może już niedługo się rozpuszczą???

u mnie od rana Zuzka markotna, o 5 zjadła i potem co godzinkę wstawała i się prężyła, cała czerwona, nóżki podkurczała nie mogła kupy zrobić, przystawiałam do cycka, usypiała na 15 min i znów płacz i tak dopiero o 10 zrobiła kupki i to 3,biedula się tak męczy :( nie wiem co jej dawać żeby nie miała problemu z kupkami i bolącym brzuszkiem???? poradzicie coś mamuśki :unsure:

13 lata 1 tydzień temu #334800 przez gaabrysia
Hej mamusie ;)
dołączam 21.03 o godz 11 przyszedł na świat mały Adrianek 4020 kg i 58 cm.
Nadrobie was jak będzie chwila.
gratuluje rozpakowanym o ile jest komu :) przepraaszam weszłam na chwile..

www.facebook.com/profile.php?id=10000113...p?id=100001137612238

13 lata 1 tydzień temu #334807 przez ewelinda83
gaabrysia gratuluje :) jaka fajna data, tak jak chcialas :blink: chcialam zobaczyc zdjecie Adrianka ale nie mam cie w znajomych i galeria zablokowana :( ale wyslalam zaproszenie :)
jeszcze raz gratuluje :)

marigra od jakis dwoch miesiecy mialam cebibat ( zagrozona ciaza ), ale wczoraj z niego zrezygnowalam bo to juz prawie 39 tydz i mam zamiar praktykowac juz do konca :silly: :lol:

13 lata 1 tydzień temu #334811 przez moba2012
gaabrysia - gratulacje ogromne, duzo zdrowka dla Was :)

13 lata 1 tydzień temu #334835 przez gaabrysia
no to fakty dogadaliśmy się ;) wszystkim mówiłam ,że urodzi się w pierwszy dzień wiosny i prosze!(z tego co na sali zaobserwowałam wszystkie chłopaki po terminie) ;D chciałam przywitać was z Adrianem tutaj ale coś mi to forum działa nie tak, ale znowu poprosiłam Justynę o pomoc ;P

powodzenia dla nie rozpakowanych.. ;)
ja własnie mam dylematy co mogę a co nie.. piersi jak skała wielkie, ogromne i mam nadzieje, ze zaraz pękną. przy następnym karmieniu zobaczymy jak te nakładki się mają..

13 lata 1 tydzień temu #334838 przez mariola2041

[url=http://

[url=http://

[url=

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #334840 przez strangerwold

Więc to jest Adrianek sliczny jest gratuluje Gabi!
Jak bd miala czas to opisz jak tam porod;)
Moje piersi tez takie byly ale powiem wam ze nie sa az takie duze;D
Załączniki:

13 lata 1 tydzień temu #334843 przez strangerwold
marigra napisał:

witajcie dziewczynki

dziewczyny które rodziły naturalnie - długo macie rozpuszczalne szwy - bo u mnie minąl 2 tydzien a one nadal są i nie zamierzają wypasc :unsure: , co prawda krocze juz chyba sie zagoiło i niewiele krwawie, ale tak sie zastanawiam jak to z nimi jest hmmm :cheer:

ja mialam 6 szwow 3 zdjete po tygodniu a reszta ma się rozpuscic wczoraj jak sie mylam to wyczulam jedna szew ale polozna mowila ze one dlugo sie rozpuszczaja

13 lata 1 tydzień temu #334852 przez Karola1990
gabrysia....WEEEEEEEELKIE GRATULACJE!!!!
doczekałaś się :) i to w taki dzień. :)

ja jeszcze czekam i czuje że trochę to jeszcze potrwa.

13 lata 1 tydzień temu #334869 przez gaabrysia
Karola a chłopak ma być? doczekasz się i to prędzej niż myślisz będziesz tulić swoje maleństwo- cudowne uczucie ja jestem zakochana ;)

ale i zmeczona nawet niewiem co pisze.. " i mam nadzieje, ze zaraz pękną... " lepiej niech się mają cało bo syn ładnie je ;)

o porodzie nie ma co pisać, było cieżko bo o 21.30 zaczeły się skurcze z kregosłupa ciągle.. ok 5 dostałam znieczulenie - akcja sie zatrzymała a ja totalnie nic nie czułam przez 2h ale nabrałam trochę sił i odpoczełam ok 7.30 zaczeły się znowu skurcze(wanna,drabinki, chodzenie) i o 11 tuliłam już małego "kurczaka" ;) parcie jak dla mnie to pryszcz. zreszta jakby nie było u kazdej kobiety jest inaczej...ja urodziłam dzięki tatusiowi bo naprawdeee ciagle aktywnie uczestniczył i gdyby nie on to zeszło by sie z 3 doby ;)

o szwach sie narazie nie wypowiem w pon ide na zdjecie tych nie rozpuszczalnych..

13 lata 1 tydzień temu #334870 przez gaabrysia
strangerwold dziękuje za pomoc :)

i takie pytanie do mam chłopców ( z dziewczynkami do czynienia to ja miałam) podczas przewijania robi siusi znalazłam sposób przykrywam pielucha tetrowa na wszelki wypadek , ale co z kąpielą wczoraj (pierwsza co prawda, może dziś będzie ok) wycieram w ręczniko a on go całego zasiusiał.. :)

a wogole to często robi kupki.. ?? ciagle spi , szybko sie najada i tfu tfu jak narazie jest bardzo spokojny :)

13 lata 1 tydzień temu #334871 przez milibryl
Gabrysia wielkie gratulacje, data superowa :) cieszę się że dzidzi zdrowe no i duże (moja ma 2 tygodnie i jeszcze takiej wagi nie ma ;) ) pozdrówka :kiss:

13 lata 1 tydzień temu #334884 przez marigra
gabrysia - gratulacje ogromne, Adrianek śliczny:), miałyśmy nosa ze rodzisz;)
co do chlopca niestety nie pomoge mam dziewczynke, ale slyszałam, ze to bardzo czesto sie zdarza podczas kapieli, ze siusiają, podobno zmiana temperatuey tak wpływa na odruchy

13 lata 1 tydzień temu #334890 przez emma
hej, dziewczyny!

!gaabii! wielkie gratulacje!!! doczekalas sie, kobitko! mowila ciotka emma, ze bedzie baran! :lol: adrian uroczy!!! a ty dzielna, ze wypchnelas ponad 4 kg! podziwiam! :laugh: wyslalam ci zaproszenie na fb, moze nie odrzucisz? :silly: :kiss:

milibryl, na bole brzuszka polozne polecaja herbatke koperkowa - i dla ciebie i dla dzidzi, dla dzidzi jest bezpieczna od 1. tygodnia zycia, a tobie pomoze jeszcze na laktacje, no i jest smaczna, przynajmniej mi smakuje! nam pomogla, mam nadzieje, ze i wam pomoze! :) no i pamietaj, zeby nie jesc zadnych wzdymajacych rzeczy, glownie surowych owocow i warzyw, cebul, czosnku, kapustowatych. powodzenia! :laugh:

dziewczyny, help!
powiedzcie jeszcze raz, jakie szczepienia wybieracie, bo ja mam straszne dylematy.
georgette, wyjasnij mi prosze dokladnie, co powiedziala o szczepieniach twoja pediatra, tak lopatologicznie, ktore poleca, a ktore nie i dlaczego, bo w poprzednim poscie troche to zamotalas i jestem skolowana :unsure: :blink:.

mariola, dzidzia sliczna! fajnie, ze juz jestescie razem! :)

a ja pochwale sie, ze my wazymy juz 4 kg! (chyba ze od wtorku cos sie zmienilo :)). a do mnie przyszla zamowiona waga, no i zostalo mi do zrzutu 4 kg, szalu nie ma, dopinam sie tylko w jednych spodniach, ale i tak jestem zadowolona :silly:.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka