- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Dawno nie pisałam... Mały nie pozwala mamie siedzieć przy komputerze za często więc tylko czytam co się tu u nas na forum dzieje. Tyle mam tylko chwilki w ciągu dnia dla siebie
Ale już pomału robimy postępy i Misiek coraz więcej przesypia.
Fajne te Wasze pociechy Widać, że rosną jak na drożdżach
mariola2041 napisał:
Mogę Ci tylko powiedzieć, że Michał przez pierwsze 3 tygodnie miał tak samo. Potrafił jeść nawet półgodziny potem sam wypluwał pierś, a po 10 minutach zabawa zaczynała się od nowa. Też myślałam, że może nie mam wystarczająco pokarmu, ale jak próbowałam ręcznie odciągać to jeszcze po nim leciało... Miał też tak jak dostał kilka razy butlę to się przy piersi denerwował, ale to logiczne, bo z butelki nie musi się natrudzić . Także ja bym Ci radziła małą dostawiać jak najczęściej w ciągu dnia, a z butelki starać się jej dawać tylko w nocy, żebyś mogła się wyspać . Co do ulewania, to ja mam taki sposób, że za każdym razem jak M przerwie na chwilę jedzenie to go biorę na minutę do odbicia, po minucie znowu do cyca. Nie ważne czy mu się odbiło czy nie ale chwila przerwy chyba pozwala, żeby mu się ułożyło w brzuszeczku, bo mniej się mu ulewa. No i teraz jemy już co 1,5 godzinyale jej ile by nie dał po karmieniu cyckiem tak tyle ona wypije...przez to że w szpitalu ją tuczyli bardzo żeby na wadze przybrała i teraz tak jej zostało...ale jak je z cyca to jej się bardzo dużo ulewa czyli znak że się najadła,może po prostu lubi ssać no nie wiem sama...ona tez kończy sama a za chwile krzyczy że jest głodna
A to Michał
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Pozdrawiam wszystkie mamy wszystkie pociechy wasze są prześliczne ;*
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
jak chce odciagnac, zeby tatus nakarmil, jak mnie nie ma, to bywa, ze wypompuje 180 ml , zalezy, ile danego dnia pilam. ani mi w glowie odciagac, co tam zostalo, bo moglabym pompowac i z godzine .
emma tylko pozazdrościć takiej laktacji, ja nie wiem co musiałabym zrobić aby odciągnąć 180!!! Jak mam pełne piersi udaje mi się wypompować jakieś 140-150max z obu piersi oczywiście. Ale mały chyba się najada skoro ładnie przybiera na wadze. Wieczorem jak pisalam wcześniej dokarmiam sztucznym, ale wypija różnie - zawsze robie 100ml ale raz wypije wszystko i krzyczy jeszcze, a czasem tylko 40...
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
Kurde dziewczyny myslalam ze to okres ale nie...
dziwne bo w nocy mam lekkie krawienie a w dzien ustaje mialam w piatek w nocy i dzisiaj znow mialam i nie wiem co o tym myslec..;/
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
A zaczełaś brać te tabl? czytałam ,że w 1 -2 mc mogą wystąpić plamienia.. jeżeli nie to idź i zapytaj lekarza- będziesz spokojniejsza.
Emma ponawiam pytanie (gdybyś się nie doczytała) ile kosztowała ta szczepionka 6w1 ?
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
Emma ponawiam pytanie (gdybyś się nie doczytała) ile kosztowała ta szczepionka 6w1 ?
W mojej przychodni dawka szczepionki 6w1 kosztuje 200zł, a 5w1 kosztuje 111zł
w książeczce jaka dostałam w przychodni na temat szczepień mam napisane, że dawka szczepionki 6w1 to koszt około 190zł za dawkę, a szczepionki 5w1 to koszt około 120zł za dawkę. Jak widać ceny są różne i zależy to od przychodni.
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
asiula ja w czasie ciąży brałam prenatal classic i te witaminy są dla kobiet w ciąży i karmiących i biorę je dalej, bo ze względu na to, że tak dużo potraw wyeliminowałam z diety obawiam się, że może mi czegoś brakować
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
dziewczyny, czy wy bierzecie jakieś witaminy?? Dzisiaj robiłam porządek w lekach i znalazłam swoje tabsy z ciąży i tam jest napisane, że są także dla kobiet karmiących piersią i tak zaczęłam się zastanawiać czy się powinno brać czy nie
jak bylam na wizycie kontrolnej u ginekolog, powiedziala, zeby koniecznie brac witaminy (najlepiej te z okresu ciazy, bo najczesciej sa one tez dla karmiacych piersia), bo podczas karmienia dziecko mnostwo z nas wysysa dobrego, a wiadomo, ze dieta jest ograniczona (moja do granic mozliwosci ), wiec ja nadal lykam, a brak witamin widac golym okiem, paznokcie sie lamia...
gabi, nie badz niecierpliwa, nie mialam netu , ale przeczytalam pytanie. my w naszej osiedlowej przychodni za 6w1 placilysmy 185 zl .
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- martela89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jestem szczęśliwą mamą Vanesski :)
dziewczyny, czy wy bierzecie jakieś witaminy?? Dzisiaj robiłam porządek w lekach i znalazłam swoje tabsy z ciąży i tam jest napisane, że są także dla kobiet karmiących piersią i tak zaczęłam się zastanawiać czy się powinno brać czy nie
Bierz bo ja mimo,że jadłam wszystko karmiąc to i tak po ok 2-3 mies zaczęłam garściami tracić włosy także lepiej brać bo to nic nie szkodzi.
Mariola ,a te 1,5 godziny to są pieszczoty i błogi sen przy cycu na 100%.