- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Hej Mamuśki!
W końcu mam chwilę, żeby napisać. Dnia 30.03.2012 urodził się mój synek Michaś miał 3700g i 56cm. Także moja doktorka trochę nad wyrost się bała o jego wielkość
Poród miałam zabawny Jak kolejne tak będą wyglądać to mogę rodzić nawet co tydzień Wszystko trwało niecałe 5 godzin.
W szpitalu musieliśmy pobyć 5 dni, bo mały dostawał antybiotyk, bo wody płodowe okazały się zielone.
Teraz jesteśmy w domu i walczymy z cycem ;P Trochę mam mało pokarmu i się nie najada, ale zobaczymy co powie mi położna. Wizyta dopiero po świętach.
Postaram się niedługo wszystko nadrobić... Jak tylko znajdę chwilkę
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i dzieciaczki Wesołych Świąt Wielkiej Nocy!
Gratulacje kochana ślicznego i zdrowego synka !!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
widzę, że problemy brzuszkowe nie są wam obce, u nas też jest tak, że mała strasznie się pręży i stęka ale nie ma zaparć ani wzdęć i widocznie taka uroda maluszków
aisod serdeczne gratulacje!!!
milibryl jeśli chodzi o bebilon to w pierwszym miesiącu można podawać 7 razy na dobę 90-120g a w 2 i 3 m-cu 6 razy 120g (informacja z opakowania) , sztuczne mleka są dość kaloryczne, więc myślę, ze dziecko nie powinno się częściej domagać
dziewczyny życzę wszystkim zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Wesołych Świąt mamuśki
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
gabi, no ja po cc tez w traumie i nie planuje. ostatnio tesciowa bredzila cos, ze jak moj M. bedzie mial drugie dziecko to costam costam... ja na to, ze jak bedzie mial, to raczej nie ze mna .
jeszcze raz wesolych dla wszystkich!
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
aisod- wielkie gratulacje !)
Wesolego Alleluja i smacznego zimowego jajka:D
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
aisod- gratulacje!!!
U nas sytuacja z karmieniem prawie się unormowała. Nie dałam za wygraną i po licznych "awanturach" i próbach płaczu podczas karmienia chyba się udało - pije z piersi!!!! są momenty, że przypomina sobie o płaczu i popłakuje chwilę i zaraz znowu ciągnie Zawsze jednak musi być coś i jemy praktycznie tylko na leżąco....
Dołączamy do maluchów z krostkami. Dzisiaj wstał o 2.30 i całą buźkę miał w krostkach, ale tylko z jednej strony. Wczoraj na kolację wcinałam jajka i zastanawiam się czy to nie to... A może jakoś tak spał i na buzi ma potówki. A może to uczulenie jakieś na proszek, albo mój kosmetyk. Sama nie wiem.
Pępowina nadal siedzi tam gdzie siedziała i jakoś nie zapowiada się na wyprowadzkę. Dziewczyny pomóżcie jak go pielęgnować???
A tak poza tym Wesołych, spokojnych świąt
asiula - no przekichane z tymi krostami , co do pępka to ja od samego początku psikałam octaniseptem i po tygodniu sam odpadł, może spróbuj?
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
jezeli juz to do koreczka na patyczek do uszu i nim w srodku, a najlepiej zwykłym spirytusem rozcieńczonym z woda skoro tyle czasu sie trzyma.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
wejdzcie koniecznie w te dwa linki i poczytajcie!
pl.wikipedia.org/wiki/Tr%C4%85dzik_niemowl%C4%99cy
www.babyboom.pl/niemowleta/pielegnacja/t...znic_i_zwalczyc.html
ja po dokladnych obserwacjach (u nas krostki pojawily sie juz 10 dni temu, najpierw stopniowo, teraz sa juz na calej twarzy i uszach) jestem pewna, ze nie jest to zadna alergia kontaktowa, jak stwierdzila moja pediatra (od 4 dni kladziemy mala tylko na miekkiej pieluszce tetrowej wypranej w jej proszku, nie dotyka nawet do naszej skory, nawet podczas karmienia jej podkladam - poprawy nie ma) ani skaza bialkowa (od tygodnia nie jadlam nic bialkowego, dzisiaj powrocilam do kakao, bo ewidentnie skaza to nie byla ). stawiam na tradzik niemowlecy, ktory podobno zwykle pojawia sie ok. 3-4 tyg. zycia (u nas w 4. tyg.), nie ma ustalonej przyczyny i z czasem sam ustepuje. w sieci az roi sie od mam, ktore opisuja podobne objawy, martwia sie, co to jest i biegaja po lekarzach - a niestety rzadko trafiaja na dobrych (tez chcialam zapisac mala do poradni dermatologicznej dla niemowlat, ale po przeczytaniu opinii o pracujacych tam lekarzach nigdzie juz nie pojde - wystarczylo mi dwoch lokalnych pediatrow - ponoc miesiace terapii jakimis masciami i lekami tylko pogorszaly sprawe ), czyli to dosc powszechna zmora noworodkow i nie ma sie co martwic na zapas. poczytajcie dokladnie, poobserwujcie i nie dajcie sie namowic na zadne masci i nie szalejcie w rozpoznawaniu alergenow - tak jak my . u nas objawy pasuja idealnie - jak mala lezy na boczku, krostki robia sie bardziej widoczne i czerwone, a tam, gdzie ucisku brak - sa w kolorze skory, niemal niewidoczne. teraz musimy tylko cierpliwie czekac, az zejdzie. sciskamy!
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator