BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #343441 przez georgette102
gaabrysia ja piję wodę, herbatę na laktację, zwykłą herbatę, kawę zbożową anatol, soki rozrobione z wodą a teraz zaczynam pić kawę rozpuszczalną (wczoraj pierwsze kilka łyków) a co do szwów ja nie byłam nacinana ale popękałam i miałam założone 3 szwy - ból przy siadaniu odczuwałam wtedy, gdy już szwy powinny się rozpuścić ale się nie rozpuściły - po zdjęciu mega ulga i zero problemów

asiula nam położna rodzinna kazała kłaść małą na brzuszek jak tylko odpadł kikut pępowiny, najlepiej codziennie kilka razy na kilka minut

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #343446 przez gaabrysia
daj znać jaka reakcja na kawe, chociaż ja to cykor jestem i twardo się trzymam tego co jem do tej pory..

Czy dobrze rozumiem,że szwy miały.. a się nie rozpuściły? mi powiedziano ,że trwa to 4-5 ty więc jeszcze czas..

12 lata 8 miesiąc temu #343454 przez georgette102
nie zaobserwowałam żadnej negatywnej reakcji na kawę, ale tak jak napisałam wypiłam tylko kilka łyków; zobaczymy jak wypiję więcej, ale chyba nie ma się czego bać, bo przeczytałam, że można wypijać 2 filiżanki dziennie
nie pamiętam ile wtedy minęło tygodni, ale jak powiedziałam mojej położnej, że boli mnie przy siadaniu i że nadal mam szwy to kazała mi przyjechać na zdjęcie ale małą wtedy bolał brzuszek, więc T. zrobił zabieg :)

12 lata 8 miesiąc temu #343814 przez gaabrysia
hej , co tu tak cicho?? mamuśki takie zajete?

kurde jakiś diabeł mnie chyba podkusił do tego kopru ..

młody męczy się okropni ciągle kupcia i do bardzo wodniscie.. :( :/

12 lata 8 miesiąc temu #343825 przez strangerwold
witajcie;)
Jak tam po swietach?
Mi mamusi zrobiła delikatny zurek i salatke dietetyczna bez wzdymajacych potraw;)
Święta spedziłam u Tesciowej z moim D i naszym synkiem troche sie obawiałam ale było w porządku było miło;)
Nie wiem czy wam mowilam ale od porodu moje hormony były źle nastawione do mojego Damiana ale od paru dni jest lepiej cieszę się że się poprawia wczoraj nawet obejrzelismy film romantyczny było buzi buzi nie powiem że miałam w myslach seks o ktorym jeszcze moge pomarzyc :laugh: chociaz troche się boje wiecie zszyte krocze blizny strach jest :dry:
W przyszłym tygodniu ide do ginekologa na kontrole a we wtorek z małym na szczepienie panstwowo.

Dzisiaj Bartuś spal od kapieli od 19 do 00;40 ponad 5 godzin jeszcze nigdy tyle nie spał nawet w dzien cieszy mnie to bardzo!:)
Maluszek coraz wiecej sie smieje ale co jak co jest cały do taty podobny ale wloski i karnacje ma po mnie :D

Gabi- pisałaś cos o bliznie po nacieciu krocza,mnie czasem ciągnie jak stoję albo usiądę a jedyne co mnie swedzi to hemoroidy ;/

12 lata 8 miesiąc temu #343829 przez gaabrysia
może i mnie ciągnie.. ale w kazdym bądz razie nie jest to przyjemne i zastanawiam się kiedy minie ..

no to miło ,że świeta tak przyjemnie spędziłaś a tato z wami zamieszkał tak jak było w planach?

12 lata 8 miesiąc temu #343832 przez strangerwold
gaabrysia napisał:

może i mnie ciągnie.. ale w kazdym bądz razie nie jest to przyjemne i zastanawiam się kiedy minie ..

no to miło ,że świeta tak przyjemnie spędziłaś a tato z wami zamieszkał tak jak było w planach?

ja też już nie mogę się doczekać jak juz nic tam nie bede czuła jest to nieprzyjemne ale musimy to zniesc;)
Tak zamieszkał już jak wróciłam ze szpitala to w ten sam dzien się wprowadził ale nie miał ze mną lekko;D

12 lata 8 miesiąc temu #343834 przez gaabrysia
no to fajnie ;)

mój też nie ma lekko , bo musi sluchać jaka to jestem "gruba" i wogole.. :/

daj znac jak te szczepienia i wizyta kontrolna też ;)

kolek nie miewacie ? mój od wczoraj maarudzi ... ale to przez ten koper :(

12 lata 8 miesiąc temu #343846 przez martyna123
hey mamusie :)
gaabrysia - mnie też mocno ciągło ale 4 tyg po porodzie pojechałam do ginekologa bo strasznie mnie to niepokoiło i robiło się zapalenie dostałam czopki do odbytu i już mam spokój no i w 4 tyg po porodzie powiedział że mogę uprawiać seks jeżeli czuje się na siłach ale ja się bałam i wolałam poczekać. Mój synek miał początki kolek lekarz przepisał mi infacol i w razie mocnych bólów i niepokoju dziecka czopki przeciwbólowe i kolki ustały.

strangerwold - mam pytanie co do tych hemoroidów bo mnie szczypi i pojawia się krew ty też tak masz czy tylko swędzi. ??

pozdrawiam

12 lata 8 miesiąc temu #343857 przez gaabrysia
martyna mówisz o nacieciu czy hemoroidach ?

12 lata 8 miesiąc temu #343868 przez georgette102
ehhhh i koniec wakacji, właśnie się pakujemy, pora wracać do domu :side: Maja ma jutro szczepienie, więc nie możemy przedłużyć wyjazdu

a mój T. to już chyba nawet nie słucha kiedy mówię, że jestem gruba :angry:

12 lata 8 miesiąc temu #343869 przez strangerwold
Gabi-moj nie ma lekko bo mialam humory :D ale mowi ze cierpliwy jest;] Bartus nie ma kolek poki co polozna mowila ze jak do miesiaca nie dostal to juz nie bedzie mial
martyna-mnie wlasnie okropnie swedzi az szalu idzie dostac na szczescie mam masc ale jak sie czasem podrapie to zaczynam zalowac ze sie podrapalamm;/

bartus0603.aguagu.pl/zdjecie/pokaz/239844/

12 lata 8 miesiąc temu #343888 przez martyna123
gaabrysia - te czopki do odbytnicze dostałam na naciecie bo mnie strasznie ciągło w pochwie i na zewnątrz było zagojone ale w środku robił się stan zapalny.

strangerwold - mnie wogóle nie swedzi tylko szczypi mocno i pojawia się czasami krew i nie wiem czy to te hemoroidy czy jakiś znowu inny stan zapalny ale w odbycie ;/

12 lata 8 miesiąc temu #343889 przez gaabrysia
z tego co wiem to od hemoroidów ta krew -pękaja.
no ja za 3 tyg mam wizyte u lekarza więc zobaczymy ..

Justyna Bartuś śliczny! ;D

georgette102 mój też pewnie te moje stękania puszcza mimo uszu ... ;/

12 lata 8 miesiąc temu #343896 przez martyna123
znakiczasu.pl/wywiad/157-szczepionki-ukrywane-fakty
poczytajcie sobie na temat szczypien bo warto

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka