BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #357538 przez strangerwold
wlasnie mnie tez zastanwia kiedy sie tak oczy zmieniaja moj ma caly czas niebieskie chociaz dzisiaj mi sie wydaje ze robia mu sie zielone;d
dziwne wszyscy mowia ze Bartus to caly tata;D choc raz ktos powiedzial ze podobny do mnie :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #357549 przez mariola2041
hej tak ja podaje malej żelazo ale dlatego że ma za mało czerwonych krwinek...

[url=http://

[url=

12 lata 8 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #357551 przez asiula2134
.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #357555 przez marigra
witajcie

nie było mnie fdwa dni a tu taka dyskusja :lol:

a zatem włączając sie do watku
strangerwold - synek przesliczny i jak juz bystro patrzy:)
mariola - tez mi sie wydaje ze twoja Zosia potrzebuje bliskosci, bo kurcze na pewno nie je 1,5 godzinu, czuje poprostu twoja bliskosc
gabi - moja mala jeszcze ma niebieskie oczy, ale wydaje mi sie ze sa jasniejsze niz na poczatku

z główka - moja jeszcze tak typowow sztywno w pionie nie trzyma natomiast jak lezy na brzuchu to czasami udaje jej sie patrzec na sufit,a tak to juz caly czas trzyma i od kilku dni turla sie juz na plecki :lol:

dziewczyny - maja wasze dzieci ciemieniuche?? bo u nas sie pokazała z dnia na dzien i tak to paskudnie wyglada....wogóle cała buzi jest jeszcze okropna, jak nie tradzik, to teraz ciemieniucha i wszystko naraz. :(

12 lata 8 miesiąc temu #357559 przez gusiag
Mariola a w jakiej ilości podajesz żelazo? i jak Zosia je toleruje? Ola ma wyniki krwi dobre ale straszą, że skoro wcześniak to skończy jej się szybciej zapas żelaza zgromadzony podczas ciąży i muszę podawać jej kropelki, a nie za dobrze się po nich czuje :(

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #357569 przez ewelinda83
Kindze tez oczka zrobily sie troszke jasniejsze ale czekamy na dalsze efekty ;) bo ja mam niebieskie a maz brazowe :)
ponoc kolor moze sie zmienic do 6 miesiecy.

nasza niunia podnosi glowke ale najchetniej jak lezy u mnie albo u meza na klacie :) jak jest na macie to wtedy zalezy od humoru, czasami podnosi ladnie wysoko a czasami sie denerwuje i musze ja zabrac.
jak lezy na lozku i gdzies odejde to szuka mnie tymi swoimi slicznymi oczkami :kiss:

od dwoch dni ma na buzce jakies krosteczki, ktore powoli znikaja i tak sie zastanawiam co to moze byc ? czy jest to tradzik niemowlecy czy poprostu dziadki ja podraznily jak byli z wizyta :huh:

12 lata 8 miesiąc temu #357580 przez mariola2041
ja podaje 3 razy dziennie po 3 kropelki ale już od szpitala i je dobrze je toleruje wiec

[url=

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #357679 przez georgette102
gaabrysia napisał:

Mam pytanie czy wasze pociechy trzymają już sztywno głowkę i czy lubią leżeć na brzuchy ?

no my w tej kwestii mamy problem i zaczynam się martwić, bo Majka nie lubi leżeć na brzuchu i zawsze wszelkie próby kończą się krzykiem, a widzę, że mała dźwiga główkę ale nie podpiera się dobrze rękami :( w tym tygodniu będę u pediatry i muszę się dowiedzieć co dalej - na razie ją kładę na brzuszku często ale na krótko

gusiag ja nie podaję córci żelaza tylko witaminę k+d

strangerwold synuś śliczny

marigra no nie pomogę, bo my do tej pory nie mamy problemów skórnych, tfu tfu tfu... żeby nie zapeszyć :)

12 lata 8 miesiąc temu #358010 przez aisod
Hejka!

Oczka mogą się zmieniać nawet do pół roku. My jesteśmy na etapie ciemnoniebieskich :)

marigra u nas ciemieniuchy na razie brak... posmaruj oliwką i delikatnie wyczesuj szczotką dla niemowląt, albo też fajny pomysł płatki owsiane zmieszać z oliwką i przed kąpielą natrzeć tym główkę, taki naturalny piling ;)

gusiag my nie przyjmujemy żelaza, ale moja szwagierka podawała i też na początku było ciężko, bo jej mała miała później straszne zatwardzenia i ogólnie brzuch bolał, ale podobno później przeszło... A może trzeba zmienić jej na jakiś inny środek, zapytaj lekarza najlepiej.

gaabrysiaMichał pierwsze leżenie na brzuchu i unoszenie główki zaliczył u taty na klatce piersiowej i tak mu się spodobało, że teraz bardzo lubi tak leżeć, a nawet śpi na brzuchu u siebie w łóżeczku. :lol: Główkę trzyma chwiejnie, ale już coraz dłużej. ;)

12 lata 8 miesiąc temu #358019 przez emma
Witajcie!
U nas dzis pieknie i nie mogę doczekac się spaceru :). Mam wyniki badan. Okazuje sie, że moje dziecko ni3 jest na nic uczulone, więc ta krew po moim mleku to ewidentnie nietolerancja laktozy :/, czyli pewnie na stale przejdziemy na Nutramigen :( (już czuje, że nie jestem matka ;P). Konsultacja z lekarzem dzisiaj. Przez te krew spadlo nam zelazo i podaje jej w saszetkach (dosypuje się do nutramigenu, który na razie podaje 1 raz dziennie), zalecenie lekarza.

Georgette, nie martw się, moja mała też nie cierpi lezec na brzuchu, zawsze konczy się to bekiem ;), ale główkę dźwiga podczas noszenia w pionie, myślę, że nie każde dziecko musi to lubic, tak jak my :).

12 lata 8 miesiąc temu #358217 przez gaabrysia
Hej jak tam dziewczyny się mają po kontroli ?
U nas wszystko już ok;) tabletka już pierwsza wzieta.. ale mam poczekac jeszcze 2-3 dni...

poza tym Adrianek pije już z butki ;) Najpierw się bawi , ale jak już "załapie" to zjada!

Zeby nie było za miło i wesoło, to tatuś nam już pare dni choruje (katar przede wszystkim) i nie wiem czy mam gorszy dzień , ale chyba i mnie łapie :/

jutro mamy szczepienie i ja już 3 dni spanikowana chodzę.. nie wiem czy nie będę z młodym płakać..

12 lata 8 miesiąc temu #358240 przez ewelinda83
no i nas dopadl tradzik :( a mialam wielka nadzieje ze dzidki brodami i perfumami podraznili buzke :dry:

12 lata 8 miesiąc temu #358258 przez gaabrysia
ale byłaś u lekarza? kup ten oilatum , chociaż nie wiem czy to po prostu nie schodzi bo już czas...

U nas było tylko pare na poliku i do dzisiaj nie wiem czy to trądzik czy potówki

12 lata 8 miesiąc temu #358280 przez georgette102
nie-matko emmo :silly: współczuję, że musisz zrezygnować z karmienia piersią tym bardziej, że masz dużo mleka i żadnych problemów z karmieniem, ale widocznie tak będzie lepiej dla Zosi; daj znać jak po kontroli

Maja też ładnie trzyma główkę podczas noszenia w pionie, a nawet jak ją położę na brzuszku to główkę dźwiga, ale wcale nie kuma, że ma się podpierać rękami i robi pozycję "na pingwina" - głowa do góry i ręce wzdłuż ciała

12 lata 8 miesiąc temu #358307 przez ewelinda83
hehe pozycja na pingwina :)

wzyte u lekarza mam w niedziele, wiec poczekam. te krostki czasami sa a czasami tak ja by znikaly, najczesciej sa na policzku, raz na jednym raz na drugim. oilatum mam ale normalny krem musze kupic ten junior.

dzisiaj mija mi 6 tygodni od porodu :) na dole niby wszystko ok :silly: ochota na meza ogromna :lol: ale jeszcze sie boje :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka