BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349961 przez marigra
prawdiłowe kupki są zółte (musztardowe) o konsystencji sciętej jajecznicy
zielone kupki - oznaczają, ze cos zjadłyśmy, czego nie strawił organizm maluszka, albo voś mu zaszkodziło z naszej diety
ale brazowe kupki - hmm może to krew w kale, nie wiem.....
a to moja księzniczka :lol:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #349982 przez ewelinda83
Mariola badz konsekwentna, przykladaj mala do cyca i sie przyzwyczai. Ja tez mialam problemy z karmieniem i karmilam na zmiene cyc z butka ale wkoncu udalo mi sie butle odstawic i jest sam cyc :lol: teraz karmie na przemian z nakladkami bo sutki mi cos sie przyzwyczaic nie chca ale i w nocy jest wygodniej bo Kinia sie nie meczy z cycem tylko normalnie je ;)

ja wizyte mam do lekarza mam dopiero za 2 tyg. :(
tabletki chyba wezme te cerazette
sex .... mojego Ł to juz roznosi :lol: a to dopiero 4 tydzien po porodzie :blink: jeszcze musimy troche poczekac :dry:

kiedy u was zaczal sie ten tradzik niemowlecy ? Kinia nic narazie nie ma i sie zastanawiam czy nas to minie czy dopiero przed nami ?
kupki mamy zolte ( musztardowe ) tyle ze czasami sa 4-6 na dobe a czasami tylko jedna :huh: problemow z brzuszkiem nie zaobserwowalam :)

mariga sliczniutka ta twoja ksiezniczka :) i jak pozuje ladnie :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #349986 przez ewelinda83

12 lata 8 miesiąc temu #350024 przez emma
gaabrysia napisał:

hej ;)

Emma chyba i nas dopada ten trądzik.. narazie pare na policzku.. ale..
Patrzyłam w necie i wyglądają te krostki dokladnie tak sam.

teraz pow który krem kupić ?
www.ceneo.pl/;szukaj-oilatum?se=fKgcpzcg...3Hyq8CFcfP3wod2F9XYg

gabi, nie gwarantuje ci, ze ten krem pomaga na kazdy rodzaqj tradziku, ale u nas pomogl, no i najwazniejsze, ze nie wysusza, jak masc asiuli, tylko pieknie nawilza, wiec czasem smaruje nim tez pupe dzidzi i swoje wysuszone dlonie. znalazlam ci link z allegro, ja kupilam prawie o dyche drozej :silly:
allegro.pl/oilatum-junior-krem-dla-dziec...iej-i2296431739.html

marigra, ale piekny Zuzinek i jakie bujne owlosienie!! :lol: powiedz, czy po tobie! :laugh:

u nas kupy w najrozniejszych kolorach, nie bylo chyba tylko rozowych i niebieskich. ale stwierdzilam naocznie, ze jesli chodzi i zielone, nie ma co panikowac, bo najczesciej jest tak, ze dziecko robi zolta kupke, ktora pod wplywem tlenu, lezac sobie w pieluszce, robi sie zielona, sprawdzcie :). wczoraj niestety podkusilo mnie na platki migdalowe i w pieluszcze pojawily sie krwawe glutki... jajka tez nam nie sluza. lista dozwolonych produktow dramatycznie sie kurczy... :( pojutrze na szczepienie (boje sie...) i jesli wszystko pojdzie dobrze, od razu ruszamy na majowke, a jesli Zosia bedzie marudna, poczekamy do piatku. az mnie mdli na mysl o pakowaniu... :dry: rosolek sobie pyrka, a my zaraz sie najemy i na spacer! :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #350079 przez marigra
emma napisał:

marigra, ale piekny Zuzinek i jakie bujne owlosienie!! :lol: powiedz, czy po tobie! :laugh:
jesli wszystko pojdzie dobrze, od razu ruszamy na majowke, a jesli Zosia bedzie marudna, poczekamy do piatku. az mnie mdli na mysl o pakowaniu... :dry: rosolek sobie pyrka, a my zaraz sie najemy i na spacer! :laugh:

owłosienie dla wszystkich jest mega zaskoczeniem, bo ja w ciąży absolutnie nie miałam zgagi, no moze raz mnie meczyła, a Zuzka ma tak bujna czupryne....i do tego jeszcze czarna - ja jestem jasną blondynka :lol:

trzmam kciuki za szczepienie :) my mamy w czwartek.

12 lata 8 miesiąc temu #350328 przez emma
no my tez mamy w czwartek - ze stresu mi sie pokrecilo :silly:. nie martw sie tym katarem, lekarz na pewno zbada dzidzie przed szczepieniem i w razie czego przesunie termin, u nas juz raz byl przesuniety z powodu tego badania moczu - w koncu okazalo sie, ze wszystko ok, wiec drugie podejscie w czwartek :).

a te czuprynki to bywaja zdradliwe :). po narodzinach mialam dokladnie takie wlosy jak Zośka: najpierw duzo czarnych, ktore sie wytarly i wyrosly mi rude, a potem wyjasnialy - tez jestem jasna blondynka. Zosia urodzila sie z czarnymi, a teraz jest na etapie wycierania i rudzienia :blink:, ciekawe, co bedzie dalej :).

bylo dzis jedzeniowe szalenstwo - potrzebowalam choc troche cukru i zjadlam malinowa mambe :silly:, mam nadzieje, ze nie zaszkodzi... :dry:

12 lata 8 miesiąc temu #350433 przez gaabrysia
hej
malinowa mamba hmmm mój przysmak z czasu ciąży ;)
i coś co często mnie zastanawia, jakies landrynki ? gumy rozpuszczalne ? można ? daj znac czy była jakaś reakcja.

12 lata 8 miesiąc temu #350560 przez mariola2041

[url=http://

[url=

12 lata 8 miesiąc temu #350587 przez gaabrysia
Zosia dalej kruszynka ;)

Adrian ma taki sam leżaczek i trzeba przyznać,że uwielbia w nim leżeć u się gapić ;D

12 lata 8 miesiąc temu #350602 przez mariola2041
gaabrysia
to się ciesz że lubi w nim leżeć bo moja Zosia to jak w nim leży to plącze;p jutro jedziemy na dwa dni do szpitala na kontrolne i na pierwszą szczepionkę...no dalej kruszynka nie widać po niej tej wagi...a waży już 4050 więc już sporo...a po powrocie ze szpitala musimy chodzic na fizjoterapię...

[url=

12 lata 8 miesiąc temu #350844 przez marigra
emma - z tymi wlsokami to tak jak u mnie :silly: ale juz tez sie powoli wycieraja i mysle, ze docelowo wloski beda jasne, bo oprawa oczu jest zupelnie jasna, wic to tylko taka zmylka narazie ku radosci taty- ale już niedługo :lol: a co do mamby, hmmmm nie sadze ze powinna zaszkodzic, wkoncu to głównie cukier i barwnik, a maliny mozemy jesc bez obaw

mariola - Zosia sliczna, moze i kruszynka ale jak sie juz zmieniła. A waga tez juz ladna, wiec uszy do góry. Trzymam kciuki za wizyte w szpitalu, oby wszystko było dobrze

a my juz dzisiaj po spacerku:), piekne sloneczko chociaz bardzo wieje, ale i tak sie dotleniłyśmy :)

dziewczyny ktore miałyśmy USG, powiedzcie maluszka trzeba rozbierć do naga, czy tylko dól wystarzy zdjąć.... pytam zeby wiedziec jak ubrac małą wrazie co, zeby bylo wygodnie i szybko ja rozebrac i ubrac

12 lata 8 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #351320 przez asiula2134
.

12 lata 8 miesiąc temu #351346 przez marigra
asiula2134 napisał:

marigra trzeba rozbierać malucha do pieluchy - ale ściągamy tylko dół. Kacper na badaniu USG był w bodziaku (oczywiście cały się zasikał i musieliśmy się przebrać :) i od tamtej pory nosze ze sobą do lekarza zapasowe ubranko - tak na wszelki wypadek, wtedy też coś mnie tknęło i na szczęście wzięłam coś na przebranie)

Nasz trąd nas opuszcza Emmakrem Oilatum (w naszym przypadku soft) jest strzałem w dziesiątkę. Buzia wreszcie zaczyna wyglądać ładnie i różowo. Tak jak pisałaś albo nadszedł nasz czas bo to już trzeci tydzień, albo faktycznie kremik zadziałał. Kacper strasznie nie lubi jak smaruje mu buzie i płace - jak to facet :).

Wczoraj mieliśmy taki płaczliwy dzień, że dzisiaj mimo tego, że śpi słyszę jego płacz. Robi się dość ciężki i moje ręce odczuły wczoraj jego ciężar... Czy Wasze maluchy też mało śpią?

dziekuje za informacje, tak myslałam, ze tylko dól potrzebny, ale wolalam zapytac.A z tymi ubrankami to ja zawsze mam w zapasi jak gdzies wychodze, bo nigdy nic nie wiadomo, a moja ma tendencje do "wilegCHNYCH" kupek, których pampers nie wytrzymuje. :lol:

Ze spaniem to u nas jest podobnie, sa dni ze mała spi moze godzine w sumie, a wieczorem jest tak zmeczona ze ma histerie bo nie moze zasnąc. Ja mysle ze to dlatego, ze dzieci teraz wiecej widzą, wiecej slsyza i chca byc wszedzie, stad ten brak snu.

12 lata 8 miesiąc temu #351350 przez gaabrysia
i u Adriana po 2 dniach stosowania oilatum soft widac sporą poprawę, chociaż on ma pare tylko na jednym poliku..

12 lata 8 miesiąc temu #351591 przez marigra
chyba tez musze sie zaopatrzyc w ten krem, bo buzka wyglada okropnie, na[rawde jak karpatka....same krostki juz wszedzie, na powiekach policzkach, czole i nawet na uszkach... nie moge na to patrzec... mam nadzieje ze ten krem pomoze....

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka