BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #349082 przez georgette102
strangerwold no to super, ze nie musisz płacić za te szczepionki; a czkawki... Maja ma codziennie przynajmniej raz, ale pamiętam, że w brzuchu też często miała czkawkę :)

dziewczyny współczuję tej gimnastyki z wózkami; u mnie na szczęście jest winda, więc wyjście na spacer to żaden problem, oj gdybym z czwartego piętra miała nosić wózek...
dzisiaj wyszłyśmy tylko na 10 minut, bo zaczęło padać, więc dłużej szykowałyśmy się na spacer niż na nim byłyśmy, a tak w ogóle to teraz w Olsztynie jest burza, ciemno i tylko iść spać :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #349093 przez georgette102
burza burza i po burzy :) teraz poczekamy aż tatuś wróci ze szkoły i jeszcze raz pójdziemy na spacerek; a u nas na forum ciszaaa, ale rozumiem... weekend

12 lata 8 miesiąc temu #349133 przez gaabrysia
teraz burza przyszła do Warszawy, ale my byliśmy od 12 na dworzu ;) z przerwa na obiad nasz i Adriana u dziadków ;D niewiem czy to nie za długo, ale ciepło jak w lato i młody dobrze spi na świeżym powietrzu ;)
po takim czasie nie jedzenia normalnie piersi a dokładniej sutki mnie rwały ..
Adrian miał i w brzuchu i teraz czkawke, ale teraz mogę go przystawić do piersi i odrazu przechodzi , a w brzuchy było to bardziej uciążliwe...

marigra jak poszło z wózkiem? ja akurat znosze cały a potem samego adriana . Cieżko sie odczepia i przyczepia gondole :dry:

12 lata 8 miesiąc temu #349148 przez martyna123
hey mamusie
Mój maluszek w poniedziełek skończy 2 miesiące ale ten czas leci. Teraz już się co chwile smieje i mówi po swojemu ja na spacery chodze całe dnie jak o 11 wychodze z domu to przychodze o 14 na pól godz albo godz i później do 18 lub 19 chodzę mleko zabieram zawsze z sobą lekarz też mi zalecił chodzić całe dnie bo mój maluszek strasznie charczy bo przysycha mu wydzielina w gardełku i nosku ale jest zdrowy od początku tak miał niby od tego że jest to okres jeszcze co się grzeje mieszkania. Mały waży już 5500 kg rośnie jak na drożdżach już ubranka mniejsze spakowałam teraz dokładam już coraz większe.
POZDRAWIAM I ŻYCZE MIŁEGO WEEKENDU ;*

12 lata 8 miesiąc temu #349224 przez ewelinda83
hej mamuski :)
moja Kinia wazy 3400g :) jak dla mnie rosnie ladnie z tygodnia na tydzien przybiera, no i ubranka sie juz robia za male :silly:
czkawke ma codziennie a nawet kilka razy dziennie po jedzeniu, biedactwo male tak jej brzuszek przy tym szarpie :( za duzo lyka powietrza przy jedzeniu, karmie ja na zmiane cycem z nakladka i samym cycem, w zaleznosci od tego w jakim stanie mam sutki :dry:

co ile jedza wasze maluchy i jak dlugo ssa cyca ??? ja karmie teraz co 2-3 godz, czasami co godzine i tak od 10-30 min i zastanawiam sie od czego to zalezy ze niekiedy wystarczy Kini 10 min a innym razem potrzebuje az 30 min :blush:

spacerki robimy narazie tak co dwa dni i to miedzy chmurami :silly: deszczowa pora nadciagnela do nas :dry:

12 lata 8 miesiąc temu #349235 przez martela89
ewelinda83 napisał:

gaabrysia te drugie tabletki to Cerazette :silly: mam zamiar je brac i mam nadzieje ze dobrze sie po nich bede czula.
ja przypomnienienie o jakichkolwiek tabletkach mam w telefonie :blink:

Brałam przez 10mc i polecam :)

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

12 lata 8 miesiąc temu #349376 przez marigra
witam sie slonecznie:)

gabi - dałam rade, tak jak mówiłam najpierw zisłam stelaż od wózka, a pozniej gondole z malą, u mnie na szczescie szybko sie wpina i wypina te czesci wiec nie ma problwmu....

tak jak wasze dzieciaczki moja tez ma czesto czkawke zaraz po odbiciu, ale cycus zawsze pomaga:)

ewelinda- my sie karmiy podobnie jak ty - zazwyczaj co 2-3 godziny, ale mała je 5-15 min. CZasami nie doje i wtedy za godzine mamy "dopompowanie" :lol: Ja nie trzymam sie tak rzeczowo godzin o której je, staram sie karmic na żądanie

dziewczyny, pamietam ze dyskutowałście na temat trądziku niemowlęcego, niestety troche nie zakodowałam dokładnie, jak pielęgnować maluszka. U nas pojawił sie ten problem na buzce - ma wysypane całe policzki, czoło i bródkę. Myję wodą przegotowaną ale nic nie pomaga jak narazie. Co stosujecie?

12 lata 8 miesiąc temu #349378 przez georgette102
gabi im więcej na świeżym powietrzu tym lepiej dla maluszków :)

ewelinda83 Maja je co 3 godziny (w nocy ma jedną dłuższą przerwę) i najczęściej je ok 20 - 25 min, ale bywa, że najada się już po 15-stu a czasami nawet 40 minut wisi przy piersi, ale zauważyłam też, że jada z różną intensywnością - czasami tak łapczywie, że aż się krztusi a czasami leniwie i jeszcze przy tym zasypia - nie ma reguły ;)

macie jakieś plany na majówkę? my chcieliśmy znowu pojechać do moich rodziców, ale jak pomyślę o pakowaniu... :silly:

obejrzę powtórkę serialu przepis na życie, nakarmię małą i wyruszamy na spacerek
miłego dnia!

12 lata 8 miesiąc temu #349379 przez marigra
georgette102 napisał:

obejrzę powtórkę serialu przepis na życie, nakarmię małą i wyruszamy na spacerek
miłego dnia!

mam dokładnie taki sam plan ;)
miłego spacerku w takim razie

12 lata 8 miesiąc temu #349380 przez georgette102
marigra ja też dokładnie nie pamiętam co pisały dziewczyny na ten temat ale chyba specjalistką w tej dziedzinie będzie emma :blink: i o ile dobrze pamiętam asiula

12 lata 8 miesiąc temu #349382 przez georgette102
w takim razie miłego oglądania i przyjemnego spacerku życzę :)
ja uciekam pa pa

12 lata 8 miesiąc temu #349384 przez mariola2041
hej dziewczyny...u mnie Zosia też je tak z 15 minut ale zaraz znowu jest głodna czy to oznacza zer jednak mam mało pokarmu??

[url=http://

[url=http://

[url=

12 lata 8 miesiąc temu #349387 przez strangerwold
Witajcie
Moj maly roznie je w nocy co 3godziny co 5 co 7 a czas w jakim je to 5 -10minut w dzien czesciej je tak co 2 3 godziny do 20 minut.
Moj maly jak mial wysypana buzke to pediatra zalecial krem oilatum teraz uzywamy do kapieli oilatum.Mielismy dzis isc na spacer ale u nas pochmurno i zanosi sie na deszcz i tymczasem biszkopty z mlekiem maluszek z babcia w lozku spi a ja sobie jakis film obejrze bo tatuncio w pracy.

A weekend majowy raczej w domu kuzynka moze mnie odwiedzi no i bede sama bo tatus w pracy bedzie.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349525 przez emma
marigra napisał:

dziewczyny, pamietam ze dyskutowałście na temat trądziku niemowlęcego, niestety troche nie zakodowałam dokładnie, jak pielęgnować maluszka. U nas pojawił sie ten problem na buzce - ma wysypane całe policzki, czoło i bródkę. Myję wodą przegotowaną ale nic nie pomaga jak narazie. Co stosujecie?

marigra, nie pociesze cie za bardzo - ten tradzik to niestety cholera, ktora trzeba przeczekac :angry:. jest to typowa reakcja na wysoki poziom naszych hormonow i dziecko musi sobie to "przetrawic", co trwa od 3-4 tygodni do 4 miesiecy (ale zwykle okolo miesiaca, u nas apogeum przypadlo na 2. tydzien od wystapienia - chcialo mi sie plakac - ale w 3. tygodniu od pojawienia sie zaczelo ustepowac, teraz mamy 4. tydzien i tfu-tfu juz prawie zniknelo, zostaly pojedyncze male krostki i skora sie troche zluszcza, wiec natluszczam). najlepiej, tak jak robisz, kilka razy dziennie przemywac buzie wacikiem z woda. niektorzy mowia, ze to wystarczy. my dodatkowo kapalismy i nadal kapiemy w oilatum, a po 3. tygodniu zaczelam smarowac tez kremem oilatum junior i zaczelo znikac (nie wiem, czy to zasluga kremu, czy po prostu nadszedl juz czas), duza tuba na allegro kosztuje 30 zl, a krem fajnie nawilza, jak za duzo wycisne, smaruje sobie rece - i fajnie pachnie marchewka :). ale przede wszystkim badz cierpliwa i nie martw sie. dzidziusia to nie boli i samo zniknie :).
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #349610 przez martela89
mariola2041 napisał:

hej dziewczyny...u mnie Zosia też je tak z 15 minut ale zaraz znowu jest głodna czy to oznacza zer jednak mam mało pokarmu??

To oznacza,że albo Zosia uwielbia leżeć i ssać cycusia albo jak leży przy nim 15 min to wcale nie wykorzystuje tego całego czasu na jedzenie tylko na zabawę albo sen więc za chwilę znowu jest głodna,ja tak miałam przez 3 mies :)
Nie martw sie wszystko się unormuje prędzej czy później :)

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka