- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
dziwne wszyscy mowia ze Bartus to caly tata;D choc raz ktos powiedzial ze podobny do mnie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
nie było mnie fdwa dni a tu taka dyskusja
a zatem włączając sie do watku
strangerwold - synek przesliczny i jak juz bystro patrzy:)
mariola - tez mi sie wydaje ze twoja Zosia potrzebuje bliskosci, bo kurcze na pewno nie je 1,5 godzinu, czuje poprostu twoja bliskosc
gabi - moja mala jeszcze ma niebieskie oczy, ale wydaje mi sie ze sa jasniejsze niz na poczatku
z główka - moja jeszcze tak typowow sztywno w pionie nie trzyma natomiast jak lezy na brzuchu to czasami udaje jej sie patrzec na sufit,a tak to juz caly czas trzyma i od kilku dni turla sie juz na plecki
dziewczyny - maja wasze dzieci ciemieniuche?? bo u nas sie pokazała z dnia na dzien i tak to paskudnie wyglada....wogóle cała buzi jest jeszcze okropna, jak nie tradzik, to teraz ciemieniucha i wszystko naraz.
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
ponoc kolor moze sie zmienic do 6 miesiecy.
nasza niunia podnosi glowke ale najchetniej jak lezy u mnie albo u meza na klacie jak jest na macie to wtedy zalezy od humoru, czasami podnosi ladnie wysoko a czasami sie denerwuje i musze ja zabrac.
jak lezy na lozku i gdzies odejde to szuka mnie tymi swoimi slicznymi oczkami
od dwoch dni ma na buzce jakies krosteczki, ktore powoli znikaja i tak sie zastanawiam co to moze byc ? czy jest to tradzik niemowlecy czy poprostu dziadki ja podraznily jak byli z wizyta
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
Mam pytanie czy wasze pociechy trzymają już sztywno głowkę i czy lubią leżeć na brzuchy ?
no my w tej kwestii mamy problem i zaczynam się martwić, bo Majka nie lubi leżeć na brzuchu i zawsze wszelkie próby kończą się krzykiem, a widzę, że mała dźwiga główkę ale nie podpiera się dobrze rękami w tym tygodniu będę u pediatry i muszę się dowiedzieć co dalej - na razie ją kładę na brzuszku często ale na krótko
gusiag ja nie podaję córci żelaza tylko witaminę k+d
strangerwold synuś śliczny
marigra no nie pomogę, bo my do tej pory nie mamy problemów skórnych, tfu tfu tfu... żeby nie zapeszyć
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Oczka mogą się zmieniać nawet do pół roku. My jesteśmy na etapie ciemnoniebieskich
marigra u nas ciemieniuchy na razie brak... posmaruj oliwką i delikatnie wyczesuj szczotką dla niemowląt, albo też fajny pomysł płatki owsiane zmieszać z oliwką i przed kąpielą natrzeć tym główkę, taki naturalny piling
gusiag my nie przyjmujemy żelaza, ale moja szwagierka podawała i też na początku było ciężko, bo jej mała miała później straszne zatwardzenia i ogólnie brzuch bolał, ale podobno później przeszło... A może trzeba zmienić jej na jakiś inny środek, zapytaj lekarza najlepiej.
gaabrysiaMichał pierwsze leżenie na brzuchu i unoszenie główki zaliczył u taty na klatce piersiowej i tak mu się spodobało, że teraz bardzo lubi tak leżeć, a nawet śpi na brzuchu u siebie w łóżeczku. Główkę trzyma chwiejnie, ale już coraz dłużej.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
U nas dzis pieknie i nie mogę doczekac się spaceru . Mam wyniki badan. Okazuje sie, że moje dziecko ni3 jest na nic uczulone, więc ta krew po moim mleku to ewidentnie nietolerancja laktozy :/, czyli pewnie na stale przejdziemy na Nutramigen (już czuje, że nie jestem matka ;P). Konsultacja z lekarzem dzisiaj. Przez te krew spadlo nam zelazo i podaje jej w saszetkach (dosypuje się do nutramigenu, który na razie podaje 1 raz dziennie), zalecenie lekarza.
Georgette, nie martw się, moja mała też nie cierpi lezec na brzuchu, zawsze konczy się to bekiem , ale główkę dźwiga podczas noszenia w pionie, myślę, że nie każde dziecko musi to lubic, tak jak my .
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
U nas wszystko już ok;) tabletka już pierwsza wzieta.. ale mam poczekac jeszcze 2-3 dni...
poza tym Adrianek pije już z butki Najpierw się bawi , ale jak już "załapie" to zjada!
Zeby nie było za miło i wesoło, to tatuś nam już pare dni choruje (katar przede wszystkim) i nie wiem czy mam gorszy dzień , ale chyba i mnie łapie :/
jutro mamy szczepienie i ja już 3 dni spanikowana chodzę.. nie wiem czy nie będę z młodym płakać..
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
U nas było tylko pare na poliku i do dzisiaj nie wiem czy to trądzik czy potówki
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
Maja też ładnie trzyma główkę podczas noszenia w pionie, a nawet jak ją położę na brzuszku to główkę dźwiga, ale wcale nie kuma, że ma się podpierać rękami i robi pozycję "na pingwina" - głowa do góry i ręce wzdłuż ciała
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wzyte u lekarza mam w niedziele, wiec poczekam. te krostki czasami sa a czasami tak ja by znikaly, najczesciej sa na policzku, raz na jednym raz na drugim. oilatum mam ale normalny krem musze kupic ten junior.
dzisiaj mija mi 6 tygodni od porodu na dole niby wszystko ok ochota na meza ogromna ale jeszcze sie boje