BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #353342 przez marigra
strangerwold napisał:

moj ma dzisiaj na sobie body kaftanik i spiochy-welurkowe i bez koca oczywiscie, marigra jeden pajacyk wystarczy;*

no tak właśnie myslałam, ale jako niedoswiadczona matka jestem jeszcze przewrazliwiona :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353500 przez emma
tez mialysmy taki tradzik, stranger :dry:, ale na szczescie to juz przeszlosc :laugh:. teraz mamy inne problemy :blink:.
marigra, chyba jednak troche przegrzewasz ;). my lezymy na kocu w cieniu tylko w koszulce z krotkim rekawkiem i z gola pupa, a na spacerek zakladam jeszcze krotkie spodenki i jesli spi, przykrywam tetrowa pieluszka - nie wiem, jak u was, ale u nas naprawde gorrrraco :).
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #353517 przez gaabrysia
hejj też myślę ,że trochę ciepło .. ja patrze sama po sobie.
chociaż niewiem jaka u was pogoda w Wawie dzis był dosłownie skwar i my także w wózku się wylegiwaliśmy w krótkim rękawku oczywiście osłonięty parasolem przed słońcem.

12 lata 8 miesiąc temu #353520 przez gaabrysia
tylko ,że to zdjęcie podpisane jest jako skaza białkowa w tym linku... :unsure:

12 lata 8 miesiąc temu #353672 przez strangerwold
Emma- moj nie mial takich krostek ja tylko dodałam zdj ze strony bo gabi chciala;)
Ja przemywa przegotowana woda twarz + krem oilatum soft no i na wloski parafinke bo robi mu sie ciemieniucha;/ i dodatkowo oczko mu ropieje ale przemywam mu rumiankiem ale jest juz lepiej.
Od poaczatku idealnie mi szlo z karmieniem nie narzekalam na bol do dnia wczorajszego malutki troche podraznil mi bordawki az do krwi;/ Znacie jakieś domowe sposoby oprocz masci mam bepanthen ale juz sie konczy;/

12 lata 8 miesiąc temu #353696 przez emma
stranger, slyszalam, ze na popekane brodawki dobrze robi kilka kropli wlasnego pokarmu - po karmieniu wmasowac w brodawki i podraznienie powinno wkrotce ustapic. to z domowych sposobow, ja stosowalam mas maltan (cos ok. 4 zl) - teraz obywam sie juz bez niej, troche z braku potrzeby, a troche z lenistwa :silly:.

12 lata 8 miesiąc temu #353767 przez gaabrysia
Justyna źle się zrozumiałyśmy..;)
bo to zdjęcie co zamieściłaś podpisane jest jako skaza białkowa. a ja pytałam czy może któraś z mam może zamieścić zdjęcie trądziku..
ale gorąc uf uf, u was też?

12 lata 8 miesiąc temu #353824 przez strangerwold
AAaa o to Ci chodzilo;D oj tam zakrecona jestem;D
U nas parno duszno wrecz chyba bedzie burza u nas w nocy
Emma chyba powiem mojemu zeby kupil masc maltan slyszalam ze dobra

12 lata 8 miesiąc temu #353941 przez marigra
witajcie po upalnym weekendzie

jednak ubrałam mała duzo lzej niz pisałam:Dsame body i cienkei spodenki :lol:

stranger - ja jak miałam popeane brodawki stosowałam własnie masc bepanthen, smarowałam tez mlekiem i duuuzo je wietrzyłam (wrecz chodziłam z gołymi cycami po domu kuuciesze meza :lol: ), ale pomogło i dosłownie po 2-3 dniach przeszło. Ewentualnie mozesz zastosowac nakładke na sutks dopoki sie nie wygoi.

a wogóle moja niunia opaliła lekko buzke :) ....trzymałam ja w cieniu pod parasolem a jednak....ale to dobrze, wysuszylo jej te krostki, wiec mam nadzieje ze szybciej mina.

12 lata 8 miesiąc temu #353991 przez georgette102
hej,
a u nas weekend nadal trwa ;)

Maję ubieram tylko w body na krótki rękaw, czapeczkę i skarpetki - i to cały jej strój na upalne dni

a dziś znowu grillujemy mniaaaam :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #354015 przez ewelinda83
ale wam zazdroszcze pogody :( u nas zimno, wietrznie i pochmurno :angry: :( :(

ja na bolace sutki uzywam nakladek, jak dla mnie to super sprawa :)

12 lata 8 miesiąc temu #354457 przez mariola2041
haj dziewczyny...ja właśnie wróciłam ze szpitala i wiadomości nie są zbyt dobre bo wprowadzili Zosi nowy lek żeby znikły jej te naczyniaki co ma ale ten lek jest na obniżenie ciśnienia krwi więc może jej zaszkodzić, po za tym dostała w szpitalu dwie szczepionki jedną przeciw tym 6 chorobom a drugą przeciw pneumokokom,i badali jej cały czas serce i mam na kontro za 4 tygodnie czy naczyniaki się zmniejszyły i na ekg serca a za trzy miesiące też na coś tam i tak w kółko

[url=http://

[url=http://

[url=

12 lata 8 miesiąc temu #354503 przez georgette102
mariola ja z małą też gdzieś ciągle biegam; do tej pory byłyśmy już w poradni preluksacyjnej, endokrynologicznej, miała pobieraną krew do tsh, badanie moczu ogólne plus posiew, szczepienie... a teraz znowu czeka nas kontrola w poradni preluksacyjnej, wizyta w poradni neonatologicznej, do tego jeszcze echo serca i wizyta w poradni kardiologicznej i kolejne szczepienie... ehhhh zwariować można

12 lata 8 miesiąc temu #354507 przez georgette102
ewelinda83 napisał:

ale wam zazdroszcze pogody :( u nas zimno, wietrznie i pochmurno :angry: :( :(

pogoda naprawdę cudowna, prawie całe dnie spędzamy na świeżym powietrzu :) mężuś trochę się przypiekł, ale to jest standard co roku - taki pech z tą jego jasną karnacją :laugh: chociaż u mnie też ramiona się zaróżowiły :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #354701 przez mariola2041

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka