- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
młody jak narazie spacer miał tylko do auta i spowrotem
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
ja kupuje pampersy 1 nie próbowałam innych, ale może powinnam, sama nie wiem.
Mam pytanie, moja Ola ma już 6 tygodni skończone i dziś jadła dopiero 3 razy, codziennie właściwie je w ciągu doby 7-8 razy a dziś mniej. Czy wasze dzieciaczki jedzą według jakiegoś schematu czy budzicie je na jedzenie? jak to wygląda u Was?
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
hej dziewczynki,
ja kupuje pampersy 1 nie próbowałam innych, ale może powinnam, sama nie wiem.
Mam pytanie, moja Ola ma już 6 tygodni skończone i dziś jadła dopiero 3 razy, codziennie właściwie je w ciągu doby 7-8 razy a dziś mniej. Czy wasze dzieciaczki jedzą według jakiegoś schematu czy budzicie je na jedzenie? jak to wygląda u Was?
Moj ma juz prawie 4 tygodnie ale je tak co 3 godziny czasem w nocy co 4 ale w dzien to tak do 15 co 3h a pozniej tak do 19 sobie dojada
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
ale ja nie mogę porównywać siebie do Was, nie miałam 9 miesiąca ciąży w którym na pewno bym przybrała więcej i miała więcej do zrzucenia.. także szacun
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
Ty mialas cc nie? może sprobuj nosic pas poporodowy albo moze jakies majtki wyszczuplajace na brzuch?
Ja mam jeszcze flaczek i nosze majtki takie bo jak bede nosic jeansy to pozniej mi brzuch taki zostanie i nieładnie bedzie to wygladac.
Ja zamierzam już brzuszki robic od jutra;))
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
hmm a od kiedy można taka bielizne nosić ? chyba dopiero jak się przestanie krwawić ? też już bym brzuszki porobiła.. ale jeszcze z 2 tyg conajmniej nie bede żeby sobie nie zaszkodzić. Pozatym gdyby nie brzuch -skóra..:/ to całkiem całkiem wyglądam ..
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
hej mamusie my w tym tyg sami siedzimy bo tata na 14 do pracy i zastanawiam się jak to będzie z kąpielą..
hmm a od kiedy można taka bielizne nosić ? chyba dopiero jak się przestanie krwawić ? też już bym brzuszki porobiła.. ale jeszcze z 2 tyg conajmniej nie bede żeby sobie nie zaszkodzić. Pozatym gdyby nie brzuch -skóra..:/ to całkiem całkiem wyglądam ..
jak macica sie obkurczy to mozna juz dzialac ja jestem juz 4tyg po porodzie takze juz nosze.
wlasnie jak wasze krwawienie ja jeszcze mam brazowawe ale mam.
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
wracając do tematu pampersów, ja mam teraz tylko DADA i jestem zadowolona, ale widze,ze wy jeszcze nadal uzywacie 1, a macie starsze dzieci i tak sie zastanawiam, czy moje dziecko ma duzą pupkę, bo w 1 to jest taka scisnieta (wlasciwie zuzylismy tylko pierwsza paczke pampersów która kupiłam do szpitala, a pozniej pzeszlismy juz na 2)
z wagi mi zostalo tez ok. 4kg, ale wszystko siedzi we flaczkowym brzuszku. Zastanawiam sie sowją drogą czy ta skóra sie sciągnie , bo ja nie robie jeszcze brzuszkó ani nie uzywam takiej bielizny. Jestem niecałe 4 tygodnie po porodzie, a szwy (wlasciwie juz wszystkie wypadly) albo blizna jeszcze mnie boli. CZasami to mam wrazenie ze bardziej niz zaraz po porodzie, ale tlumacze sobie ze wszystko sie tam teraz sciaga i dlatego.
Krawawien juz wlasciwie nie mam, uzywam tylko wkladki, bo zostay tylko delikatne plamienia..
gabi - a kąpiecie codzienie, bo my co drugi dzień, a tak ja tylko myjemy całą wodą, ale nie w wanience, wiec moze spróbuj własnie w ten sposób umyć adrianka. Tobie bedzie lzej (wanienka mega duzp wazy z woda, a nie mozesz jeszcze tyle dziwgac), a synek bedzie czysciutki.
Czekam z niecieprliwoscia na poprawe pogody, co by wkoncu wyjsc ponownie na spacer (bylismy dopeiro raz), a tak sie kisimy w tym domu... Chodzicie codziennie?
A co do karmienia, ja staram sie karmic co 2-3 godziny, ale jesli mala spi to jej nie budze, wiec zdarza sie, ze w nocy potrafi spac ciagiem 6 godzin.
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
My to juz dosc duuzo razy bylismy na spacerku jutro ma byc cieplo wiec tez sie wybieramy.
Moj Bartus ciągle się męczy z kupkami:( az mi go szkoda moja mama wsadzila mu termometr z oliwki do odbytu i jakos zrobil kupke ale tak to sie meczy. Ostatnio ta czesto marudzi i brzuszek go boli chyba sie kolki zaczna..;/
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ca tak góra co 4h bo położna mówiła że takie malutkie dziecko nie może tyle bez pokarmu (chociaż co położna to inna opinia)
mój mimo,że taki klocek się urodził to za duże dużo te 2 na niego jeszcze może przez to ,że mimo swojej wagi jest długi i dupinka taka malutka. zresztą wydaję mi się już większy ciekawe ile teraz waży w pt idziemy do przychodni może go zważa,a jutro do usc ( oby nie padało) ! to okazja do spaceru będzie wkońcu.
strangerwold musisz przeanalizować co jesz i co mu może przeszkadzać,a jak nie to polecam z polecenia kropelki ESPUTICON. Koleżanka używała i przechodzi ból brzuszka. Ja też zakupiłam , ale narazie trzymam w pogotowiu.
Coś mało rozrywkowy ten mój syn, odkąd tata poszedł do pracy spi.
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Nom ja miałam 15kg na plusie bałam się że duzo zostanie mi ale już jak wody mi odeszły a było ich mnóstwo to już troche ubyło ;P
Ty mialas cc nie? może sprobuj nosic pas poporodowy albo moze jakies majtki wyszczuplajace na brzuch?
Ja mam jeszcze flaczek i nosze majtki takie bo jak bede nosic jeansy to pozniej mi brzuch taki zostanie i nieładnie bedzie to wygladac.
Ja zamierzam już brzuszki robic od jutra;))
o kurde a o co chodzi z jeansami? to ma jakiś wpływ?
ja po cesarce nie mogę robić podobno brzuszków przez długi czas. Kąpiel pierwszą już wzięłam. Ale ból odczuwam przy dźwiganiu.
A dziś czuję się tak jakbym już miała dostać okresu... Krwawienie skończyło się już jakiś czas temu, do gina idę w czwartek..
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
u nas coraz lepiej Kinia jest slodziutka, kochaniutka i wogole naj naj naj kazda matka to powie
uczymy sie dalej, ale mysle ze dajemy rade. karmienia sa najgorsze tzn jak juz sie ten moj maly wampirek dossie to jest ok ale czasami ma problem ze zlapaniem piersi a ja kombiuje jak ja do niej przystawic. cyce mam jak arbuzy, jak cala ciaze mialam rozmiar C tak wczoraj sie okazalo, ze te arbuzy w C nie wchodza ja tu na wizyte do szpitala a nie ma w co cyca zaladowac naszczescie mama posluzyla pomoca i pozyczyla swoj biustonosz DD do tego bola jak piiiiipppppp !!!!! sa twarde jak kamienie
macie na nie jakies sposoby ? odciagam mleko ale boje sie ze jak za duzo odciagne to one zaczna wiecej produkowac i calkiem pekna z bolu
my pierwszy spacerek mialysmy wczoraj, dosyc szybko bo 4 dni po porodzie ale to bardziej z musu bo mialysmy badania w szpitalu - pobieranie krwi z piety.
w sobote w nocy odpadl nam tez pepuszek sam i tylko sam, nikt mu nie musial pomagac.
ja uzywam pampersow 1 ale 2 mam juz dady.
Prosze o rady na cycole