- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
my też na początku używaliśmy Oktaniseptu bo stosowali go w szpitalu, ale położna odradziła a już napewno psikania i kazała wysuszać zwykłym spirytusem rozrobionym 2 do 1 z woda. i dziś w nocy się pozbyliśmy kikuta, tata rano znalazł na podłodze więc pewnie przy przewijaniu.
Adrianek też się pręży przy kupce, ale jak już zrobi to jest ok .. o herbatce nie pomyślałam, od kiedy można podawać ? wiem ,że sama mogę pijac ale tak naprawde on załatwia się na "luźno" więc niewiem czy to nie pogorszyło by tylko sytuacji.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
sek w tym, ze ona je bardzo chetnie, ale czesto lapczywie i lyka przy tym powietrze. zawsze odbijamy po jedzeniu, ale widac za malo, bo potem ewidentnie mecza ja gazy. przedwczoraj podawalam jej tez Biogaje (jedna dawka to 100 ml bakterii), ale wczoraj bylysmy u lekarza i polecil inny probiotyk w kroplach - Dicoflor (jedna dawka do 3 mld! bakterii) - stosuje dopiero jeden dzien, wiec na razie nic nie moge powiedziec...
niestety wydaje mi sie, ze ta krew w kupie, ktora 4 razy widzialam ma zwiazek z wysypka, ktora od piatku obejmuje coraz wieksze polacie buzi... z poczatku myslalam, ze to potowki, ale buzia caly czas odkryta, a tych przybywa. ja do diety niczego nowego nie wprowadzam. wczoraj wrecz jadlam same bulki z szynka i pilam wode... jesli nic sie nie zmieni, jutro znowu zabiore ja do lekarza, moze wymysli cos lepszego...
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dicoflor polecała mi koleżanka ciekawa jestem jak się u was sprawdzi.
No to chyba wszystkie mamy wesoło z tymi kupami.
a u was luźne stolce? - głupie pytanie
u mnie dla odmiany ja dostałam jakiejś wysypki na rękach nogach i plecach.. podejrzewam sok jabłkowy - ktorego nigdy nie pijałam bo nie lubiłam , ale teraz jak to jedno urozmaicenie od wody korzystałam raz dziennie pół na pół z woda..
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no, Zosia ma dosc luzne stolce, ale to podobno typowe dla dzieci karmionych piersia, ja tez raczej w normie .
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no, Zosia ma dosc luzne stolce, ale to podobno typowe dla dzieci karmionych piersia, ja tez raczej w normie .
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
druga sprawa położna w szpitalu pow ,że wszelkie alergie, kolki i nie tolerancje czegokolwiek .. wyjdą dopiero po mc.
Ale ja już sama niewiem kogo słuchać i w co wierzyć.
Narazie będę wcinać te moje kanapki z sałatą i wedliną, rosół lub krupnik cycek gotowany i biszkopty lub herbatniki bo jest ok.(odstawie tylko tą szklanke soku) . jak zjadłam 2 serki danio i jeden wiejski był problem czy po nich niewiem bo było to w tym samym czasie co zupa brokułowa, ale ponoć danio to czysta chemia i powiesic tego kto mówi ,że to dla dzieci- słowa położnej.
w takim razie biedna Zosia, kiedy sie wybieracie do lekarza? daj znać co i jak..
coś cicho u nas na forum w domu zreszta też tata w pracy młody ciagle spi... a ja zrobiłam mu pierwszy manicure ;D
- karotka18
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kubuś nasze szczescie
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
czytam was i czytam i mam podobne problemy - jesli chodzi o kupki - mała się prezy, robi sie wrecz purpurowa, masujemy brzuszek, kłsdziemy gorącą pieluchę i strzał w dziesiątke odgłoś suszarki - uspokaja (nie chodzi o cieplo bo nie grzejemy brzuszka tylko sam dzwiek - nagrałam na telefon i jak jest niespokojna to jej puszczam i odrazu lepiej). Ja nie podaje Zuzi herbatki koperkowej (podobno nie wolno dopajac bo oszukujem organizm), ale sama pije herbate koperkową - tzn ziola z apteki i naprawde pomagają - pruka az "pachnie"
Czekam tez az skonczy miesiac i wkraczam z kropelkami, tylko nie wiem czy sama moge wprowadzac czy mam skonsultowac z lekarzem Ja slyszalam tez o kropelkach Infacol, ale pewnie co lekarz to inna opinia. Wypróbujemy i zobaczymy.
A co do diety - ja mleka nie pije, czasem jem ser biały 0% tłuzczu - tak poleciła położna jesli msuze juz cos z nabiału, poza tym jem tylko rosól, krupnik, gotowane miesa - właściwie wszystkie, buraki, marchew, szpinak, wedline i dzem, makarony, zemniaki i ryze i tyle. Pije wode, herbatke koperkową i herbate. Powoli bede wprowadzac soki przecierowe z jablka marchwi i banana, ew. maliny.
A powiedzcie jak jem dzem wisniowy czy truskawkowy to nie uczuli???
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja to tych swiąt wolałabym uniknąć bo ślinka przy stole będzie po pas!
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
od porodu codziennie jem tez na sniadanie dzem malinowy do chleba i wszystko bylo ok. zadnych nowosci nie wprowadzalam...
marigra, uwazaj z piciem tej koperkowej, ja pilam 2 torebki dziennie i mala dostala krwawienia z pupy... pilam zgodnie z zaleceniem poloznej, a jak pojawila sie krew w kupie, zadzwonilam do poloznej, spytala, czy pije ten koper, mowie, ze tak, 2 torebki (na opakowaniu pisza, ze mozna pic 3 dziennie), a ona na to: "to niech pani odstawi!"... i badz tu madry. odstawilam, daje kropelki, na razie tfu-tfu krwi nie ma, ale za to sa krosty... masakra!
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa