- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
jesli chodzi o piersi to tez mnie bolaly: gin. poradzila mi, zebym czesciej przystawiala do piersi albo odciagala i po dwoch dniach bol ustal. u nas niestety slabowato, bo w zwiazku z tym, ze bardzo bolaly mnie biersi, odstawilam zalecana przez pediatre herbate laktacyjna (ktora miala pomoc malej na bole brzuszka) i znowu pojawily sie zaparcia i krew na pieluszce... czyli w pon. znow musze odwiedzic pediatre... tradzik trzyma nas juz 3. tydzien i dostalysmy skierowanie na usg stawow biodrowych... no comment...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
gaabrysia moja pani dr powiedziała, że ma 2 synów i obaj cierpieli na kolki i że tak naprawdę nie ma skutecznego sposobu na tę dolegliwość, owa pani podobno schudła 20 kg w ciągu 3 miesięcy bo tak jej syn dał w kość, jej zdaniem jedynie potrząsanie (czytaj energiczne kołysanie a nie szarpanie )daje jakiś efekt, żeby uspokoić dziecko a jeśli chodzi o leki to trzeba próbować różnych i mieć nadzieję, że jakiś pomoże
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jakis wsru mi blokowal stronke i nie moglam wejsc na forum
u nas jak narazie bez wiekszych problemow. Kinga skonczyla dwa tygodnie, je jak smok cycki mi juz doszly do siebie po tym nawale mleka ale zaczal sie problem z sutkami wiec zaczelam ja karmic przez nakladki, ale juz teraz powoli wracami do samej piersi
krostek narazie nie mamy tzn pojawiaja sie na nosku pojedyncze ale zaraz znikaja. polozna powiedziala ze jak beda biale to mam sie nie martwic ale jak beda czerwone to mam jechac do lekarza.
z dieta u mnie podobnie jak u gusi ... jem wszystko oprocz wzdymajacych potraw ... kotlety schabowe, rozne zupy, owoce, pije soki, na kostke czekolady tez jak mam ochote to sie skusze raz Kinia miala wysypke i nie wiedzialam po czym ... kosmetyki z jonson&jonson czy ogorek kiszony ? okazalo sie ze to po ogorku. poki co innych problemow z kupkami, kolkami i wysypkami nie mialysmy
mysle ze ta dieta w Polsce jest troche przesadzona
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
za to coraz powazniej mysle o usg brzuszka, moze to wykazaloby jakis problem z jelitami czy cos, bo nie mam juz pomyslu na diete. myslicie, ze to zielona herbata moze szkodzic? pije ja od wyjscia ze szpitala, ale kto to wie...? innych pomyslow brak. nabialu jem naprawde niewiele. zrezygnowalam nawet z margaryny, mleka nie pije, nie dodaje do kawy, jogurtow nie jem, jajek tez nie - nie mam pojecia . jutro idziemy z tymi kupami do lekarza i juz wiem, co bedzie: kaze mi jesc ryz, kurczaka i marchewke - wykoncze sie. dlatego dzisiaj jeszcze zjem sobie sekacza - tak na zapas...
georgette, wspolczuje wam przejsc poszczepiennych, mam nadzieje, ze przy nastepnych bedzie juz lepiej. troche mnie nastraszylas - my idziemy we wtorek, trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok, bo brakuje nam jeszcze tylko opuchlizny do tego...
ale tradzik zaczyna jakby ustepowac - Zośka przypomina teraz smoka, ktory zrzuca skore - trad sie zluszcza, a pod spodem jest moja piekna rozowa skorka bez sladu tradu. przemywalam malej twarz woda, od piatku zaczelam smarowac tez kremem oilatum junior - nie wiem, czy to krem, czy po prostu nadszedl nasz czas (prawie 3 tygodnie), ale widze poprawe - jeden powod do placzu mniej . Zosia spala dzisiaj od polnocy do 6 - nie obudzila sie nawet na przewijanie (jak mylam jej pupe - spala ), wiec jestesmy wyspane.
trzymajcie kciuki za kupy i za szczepienie!
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Potrzebujesz jeść wszystko żeby gromadzić witaminy i minerały i takie tam.. Aha i zielona strasznie wypłukuje żelazo!! a jest Tobie i maleństwu bardzo potrzebne
gusiag, powiedz to mojej pediatrze... ostatnio byla gadka, ze dziecko ma przeze mnie wzdecia, bo jem pieczywo i pije soki przecierowe... no to przestalam. pije tylko przegotowana wode, 1 herbate laktacyjna i 1-2 zielone... wiem, ze zielona wyplukuje zelazo, ale kofeiny zawiera o wiele mniej niz kawa. oczywiscie moge odstawic, ale wtedy do picia zostanie mi tylko woda, pediatra stanowczo zabronila mi pic jakiekolwiek soki i mleko. jesli bede miala do picia tylko wode, to chyba skapituluje i przejde na modyfikowane, mimo ze bardzo bym tego nie chciala...
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Z herbaty zielonej też bym zrezygnowała .. tak naprawde ja pijam tylko wode i sok jabłkowy pół na pół z woda, za to moja położna mówiła że można też marchew banan jabłko...
piękna ta Twoja zosia ;D
p.s na mnie krzywo patrzą jak mówię na synka kurczaczek .. a widze nie ja jedna
tak właśnie wyglądał jak mi go dali
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
kurczak - ja tez czasem tak mówię szczególnie jak Ola wyleguje się na przewijaku pod lampą nagrzewającą