BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #355589 przez gaabrysia
Ja też uwielbiam jak mój synek leży je sobie i patrzy tymi swoimi słodkimi oczętami ;)
Ale swoja drogą ta dieta jest dobijająca.. ale czego się nie zrobi dla dziecka ;)

Justyna czekasz do miesiaczki z tymi tabl? ja ide w śr i mam nadzieje , że odrazu będę mogła zacząć brać.. ;) :laugh:

Ale te nasze mamuśki pochłonięte swoimi pociechami,że tak "umarł" nasz wątek..
Czy któraś z mam dopaja dziecko herbatka ? rumiankową , koperkowa ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #355596 przez gaabrysia
Asiula ja też kupiłam teraz 2 paczke dada2 ale i 3 pampersa mam, ale są za duże bo wisi mu taki "kalafior" pomiędzy nogami. Jednak spora różnica pomiedzy 2 a 3. co prawda w pasie niby ok, 2 już na styk więc sama niewiem..3 niby od 4kg.. ale to chyba mija się z prawda Adrian się taki urodził i już całkiem komicznie by wtedy wyglądał ;)

wybrałaś szczepienie pare w jednym i kuli go 2 raz?

12 lata 8 miesiąc temu #355605 przez emma
gabi, jak wybierasz 5w1 to sa dwa wklucia (skojarzona plus zoltaczka), jak wybierasz 6w1 wklucie jest jedno - jak mowilam polecam bardzo, szczepienie bylo tydzien temu, teraz na nozce nie ma juz po nim sladu (nie to co po gruzlicy :dry:)

asiula, kupilam pieluchy z 3, ale okazaly sie za duze (mimo ze Zosia wyazy juz 6 kilo i jak mowia ci co ja widzieli - wyglada na 4 miesiace :blink: - wszystko wyciekalo bokami, a 2 sa w sam raz - nic nie wycieka :).

12 lata 8 miesiąc temu #355608 przez marigra
witajcie

wlaczając sie do dyskucji, ja narazie karmie tylko piersią, nie podaje nawet zadnej dodatkowej herbatki i chciałabym tak utrzymac minimum do 6-tego miesiaca, chyba ze zabraknie pokarmu, bo jak keidys pisałam nie jest go zbyt wiele w porównaniu z wami, ale mała sie najada, bo na ostatnim szczepieniu (tydzien temu) wazyła 5300, a to juz 90 centyl:)Mimo ze miałam poranione brodawki, walczyłam intensywnie z nakładkami, zeby tylko nie podawac butelki, na szczescie sie udało i nadal mamy tylko cycek. I wcale nie uwazam ze karmiac butleką jest mniej roboty, przseciez trzeba je wyparzac przygotowywac podgrzac, myc itp a z cycusia to dziecko ma wszystko gotowe wypije ile chce

Pieluchy uzywamy jeszcze 2 zpampersa, ale juz sa tak male, ze musze je szybko zuzywac, bo nawet siku nam juz przecieka. Mam tez dady 3 faktycznie sa sporawe porównują z 2, ale z nimi jest juz bezpiecznie, wiec zakłądam je na noc, a w dzien zuzywam te 2

mariola - trzymam kciuki za Zosie, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze z tym serduszkiem

Z krwawieniem, hmm to ja chyba tylko krwawiłam 2-3 tygodnie juz nawet nie pamietam :lol: pozniej jak pisałam to tylko mialam takie jakby ropne odchod, ale teraz jzu mineło o czekam na srodową wizyte u ginekologia i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

asiula - wsolczuje ze maluszek tak sie nameczył. Ah jednak kazde dziecko przechdozi inaczej - my miałyśmy panstwowe i jak pisałam malej nic nie bylo przespała sobie spokojnie ten czas po kłuciach

12 lata 8 miesiąc temu #355609 przez strangerwold
my mamy dada 3 i sa w sam raz moj ma juz 6 kg na bank w pon kontrola to sie dowiem;)
gabi ja podaje koperek pomaga malemu bo sie prezyl tak ale kolek niema;)
czekam na wiesci co ci lekarz powie ja czekam na okres moj sie boi ze te tab wplyna na malego i nie wiem co robic czy brac je czy nie..

12 lata 8 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #355612 przez asiula2134
.

12 lata 8 miesiąc temu #355616 przez gaabrysia
Asiula kupić nie zaszkodzi - nie zmarnują się ;) u mnie leżą i czekają, ale jeszcze pampersa ( teraz już dada - polecam) sleep and play - super pachną ;)

u nas kupa zawsze luźna , jem coś nie tak?
JA też karmie tylko piersia i wszyscy mówią żeby nie dopajać ale jak jest taki upał jak ostatnio domyślam się ,że pić się chce( co nie dam cycka- pije) i poprostu na dworze chciałbym mieć awaryjnie np herbatkę, ale jeszcze to przemyślę ;) chociaż by mu się przydała nauka picia z butli. bo tatko nigdzie się ruszyć nie mogę..

Justyna brać! skoro są to tabletki dla matek karmiących to żaden lekarz nie przepisał by czegoś co miałoby dziecku szkodzić.. a chłopa nie słuchać ;)

12 lata 8 miesiąc temu #355628 przez marigra
strangi - ja jak dostane tabletki to bede brac, one sa bezpieczne dla dziecka bo są jednoskłądnikowe, wiec n pewno nie zaszkodzą i tak jak gabi pisze chlopa nie sluchaj :lol: lekarz sid zna duzo lepiej

gabi - nas tez byl problem z piciem z butelki, ale ja odciagam mleko i czasem jej dajemy wlasnie z butelki dla nauki i teraz juz nie ma z tym problemu. Co prawda Zuzinka moja wyczuwa ze to jednak nie jest prawdziwy sutek, ale po kilku chwilach pije bez problemu i na szczescie nie odrzuca cycka. On jest dla niej zawsze najwazniejszy :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #355632 przez marigra
dziewczyny glupie pytanie, czym sie rozni krem oilatum juniro od soft.... bo czytam i chyba nie widze roznicy....

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #355635 przez emma
marigra, szczerze to nie wiem, mysle, ze junior jest stworzony specjalnie dla dzieci (uzywam ciagle i moge polecic :)), a soft to chyba cos w stylu "dla calej rodziny". mnie przekonalo przegladanie aukcji, na niektorych byl napis: "krem oilatum (NIE SOFT)" - pomyslalam, ze to chyba nie najlepsza rekomendacja dla kremu soft i kupilam junior :silly:, od miesiaca mam tubke 125 ml, a zuzylam niewiele, jest bardzo wydajny i fajnie pachnie surowa marchewka (o ile ktos lubi marchewke ;)).

12 lata 8 miesiąc temu #355640 przez marigra
emma napisał:

marigra, szczerze to nie wiem, mysle, ze junior jest stworzony specjalnie dla dzieci (uzywam ciagle i moge polecic :)), a soft to chyba cos w stylu "dla calej rodziny". mnie przekonalo przegladanie aukcji, na niektorych byl napis: "krem oilatum (NIE SOFT)" - pomyslalam, ze to chyba nie najlepsza rekomendacja dla kremu soft i kupilam junior :silly:, od miesiaca mam tubke 125 ml, a zuzylam niewiele, jest bardzo wydajny i fajnie pachnie surowa marchewka (o ile ktos lubi marchewke ;)).

no to mnie przekonałaś zamawiam z allegro ;) przy okazji wypróbuje u siebie na twarzy bo cos ostatnio mam sucha ;)

12 lata 8 miesiąc temu #355642 przez emma
mam rozumiec, ze jeszcze nikt nie probowal po porodzie? :lol: czy moze ktos sie przyzna? ;) ja probowalam i bylo fajnie, bo blizna na brzuchu juz mi sie zagoila :laugh:. w temacie tabletek sie nie wypowiem, bo bralam kiedys, mam zle wspomnienia i przyrzeklam sobie, ze nigdy wiecej. a z tymi lekarzami to roznie bywa - czasem kontrakt z farmaceutami jest wazniejszy od pacjenta niestety :dry:.

a jak u was ze zrzucaniem "brzuszkow"? ja z powodu masakrycznej diety (makaron, ryz, ziemniaki, marchewka, buraki, indyk, krolik, wieprzowina, chleb, pieczone jablka i suchary ryzowe) waze juz tyle co przed ciaza (mimo ze cyce z B skoczyly do DD :silly:), ale nikomu nie polecam... wolalabym byc jak wieloryb i jesc cokolwiek wiecej ;). a od przyszlego tygodnia planuje zaczac odwiedzac silownie, zeby i cellulit zechcial sobie pojsc ;).

12 lata 8 miesiąc temu #355648 przez marigra
emma - ja jeszcze nie próbowała, ale czekam na xielone swiatlo od lekarza:)
a z brzuszka został mi tylko taki wałeczek luźnej skóry, niebawem zaczne robic brzuszki co by sie go pozbyc no i walcze z rozstepami, a waga wróciła do mojej normalnej - czyli 57kg :lol:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #355666 przez emma
ja mam tylko rozstepy na piersiach - za to masakryczne i cale masy, nie sadze, ze da sie z nimi powalczyc :dry:, ale postaram sie je polubic :). na wizycie tez pytalam lekarza, czy moge juz cwiczyc, to pani sie usmiechnela i powiedziala: "no, troszke seksu..." :silly:, no to slucham :). a na brzuszek stosowalam poporodowy zel musteli i wszystko pieknie sie wchlonelo - jest jak nowy :), zostala tylko brazowa linia, ale slyszalam, ze to musi potrwac, zanim zniknie. waze 52 kg i gdyby nie cellulit, bylabym w 7. niebie :lol:.

12 lata 8 miesiąc temu #355864 przez ewelinda83
emma czy to o ten zel ci chodzi ? cokupic.pl/produkt/Mustela-9-miesiecy-Po...egnacji-ciala-200-ml
kurcze troche drogi :dry: no ale jak dziala cuda to warto sprobowac :silly:

no ja seksu to chyba szybko nie sprobuje :( te krwawienie zamiest ustepowac to od dwoch dni tak jak by mocniejsze :angry: a to juz 5,5 tygodnia po porodzie :angry: no i ta blizna mnie tak ciagnie i sie boje :(

na temat chrzestnych w ciazy sie strasznie duzo nasluchalam i naczytalam ale doszlam do wniosku ze albo religia i wiara albo zabobony !!!! przeciez dziecko to Dar Boży wiec dlaczego ma przyniesci ciezarna jakies nieszczescie, albo dlaczego ma odebrac dziecku matke itd itd .... ja bylam chrzestna w ciazy i swiat sie nie zawalil ani mi ani mojej siostrze :lol:

bylam dzisiaj na usg bioderek, niby wszystko ok ale mam dawac Kindze dodatkowo pieluszke tetrowa zeby miala nozki rozlozone jak zabka, kolejna wizyta kontrolna za miesiac.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka