- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Ale Ty chyba masz pompkę bo dowoziłaś Zosi mleko do szpitala?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
wiem, że wcześniakom inaczej się to liczy ale jak dla mnie ma 2 miesiące i kropka dziś byłyśmy zrobić zdjęcie paszportowe Oleńka była bardzo dzielna i udało się nawet zrobić kilka z których mogłam wybrać najlepsze
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Asiula na mojego tak ostatnio koper zadziałał.. przynajmniej tak obstawiam bo tak jak ty nie jadłam nic nowego a wypiłam bardziej z myślą o mnie.. a młody cierpiał, wił się i płakał.. chociaż wydawałoby się ,że działanie powinno być odwrotne.
Gusiag, juz 2 mc.. ale ten czas leci wstaw jakąs fotke ;D
Ja chce już wiosnę!!!
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
Jesteśmy po wczorajszym szczepieniu maluszka...
O 11 byliśmy w przychodni pediatra zbadał Bartuś zdrowiusi waży już 5000g i jest bardzo silny
Przejdźmy do szczepienia...zdecydowałam się na państwowe + rotawirusy
Mały nie chciał w ogóle wypić tej doustnej szczepionki ze względu na smak i sposób podania gdyż jest przyzwyczajony do piersi a nie butelki no ale w końcu wypił patrzył się cały czas na mnie gdy pani próbowała mu podac tę niesmaczną substancję a jego oczka mówiły tylko "mamo zabierz mnie stąd ! "
Następnie były 3 ukłocia dwie nóżki i rączka rybka moja zaczęła płakać aż mi serce pękało jak to widziałam chciałabym zabrać każdy ból od mojego synka ale musi przez to przejść bo to wszytsko dla jego dobra.
Po powrocie do domku synek spał jeszcze dwie godziny w wózku a jak się obudził to z takim płaczem jakby go obdzierali ze skóry moje biedne maleństwo:(
Nóżki go bardzo bolały i przy tym brzuszek cały czas mu się odbijało..i tylko chciał być w jednej pozycji najpierw lezał u mojej mamy na piersi a pozniej u mnie i tak mruczał jakby był przerażony tym wszystkim gdy tylko ruszył lekko nóżką zanosił się płaczem..
Zdecydowałam się podać mu czopek przeciwbólowy zjadł troche mleczka i położyłam go znów na piersi i zasnął po godzinie już ruszał nóżkami i nie płakał przy tym oczywiście bez kąpieli wczoraj było.
Po 20 znów trochę zjadł i usnął spał do 23 w nocy i już czuł się dobrze uśmiechał się cały i oczka miał już weselsze.
Około 12 w nocy sprawdziłam mu temperaturę i miał 38stopni więc znów dałam mu czopek i trochę mleczka ale tu się dopiero zaczęło;D
Bawił się i mleczkiem i piersią i tak się patrzył aż wybuchłam śmiechem a jego oczka mówiły"ja wam pokaze na co mnie stac"
I tak do około 4 rano z mamą próbowałyśmy go uspać i co go kładłam do łóżeczka do szukał cyca a jak go przystawiałam to chwile pociągnął i zaczynał ziewać..
W końcu wziełam go do siebie do łóżka i zasnął przy mnie i przy swoim mleczku;)
Przebudzał się po 6 i prężył to pomasowałam mu brzuszek i zasnął.
Cieszę się że mój synus czuje się dobrze i jestem z niego dumna bo był naprawdę dzielny.
A tyle co on się wczoraj napłakał to od porodu tyle nie płakał bo w domu to nigdy mi nie płacze tylko pomrukuje że chce już jesc;)
W poniedziałek idę w końcu na kontrolę po porodzie dziwnie mi będzie bez usg i karty ciąży hehe no ale cóż cieszę się że mam już mojego brzuszkowego skarba przy sobie a mam nadzieję że rana po porodzie już się ładnie zagoiła.
Później może jakieś spacerek z malutkim
A jak wasze maluchy zniosły szczepienia?
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
może i przez to ,że pewnie jak każdej matce serce mi bedzie pękać jak będę patrzeć na te jego kłucia .. a z drugiej str tyle razy go w szpitalu kuli ze jest to do przeżycia a za kasę można kupić co innego..
Mamy jeszcze troche czasu więc poczytam wasze opinie i podejmiemy decyzje.
strangerwold mój synek też czasem tak patrzy, uśmiecha się czy nawet gestykuluję że można przełożyć to na słowa niewiem tylko czy już świadomie smieje się do matki - z matki ?
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
Emma- ja wczoraj myslalam zeby zmienicna te skojarzone ze względu na bol jaki przeszedl Bartuś ale już nie mozna zmienic bo to inny kalendarz inna kolejność szczepien.
Mój w nocy je do 15 minut a w dzien to roznie najczesciej pierwsze 10 minut je a pozniej ssie tak o albo zeby zasnac albo zeby po prostu poczuc cieplo czesto jest tak ze wypluwa cyca i sie tuli do niego;)
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
w takim razie jak już się wybierze te płatne szczepionki to później nie można zmienić na nfz ? Emma czekam na Twoja opinie.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Gusiag, juz 2 mc.. ale ten czas leci wstaw jakąs fotke ;D
[/quote]
proszę bardzo to moja 2 miesięczna śliczność
a co do szczepionki ja biorę 6w1 tylko, że tu jest darmowe wszystko co dla dzieci, leki na receptę i szczepionki itp. Szczepionka czeka nas w maju.
Mariola a położna przychodzi do Was? pomogłaby Ci w nauczeniu karmienia piersią. Położna przychodzi 10 razy w ramach kasy chorych, więc też za darmo.. Miałaś już położną?
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
karola gratuluję rozpakowania i czekam na fotki!!!
emma dobrze, że wyjaśniło się co przeszkadza Zosi, ale współczuję Ci tej ekstremalnej diety
strangerwold moja córcia kiepsko zniosła szczepienie, po powrocie z przychodni nakarmiłam ją i spała, ale jak się obudziła to z takim krzykiem, że nie można było jej uspokoić, pomógł paracetamol w czopku a tak naprawdę to dopiero od wczoraj Maja zachowuje się tak jak przed szczepieniem, bo do wczoraj była strasznie płaczliwa i marudna
dziewczyny super fotki waszych pociech! słodziaki aż chce się schrupać