- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
Od początku mojego wspolzycia moja antykoncepcją był gumki albo kalendarzyk ale też jak Gabi nie znosze gumek.
Pediatra mi powiedział że odradza zastrzyk więc chyba zdecyduję się na tabletki.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
jaktam u was mamusie? u nas pochmurno, boli głowa i chce się słońca!
Z tym mlekiem chyba tak zrobie..(ale najpierw musze wyjeść zapasy) będą zapasy to może i na imprezkę jakaś kiedyś wyskoczę
Emma po ostatnich zakupach, w poszukiwaniu jeansów większego rozmiaru popadłam w gorszą "depresje" - albo te lustra jakieś pogrubiające i w ten oto sposób od 3 dni ćwiczę.. ale kondycja po ciąży zerowa w porównaniu z przed. Ale od czegoś trzeba zacząć
Adrianek się wtedy patrzy na mamę jak na psychopatkę, jakieś stepy pompki machania...
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
ja przypomnienienie o jakichkolwiek tabletkach mam w telefonie
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
emma - z dwojga zlego lepiej ze wykryli u małej tą nietolerancje na mleko juz teraz niz biedna miałaby sie meczyc, a ty jakos dasz rade...co prawda mleko jest w 3/4 produktów, ale dasz rade....trzymam kciuki
karolcia - gratulacje....nareszcie:)
co do antykoncepcji ja jestem zdecydowana na tabletki, brałam do tej pory i mnie nie zawiodły, a z tym przypominaniem tez mam w telefonie ustawione, wiec mam nadzieje ze nic nie pomine:) z tym zastrzykiem to jakos nie ufam.....
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale dziś "wiosnę" wwykorzystaliśmy dwa razy na spacerze
Raz z tatą , a później sami w porę wróciliśmy bo teraz burza..
A co tam u was ?
Ja załatwiłam młodego serkiem wiejskim i dziś ciężki dzień, chociaż na dworzu pospał ...
pisałam wczesniej ale się nie zamieściło - niewiem czemu
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
m tez dzisiaj pospacerowalismy az 2 godzinki, mala spala jak zabita slonce ja grzało a ja sie delektowałam powietrzem:)
u nas po staremu własciwie, tylko mała nadal meczy sie z tym katarem, na szczescie dzisiaj jest juz taki wodnisty, wiec juz widac koniec przeziebienia, martwie sie tylko czy ja zaszczepią, bo w przyszły czwartek jestesmy umówione, zobaczym, mam nadzieje ze do tego czasu juz calokwicie wyzdrowieje. Ja ze szczepionek jestem zdecydowana na panstwowoe, mysle nadal nad tymi rotawirusami.....brac czy nie brac hmmmm...
a wogóle czytałam ile wy mleka sciągacie to byłam w szoku, ja jak mam taki mega twardy cycek - skałę sciagam maksymalnie 80ml.....ale to tez jak sie namecze (ja sciagam recznie, bo laktatorem ledwo 30ml mi sie udaje - albo ona jest poprosuty albo mój cycek z nim walczy:)Wy to macie mleka..... Przez to zaczelam sie zastanawiac czy moja mala sie najada, ale skoro rosnie to chyba nie powinno byc problemu - zobaczymy na wizycie ile wazy, bo do tej pory nie wiemy jak tyje....
chodzicie codziennie na spacery??bo ja to mam problem zeby staszczyc wozek mimo ze mieszkam na parterze....
trzymacie jeszcze dzici w rozkach?? bo ja juz chyba bede ja przykrywac kolderka....hmmm
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja w rożku to tylko po porodzie trzymałam, a w domu kocykiem przykrywam. kołdra leży złożona pod przewijakiem.. jakoś się boję ,że sobie na głowę naciągnie.
A to te rotawirusy nie są obowiązkowe ? z tego co wiem to dość drogie 1000zł ?? czy źle słyszałam..? ale 3 dawki. Dziewczyny które już szczepiły opowiadajcie .
My chodzimy codziennie wczoraj tylko odpusciłam bo padała:/ pozatym rano i tak musiałam gdzieć jechać, a było dość zimno na takie długie "wietrzenie" ale za to dziś sobie odbiliśmy
Ja mieszkam na wysokim 1 piętrze i sama wojuje z wózkiem jak tatuś na 2 zmiane. najpierw wózek, drzwi zostawiam otwarte i wchodze po małego, a s powrotem odwrotnie najpierw wnoszę Adriana drzwi otwarte i schodzę po wózek jakoś trzeba sobie radzić
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
gaabrysia jeśli chodzi o rotawirusy to nie są obowiązkowe, są dwie dawki - w mojej przychodni koszt jednej to 350 zł i podaje się je doustnie; ja nie szczepiłam córci przeciw rotawirusom, ale się jeszcze zastanawiam - bo tą szczepionkę można podać do 6 miesiąca życia, więc może jeszcze się zdecyduję; natomiast z dodatkowych szczepień proponowano mi również pneumokoki i tu są cztery dawki po 180 zł
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
Ja szczepiłam na rotawirusy i to sa dwie dawki po 300 zł czyli za całość 600zł,a pneumokoki na kolejnym szczepieniu ale one sa u nas za darmo
Jak jest ładna pogoda to jak najbardziej spacerujemy byle nie padało i zbytnio nie wiało;)
Mariola trzymam kciuki zeby malutka w koncu polubila cyca moj to kocha cycuszka czasami robi mi w konia ze niby chce jesc a tak naprawde chce byc blisko;)
My już o 9 wyszliśmy na spacerek do prababci Bartusia;)
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
rotawirusy u nas 2 dawki po ok. 300-350zł w zalezności od aprteki.
strangerwold - zazdroszcze se u was pneumokoki sa za darmo u nas niestety płatne. A swoją drogą czemu macie bezpłatnie???
A z tym rozkiem to ja jakos czuje sie bezpieczniej, niz tak na rekach nosic, moze to niedobrze i stad własnie to rpzeziebienie, bo sie zapoci w rozku a pozniej pdoczas przewijania wychlodzi,no ale jeszcze troche i z niego zrezygnujemy....
mariola - trzymam kciuki za cyca i za malutka;)
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
marigra-ja czasem nosze malego w rozku najczesciej jak ktos przyjdzie bo wiadomo obca osoba nie swoje dziecko boi sie brac na rece.
Czy wasze maluchy tez tak czesto miewaja czkawki?