BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #361446 przez ewelinda83
gabi mi na gardlo lekarka polecila plukac szalwia i pomoglo :)

dostalam tabletki antykoncepcyjne wiec mozemy zaczynac :silly: mam zaczac je brac nawet dzisiaj bo okresu moge sie szybko nie doczekac ;) a tabletki mi maja wyregulowac od nowa cykle :dry:

Kinia wazy 3960g wiec przybiera a to najwazniejsze :)
na 28 jestesmy umowione na szczepienie :huh: i poki co to zglosilam chec szczepienia na rotawirsy a pneumokoki mamy juz w tych podstawowych darmowych szczepieniach

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #361522 przez gaabrysia
Ja płukałam wodą z solą i też już mi troche lepiej,ale dzięki za pomysł.

dziwne właśnie w tych tabletkach jest to ,że jest ich 28 i bierze się bez przerwy.

Kinia leciutka bez porównania z moim klockiem ;) ale to kobitka więc nie biędzie tak przybierała jak chłop ;)

12 lata 7 miesiąc temu #361658 przez ewelinda83
no malutko wazy, ale najwazniejsze ze przybiera :)

12 lata 7 miesiąc temu #361849 przez gaabrysia
hej mamusie,a może wy macie jakiś sprawdzony sposób na ubrudzone ubranka "radioaktywnym" kupskiem ? ;)

12 lata 7 miesiąc temu #361876 przez marigra
gaabrysia napisał:

hej mamusie,a może wy macie jakiś sprawdzony sposób na ubrudzone ubranka "radioaktywnym" kupskiem ? ;)

ja piore w 90 stopniach i na szczescie dopuiera sie wszystko, chcociaz to zalezy od ubranka, a wlasciwie bawełny. Jedno body mam takie ze nie chce sie wogóle sprac. Ja uzywam tez niemiecki płyn z żabą, niestety nazwy nie znam....

a co do "sexu sexu" to moj chlop tez chodzi i truje, a ja jeszcze hmm jakos sie boje w sumie to nie wiem czego, ale chyba trzeba spróbowac :silly:

dziewczyny w jaki sposób usypiacie swoje dzieci, kolyszecie lulacie spiewacie czy wkladacie do lozeczka i same spią.... bo u nas jest z tym maly problem i jestem ciekawa jak temu zaradzic...

12 lata 7 miesiąc temu #361891 przez strangerwold
Marigra- u mnie roznie raz sam zasypia w lozeczku innym razem go kolysze kolejnym razem cyc go usypia ,czasem spiewam czasem czytam bajki roznie to jest;d

12 lata 7 miesiąc temu #361919 przez marigra
strangerwold napisał:

Marigra- u mnie roznie raz sam zasypia w lozeczku innym razem go kolysze kolejnym razem cyc go usypia ,czasem spiewam czasem czytam bajki roznie to jest;d

no właśnie u nas to tez tak wyglada i zastanawiałam sie czy nie powinno sie tego ujednolicic, tzn zeby dziecko zasypiało np same w lozeczku.
U nas w nocy nie ma problemu bo jak odłoze ja do łózeczka troche sie pwierci zasypia sama, w dzien zasypia przy cycku (chociaz spi bardzo mało główeni spacer), najgorzej jest wieczorem, bo trzeba ja głównie kolysać, al ona jest coraz ciezsa i stad moje watpliwosci....
probuje ja usypiac wg metody Tracy Hogg, odkładam kiedy jest spokojna, podnosze kiedy sie złosci, ale to nie skutkuje, albo ja jestem niecierpliwia i nie moge sluchac jak płacze, bo wkoncu i tak usyia na rekach...

ewelinda - no to pieknie rosnie twoje malenstwo

aha wszystkim Zosiom zycze dzisiaj 100 lat i duzo zdrowka :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #361923 przez strangerwold
Marigra spróbuj ją położyc u ciebie na cycu brzuszkiem do twojego brzuszka i pomasuj po pleckach moj tak czesto usypia cierpliwosci kochana bo Zuzia odczuwa te emocje;)

12 lata 7 miesiąc temu #362025 przez asiula2134
gaabrysia napisał:

gabi ja pozbywam się tego od razu jak tylko przebiorę małego, ubranko zapieram porządnie i mocze w zimnej wodzie, a potem normalnie piorę. Pomaga :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #362029 przez asiula2134
marigra napisał:

dziewczyny w jaki sposób usypiacie swoje dzieci, kolyszecie lulacie spiewacie czy wkladacie do lozeczka i same spią.... bo u nas jest z tym maly problem i jestem ciekawa jak temu zaradzic...

U mnie jest tak samo jak u Ciebie, raz zasypia sam, a czasami co zdarza się ostatnio często wieczorami strasznie płacze po włożeniu do łóżeczka. Wtedy biorę go na ręce podobnie jak Ty po czym odkładam. Jeśli widzę, że wymusza płacz wychodzę i zostawiam go. Po chwili sam się uspokaja i zasypia. Wracam jak słyszę, że płacze tak naprawdę - biorę go na ręce, uspokajam i powtarzam wszystko od nowa.

12 lata 7 miesiąc temu #362055 przez gaabrysia
My tam ze spaniem problemów nie mamy, jak jest spiacy to pada wszędzie. w łóżeczku w leżaczku przy cycu w zależności od tego gdzie się znajduje ;) a później ląduje zawsze u siebie ;D

no to te nasz kupy są niesmiertelne ! 95 stopni i odrazu nic nie daje rady.
Jedno ubranko po kupie na całe plecy wyrzuciłam, ale dziś ucierpiało ubranko założone 1 raz... zastanawiam się nad vanishem ?? hmmm

Gdzie ta wiosna ??

12 lata 7 miesiąc temu #362059 przez Karola1990
czesc dziewczyny... dawno mnie tu nie było :)

widzę że już u was wszystko unormowane i świetnie sobie radzicie.
u nas różnie jeszcze to bywa
a co do sexu.. hmm.. doczekać się nie mogę :P

u nas mała też różnie zasypia ale raczej na rekach.
cycka nie daje.. jestesmy na butli a jak przysypia to i tak ją przekręcam do odbicia i wtedy się przebudza trochę.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #362121 przez emma
marigra napisał:

wszystkim Zosiom zycze dzisiaj 100 lat i duzo zdrowka :lol:

dziekuje w imieniu Zosiek! :)

gabi
95 stopni? i ubrania sie nie rozpadaja? :blink: ja po prostu zapieram i piore w 40, wszystko schodzi :).

karola
a dlaczego nie dajesz cycka? (i czy przykumalas, ze zdaniem niekotrych z forum nie jestes juz matka :silly:) pytam z ciekawosci, bo my w tym tygodniu powoli przechodzimy na nutramigen z powodu krwawien. na razie jemy pol na pol cycek z nutramigenem :dry:.

12 lata 7 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #362133 przez asiula2134
.

12 lata 7 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #362137 przez asiula2134
.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka