- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
No to super Asiula ,że same dobre wieści
No to mój klocuś mając 2 tyg ważył 4700 i rośnie w oczach, w nast tyg znowu idziemy więc się dowiemy..
Niestety z obiadem nie pomogę, bo wałkuje w kółko to co Ty... ale z checia skorzystam z jakiś pomysłów..
Tak się zastanawiam, czy czasem można zjeść np landrynke lub jakiegoś cukierka bez czekolady? słodka gume ?
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
Wczoraj jadlam schabowe ale nic mi nie było.
Ale no nie powiem ze ciągnie mnie do frytek:D
ja tam jesli juz mam na cos ochote to raz na jakis czas karmi,a tak to ciastka maslane i biszkopty i woda non top
Zastanawiam sie nad tabletkami anty. ale nie wiem jakie beda dobre chodzi zeby bylo odpowiednie przy karmieniu. Polecacie jakies?
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
byłam dziś z Olą na kontroli w sprawie żółtaczki i już mija, powoli ale mija :> Ola dostała żelazo w kropelkach żeby nie miała anemii - ale minus jest taki że po żelazie są problemy z brzuszkiem i kupą. A brać musi - lepiej zapobiegać niż leczyć
strangerwold ja byłam u gina i opowiadała mi o tabletkach dla karmiących ale tylko dla tych systematycznych, bo codziennie dokładnie o tej samej porze trzeba brać.. a ja skleroza to bym zapominała więc wybrałam zastrzyk. Ale nie wiem czy chce kolejny - zobacze jak się będę czuła do czasu drugiego..
aha i nadal jem wszystko, pizze lazanie, pasty, kabanosy, ciasta i wiele wiele innych. Ani mi ani Oli nic nie jest. Nie taki wilk straszny jak go malują
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
A u nas na szczescie wszystko dobrze, malutka miewa problemy z brzuszkiem, meczy sie biedna przy kupce. Polozna poleciła kropelki Esputicon na gazy, zobaczymy czy pomoze....
Spi ładnie w nocy potrafi przespac ponad 5 godzin bez jedzenia, najgorzej jest miedzy 20- 24, biedna ma taka histerie ze sami nie wiemy co jej jest, czy to brzuch, czy jest glodna nic wtedy nie pomaga.....ani suszarka, ani ciepła pielucha, noszenie kolysanie nic....
Jeśli chodzi o szczepienia, ja zdeycdowałam sie na panstwowoe - rozmawiałam z polozna i lekarzem, kazdy stiwerdził, ze to głownie nabijane rodziców na koszta, bo owszem zastrzyków mniej, ale dziecko i tak tegfo nie bedzie pamietac, a w tych panstwowych nie moze byc nic szkodliwego, bo nikt by ich nie dopuscił do uzytku... potwierdzili tylko moją decyzje...
asiula - pieknie rosnie twoj maluszek, juz kawał chlopa:). Ty mówisz ze jesz pomidorową i nic nie dolega małemu? Bo podobno pomidory uczulają.... A ja tak lubie pomidorową...
A z piersiami ja mam najgorszy ból (sama nie wiem czy to ból czy mrowienie) tuz po karmieniu... A sutki nadal mnie bolą... nie wiem czy one kidys sie przywyczają....
gabi - ja szwów juz chyba nie mam, bo widziałam jak wypadły (nie wiem jak w środku), ale czasami jak siedze tez mnie jeszcze blizna ciagnie i boli. A do tego nie wiem czy to normalne nadal mam wydzielne, nie krwawie, ale taką surowiczą - tez tak macie??
strangerwold - kusisz frytkami, oj kusisz Ciesze sie ze u Was juz wszystko dobrze sie poukładalo
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
strangerwold za mną też "chodzą" frytki i jak tylko zakupie piekarnik (bo wziął i się zepsuł) to sobie zobie Tobie też polecam tak zrobić myślę ,że można ;D
gusiag zazdroszcze menu ja to cykor jestem.. :/
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
znakiczasu.pl/wywiad/157-szczepionki-ukrywane-fakty
poczytajcie sobie na temat szczypien bo warto
poczytac mozna, ale zanim przyjmie sie te hipotezy za pewnik, warto wiedziec, ze ta pani dr jest niezle nawiedzona i cale srodowisko lekarskie nie traktuje jej powaznie .
warto tez wiedziec, ze pani popiera antyszczepieniowy ruch nakrecony kilka lat temu przez jedna z firm, ktora chciala zdemonizowac szczepienia i w tym celu, przy pomocy zdaje sie lekarza ze skandynawii, sfalszowala wyniki badan, zeby utwierdzic niepewnych w przekonaniu, ze szczepionki wywoluja autyzm (na co nie ma wiarygodnych badan, wiec poki ich nie bedzie, nie jest to prawda). sprawa sie wydala, panu drowi cofnieto uprawnienia, jednak ta pani, powolujac sie wciaz na te falszywe badania, nadal trabi, ze szczepionki sa zle.
a propos, ogladalyscie wczoraj w panoramie material o powiklaniach po rzekomo malo groznych chorobach dzieciecych typu ospa i rozyczka, ktore staja sie powoli epidemia w polskich przedszkolach i zlobkach, bo rodzice przestaja szczepic swoje dzieci?!? jakas masakra. i poslij tu dziecko do przedszkola pelnego dzieci nawiedzonych rodzicow... wow...
a my chyba jednak decydujemy sie na szczepienia laczone. jakos przekonuje mnie argument, ze te starsze, z wieksza zawartoscia rteci, zostaly wycofane niemal ze wszystkich krajow europejskich i usa, bo tam te nowe sa refundowane. gdyby nasz nfz byl bogatszy, pewnie tez by wycofali. a tak... wiedza, ze gdyby wycofali bezplatne, wybuchlaby epidemia .
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Jest jakaś mamusia która karmi mlekiem modyfikowanym ?? bo ja niestety musiałam zacząć już 4 tyg temu lecz strasznie ciężko mi było. mam pytanie jakiej witaminy D używacie ??
Pozdrawiam
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
a my już po szczepieniu, chyba będzie ciężki dzień mała jest płacząca i rozdrażniona, właśnie zasnęła, więc mam chwilę, żeby zajrzeć na forum
dzisiaj znowu była ważona i pani dr dokładnie ją zbadała, niunia jest zdrowa i waży już 4100 g; rośnie w tempie zawrotnym
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny dajcie pomysły potraw na obiady. Pulpety i gotowany kurczak z marchewką, rosół i pomidorowa już mi się znudziły.
Mam jeszcze pytanie, czy bolą Was piersi?? Ja mam wrażenie, że są całe w siniakach, oczywiście nie są, ale mam takie wrażenie.
A jak jest u Was ze spaniem? Mój Kacper budzi się około 1-2 w nocy i nie chce spać np do 4. Makabra.
asiula dzisiaj pani dr powiedziała, żebym nie przesadzała z ograniczeniami w menu bo tylko zaszkodzę dziecku, więc postanowiłam powoli wprowadzać coraz więcej produktów a z daleka będę się trzymać tylko od potraw wzdymających i ostrożnie będę jadła smażone
jeśli chodzi o ból piersi to miałam tak, gdy "odstawiłam" nakładki i zaczęłam karmić bez - lewa pierś właśnie tak mnie bolała, ale konsultantka laktacyjna stwierdziła, że mała ssąc nadwyręża kanaliki i wystarczy zrobić zimny okład - u mnie pomogło
a ze spaniem u nas jest podobnie Maja budzi się ok 1-2 w nocy i nie śpi do 3-4, taki urok naszych dzieciaczków
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a teraz was wkurzę - kilka razy jadłam czekoladę mniaaaam i na szczęście małej też to nie przeszkadza
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nas chyba dopadła kolka.. sama niewiem
a teraz lecimy na spacerek.
Miłego dnia Mamusie ;D