BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #349641 przez mariola2041
ale ona jeszcze potem potrafi zjesc 100ml z butelki wiec chyba sie nie najada

[url=http://

[url=

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #349644 przez martela89
mariola2041 napisał:

ale ona jeszcze potem potrafi zjesc 100ml z butelki wiec chyba sie nie najada

No moja tez tak potrafiła :)
Bo szła na wygodę z butli fajnie leci,a z cyca trzeba się pomęczyć :)
I ona jest jeszcze maleńka więc powinna troche dłużej ssać tego cycusia tak z 20-30min żeby się najeść.
Więc jak Ci zależy na karmieniu piersią to zero butli tylko cycuś i się przemęczyć,jak Ci przyśnie to ją obudzić niech ciągnie.
Ja coś o tym wiem bo moja córka robiła dokładnie tak samo zjadła,a za 15-20 min znowu się darła i tak w kółko ale jakoś się unormowało i było ok,potem jak pojadła 10min jak była większa to jej starczało na 3-4 godziny :)

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349682 przez natmur11
martela89 napisał:

mariola2041 napisał:

hej dziewczyny...u mnie Zosia też je tak z 15 minut ale zaraz znowu jest głodna czy to oznacza zer jednak mam mało pokarmu??

To oznacza,że albo Zosia uwielbia leżeć i ssać cycusia albo jak leży przy nim 15 min to wcale nie wykorzystuje tego całego czasu na jedzenie tylko na zabawę albo sen więc za chwilę znowu jest głodna,ja tak miałam przez 3 mies :)
Nie martw sie wszystko się unormuje prędzej czy później :)

wlasnie :)

mi polozne kazaly karmic po 15-20 min z jednej piersi potem dac butelke z odciagnietym wczesniej mlekiem odciagac pokarm na nastepne karmienie. i tak co 3 godziny zeby pobudzic laktacje i unormowac malej jedzenie. Z tym ze po tak dlugim karmieniu mala dopijala z 20-30ml a potem ulewala wiec przestalam jej podawac butelke

12 lata 8 miesiąc temu #349688 przez mariola2041
no jej tez się ulewa ale ona krzyczy i odpycha się od cyca
pije dość długo bo godzinę i jeszcze jej mało tylko że większość tego czasu ona przesypia...nie wiem co mam robić już bo jej ciągle mało jest...a jak ją obudzę jak zaśnie to już w ogóle taki ryk a cyca za nic już nie weźmie będzie się zanosić płaczem ale już nie ruszy cyca nie wiem co ma robić już...staram się ale i tak ona nie wypija wszystkiego z cyca bo jeszcze odciągam 30 normalnie trzeba się chyba męczyć dalej;p ale jak kiedy siły już brak...

[url=

12 lata 8 miesiąc temu #349772 przez gaabrysia
hej ;)

Emma chyba i nas dopada ten trądzik.. narazie pare na policzku.. ale..
Patrzyłam w necie i wyglądają te krostki dokladnie tak sam.

teraz pow który krem kupić ?
www.ceneo.pl/;szukaj-oilatum?se=fKgcpzcg...3Hyq8CFcfP3wod2F9XYg

12 lata 8 miesiąc temu #349784 przez strangerwold
witajcie;)
Własnie wrociła od gina, wszystko ladnie się zrosło choc nie powiem badanie bylo bolesne;/
No i mam nadżerke mam sie zglosic na cytologie po miesiączce.
Wzielam tabletki Azalia.

Jakie macie zamiary co do seksu czekacie do miesiączki czy juz cos zaczynacie?
Moj to by chcial juz ale ja wole poczekac

12 lata 8 miesiąc temu #349809 przez gaabrysia
i żeby zacząć brać masz czekać do miesiaczki ?
Ja też chyba właśnie na te się zdecyduje. A czy mówił Ci lekarz że nie będziesz miala miesiaczki ? (bo tabl oszukuja organizm i myśli on ,że jest w ciąży..o ile to prawda, w paru miejscach tak czytałam)

12 lata 8 miesiąc temu #349812 przez gaabrysia
ja mam lekkie obawy (chociaż chęć jak najbardziej.. ) ,że nie będzie jak przed ciążą..

Wiec wstrzymam się do wizyty kontrolnej (chyba:) ) 9.05 ..

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349815 przez strangerwold
wlasnie nie wiem czy mam czekac do miesiaczki czy juz brac cholera i ze mna tak jest pojde do lekarza zestresuje sie i zapominam zapytac o najwazniejsze rzeczy;/

tez mam obway bo wiesz w koncu 6 szwow mialam;/ i wrazliwe jest to miejsce teraz dla mnie..

12 lata 8 miesiąc temu #349824 przez gaabrysia
poczytaj na ulotce ? lub zadz do lekarza.
Ja jestem ciekawa jak to będzie z tą miesiaczka. Czy ktoras z mam karmiacych dostała?

12 lata 8 miesiąc temu #349832 przez gaabrysia
z tego co można wyczytać można dostać za 2 mc .. ale można też dostać za 9mc lub można nie dostać wcale, przez cały okres karmienia.

Więc chyba nie trzeba czekać z tym tabletkami;)

12 lata 8 miesiąc temu #349841 przez strangerwold
Moja mama dostała po pol roku miesiaczke dopiero;D takze roznie to bywa zobaczymy ;)
U was tez jest tak ze kobiety po porodzie ktore przyszly na wizyte kontrolna wchodza bez kolejki?
U mnie tak ale taka dziewczyna tak się zbulwersowała ze wchodze bez kolejki ze szok..a jakbym byla w kolejce to i tak druga,wgl dziwne bo starszy pan sie upominal ze jest pierwszy do ginekologa :S zaczelam myslec czy cos mnie ominelo w medycynie czy moze panu sie pomylil lekarz;d

12 lata 8 miesiąc temu #349931 przez marigra
gaabrysia napisał:

hej ;)

Emma chyba i nas dopada ten trądzik.. narazie pare na policzku.. ale..
Patrzyłam w necie i wyglądają te krostki dokladnie tak sam.

teraz pow który krem kupić ?
www.ceneo.pl/;szukaj-oilatum?se=fKgcpzcg...3Hyq8CFcfP3wod2F9XYg

u nas tez zaczeło sie właśnie od kilku krostek, a teraz mamy wysypana cala buzie. Co prawda nie sa juz czerwone, ale pod swiatło i w dotku czuć "tarke". Mamy to juz w sumie ok. 1,5-2 tyg. mam nadzieje, ze niebawem zniknie. Polozna mówiła, ze samo zniknie. Przmywać wodą, ew. wlasnie nailzac kremem oilatum, albo zwyklym bezzapachowym bambino - tak jak emma stosuje

emma- Zosienka sliczna jak kwiatuszek:)

co do sexu to moj mąż nalega.....ale ja jeszcze nie bylam u lekarza (wizyta 9 maja), wiec narazie czekam, poki nie usysze ze wszystko ok i dostane tabletki. A swoja droga wczoraj wypadl mi jeszcze szew....ciekawe czy jeszcze cs tam w srodku zostalo....

Dziewczyny z tego co ja sie orientowalam taletki mozna przyjmowac odrazu bo okres to wlasnie mozna dostac zaraz albo za poł roku. To wszystko zalezy od czestotliwosci karmienia i naszych hormonów. Wiec msle ze nie ma co czekac - jak wezemiemy tabletki to nam wszystko wlasnie wyreguluja. A najlepiej skontatkowac sie z lekarzem i farmaceuta :lol:

12 lata 8 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #349935 przez asiula2134
.

12 lata 8 miesiąc temu #349941 przez gaabrysia
to we 3 idziemy tego samego dnia ;) - też czekam na zielone światło :laugh:

co do kupek to i my mamy zółte i zielonkawe nie kiedy , więc to chyba normalne ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka