BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #351778 przez emma
jesli chodzi o krem to polecam oilatum junior, gdzies wyzej byl link do storny allegro. o oilatum soft sie nie wypowiadam, bo nie stosowalam, ale jesli pomaga, to dobrze :).
my jutro na szczepienie, jestem zestresowana... :dry: oby wszystko poszlo gladko, to zaraz ladujemy sie do samochodu i jedziemy na majowke! :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #351851 przez georgette102
emma ja już stresuje się kolejnym szczepieniem, które będzie na koniec maja :( mam nadzieję, że tym razem będzie ok a za Was trzymam kciuki
my na majówkę wyruszamy w piątek ehhh przede mną pakowanie :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #352126 przez gaabrysia
Ale wam zazdrozcze ;) u nas tata co drugi dzien pracuje więc na weekend pojedziemy tylko do siostry na wies ale nastepne 2 tyg będzie siedział na tacierzyńskim ;D

p.s pięknie się tak późno obudzić do tego w taką pogoda..;D sama jestem zaskoczona ,że tak pospaliśmy ;D

12 lata 8 miesiąc temu #352211 przez marigra
witajcie slonecznie...

my tez dzisiaj maszerujemy na szczepienie, ah troche sie stresuje ze moje malenstwo bedzie plakac.... bo zdecydowałam o tych bezpłatnych wiec pokuja ja 3 razy.... no nic zobaczymy jak to bedzie

gabi - no to swietnie ze pospaliscie, moze Adrianek juz sobie reguluje czas spania. U nas nie zapeszając mała spi odziennie w nocy minimum 4-5 gdzoin, raz pospała nawet 6, wiec mam tez sie wyspała :lol:

a gdzie dziewczyny wybieracie sie na majówke??? my niestety siedzimy w domu :dry: tata p[racuje nawet 01 maja, wiec lipa, oby tylko pogoda byla to bedziemy spacerowac

12 lata 8 miesiąc temu #352221 przez ewelinda83
nam tez Kinga dala pospac :) spala dzisiaj nawet 4 godz ;) oby tak dalej :blink:
jak tam po szczepieniach ? ja dalej sie zastanawiam co wybrac :dry:

12 lata 8 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #352269 przez asiula2134
.

12 lata 8 miesiąc temu #352675 przez georgette102
emma, marigra - jak dziewczyny zniosły szczepienie?

dzisiaj wielkie pakowanie, bo wyjeżdżamy do moich rodziców - będziemy wyglądać jak serce i rozum gdy przeprowadzali się do orange... wioooo myszata :) uwielbiam tą reklamę :laugh:

a z mniej zabawnych rzeczy - Maja ma katar :(

jeśli chodzi o spanie to coś moja córcia się rozregulowała bo już przesypiała 4 - 6 godzin a ostatnio budzi się co 3 i częściej

12 lata 8 miesiąc temu #352790 przez marigra
witajcie

my juz po szczepieniach (przypomne ze zdecydowałysmy sie na bezpłatne - czyli 3 wkłucia). Mała przy pierwszym zastrzyku zakwiliła, przy drugim sie rozpłakała, ale w miare szybko sie uspokoiła, wiec nie było źle, a pozniej cały dzień przespała i noc również, wiec w naszym przypadku naprawde poszło dobrze:) nastepne dopiero pod koniec czerwca...

ale wiecie co wam powiem, lekarz stwierdził ze mojej malej idą ząbki - dwie dolne jedynki - to mozliwe jak ona nie ma jeszcze nawet 2 miesiecy :ohmy:

georgetee - mielego wyjazdu, a swoja drogą tez uwielbiam serce i rozum, genialna reklama :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #352809 przez gaabrysia
hej wszystkim słonecznie ;)

My wczoraj od 11 do 19 na dworze przewijanie w wózku, karmienie w aucie ;) - jakoś się wstydzę tak w parku czy na ulicy , a wy ?
No i nie wiem czy to za sprawą świeżego powietrza, ale Adrian spał od 20 do 1.40 i później do 6 i do 9 .. teraz czekam ,aż znowu wstanie i idziemy do parku ;)

Co do zębów to też tak mi się wydaję bo ma dwie takie małe białe igiełki nie na przodzie!ale to raczej nie możliwe ;) chociaż mojej siostry córa miała pierwszego jak miała 4mc..
ja 7 maja szczepienie i dalej sie zastanawiam... Emma opowiadaj.

12 lata 8 miesiąc temu #352892 przez emma
czesc, kochane! :laugh:
my dzisiaj piszemy do was z zielonej trawki ogrodu u tesciow (dzieki Bogu za wifi ;)) :laugh: i wiektrzymy pupe (Zośka), probujemy sie opalac (ja) :) . wczoraj bylysmy na szczepieniu, wybralysmy 6w1, jedno uklucie w udo, Zośka sie rozplakala, ale chyba bardziej ze strachu, bo po chwili jej przeszlo i sie smiala :). w domu ja nakarmilam i zapakowalam ja, sobie i kota do auta i wio do tesciow (mialam troche treme, bo to 200 km, ale rozplakala sie dopiero po 3 godzinach, 10 km od celu :) - musialam wyjsc na przystanek, nosic i lulac, bo nozka bolala, po cycu Zośka usnela). potem poplakala sobie jeszcze raz, juz na miejscu, pod wieczor i miala 37,5, ale lekarz zalecil, zeby podac czopek dopiero od 38, wiec ululalam ja i zasnela ok 23 i spala do 5 :), wstala radosna, glodna, a na nodze zero obrzekow, goraczki tez brak - jestem bardzo zadowolona. stres byl wielki, ale na szczescie wszystko OK :D. wczoraj rano bolal mnie brzuch, jak przed jakims ustnym - masakra... :silly: a szczepienie bardzo polecam, nam sie podobalo i poszlo naprawde gladko :).

a teraz z gorszych nowin - bylam dzis z Zosia w szpitalu u pani gastrologa-alergologa dzieciecego, robili jej badania (4 probowki krwi pobierane z zyly na glowie - myslalam, ze padne :dry:) i zawyrokowali, ze to alergiczne zapalenie jelita, ja mam drakonska diete, a Zosia bedzie powoli przechodzic na preparat mlekozastepczy o nieprzyjaznej nazwie nutramigen :dry: - na nic moje starania i 1000 rozstepow na piersiach, ale mam nadzieje, ze krwawe gluty nas opuszcza. milej majowki, dziewczyny! :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #352918 przez ewelinda83
Emma bardzo mi przykro ze musisz Zosie przestawic na sztuczne mleko :( Moja siostra tez musiala karmic Nutramigenem, niedobre dziadostwo blleeee :(
Od 6 mc zaczela podawac juz Aptamil i malemu nic nie jest, juz nie ma uczulen :) ale na poczatku to wygladalo strasznie :( buzke mial cala chropowata, czerwona jak by byl poparzony, na i bardzo go to bolalo :( :( :(

z zabkami ponoc mozna sie nawet urodzic ...
marigra bedziesz miala szybko za soba ta meczarnie no i corcia tez :blink:

12 lata 8 miesiąc temu #353039 przez gaabrysia
hmm tak się zastanawiam czy te krostki na policzku to trądzik czy przypadkiem skaza białkowa ???
Tu np jest zdjęcie dziecka który ma podobne krostki do naszych tyle ,że wiecej ..
zdrowie-kobiety.pl/forum/index.php?topic=30.15

czy ktoraś z was mogłaby wkleic zdjecie jak wygląda ten tradzik ?

chyba w pon odwiedzimy lekarza..

12 lata 8 miesiąc temu #353327 przez strangerwold

Wklejam zdjęcie z tym trądzikiem;)
Gabi dziękuję za zaproszenie na fejsie;* a co do krostek to wspolczuje z pewnoscia nie sa to potowki..
U nas wszystko w porządku chrzciny już załatwione na 26 maja;)
Pogoda piękna wiec korzystamy,chociaz jeszcze sie nie odwazylam wyjac Bartusia z wózka zeby go nakarmic;)
Milego dnia :lol:
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #353329 przez marigra
strangerwold napisał:

Wklejam zdjęcie z tym trądzikiem;)
Gabi dziękuję za zaproszenie na fejsie;* a co do krostek to wspolczuje z pewnoscia nie sa to potowki..
U nas wszystko w porządku chrzciny już załatwione na 26 maja;)
Pogoda piękna wiec korzystamy,chociaz jeszcze sie nie odwazylam wyjac Bartusia z wózka zeby go nakarmic;)
Milego dnia :lol:

u nas wyglada to własciwie identycznie, tylko krostki juz sa duzo bledsze (trzymam ja teraz chlodniej i krostki pooli znikają) i bedac na szczepieniu pytałam lekarza ponownie, wiec on twierdzi ze nic nie nalezy z tym robic ze samo przejdzie, mozna smarowac dermapantenem, albo tormentiolem, ale wg niego najlepiej przegotowaną wodą albo krochmalem.

a powiedzcie jak ubieracie dzieciaki na takie upały bo ja nadal mam dlemat, zeby nie przegrzac, ale zeby nie przesadzic w druga strone. Ja zakladam bod,pajaca cienkiego czapeczke i nie wiem czy jeszcze jednego pajaca na dwór??? hmmm ale kurcze to chyba duzo

12 lata 8 miesiąc temu #353338 przez strangerwold
moj ma dzisiaj na sobie body kaftanik i spiochy-welurkowe i bez koca oczywiscie, marigra jeden pajacyk wystarczy;*

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka