- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
ja mowie bardzo roznie: kurczak, kurczaczek, zaba, zabka, misia, a najczesciej myszka i myszeczka (moje ulubione) - ja tam sama bym sie za kurczaka nie obrazila .
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
- Otrzymane podziękowania: 0
dawno nie pisałam, bo czasu brak, ale was podczytywałam.
Emma - hmm nie wiem jak ci pomoóc, mi położna poleciła kropelki Esputicon, a ja sama daje jeszcze Delicol i nie zapeszając widze ze pomagają, mała się już nie pręży, kupa idzie "gładko" i tez mysle ze az tak radykalna dieta nie ma nic wspolnego z malą. Ja sama trzymam ale nie az tak radykalną, a w sobote nawet skusiłam sie na zapiekanke na beszamelu z czosnkiem a dzisiaj poniedziałek a u małej nic nie widać.... wiec.....
A Zosieńka cukiereczek
Wiecie, mam wrazenie ze u mnie znów jest nawal pokarmu - jest to mozliwe? bo normalnie dzisiaj to az te mnie tryska ciurkiem dosłownie......ehhhh a do tego moja mała chyba sie przeziebiła....niby ma katar ale nic nie leci, a do tego tak kaszle harczy warczy i chrapie jak spi.... mam nadzieje, ze to nic powaznego - idziemy zaraz do lekarza.. Tak sobie myslę skąd to paskudztwo się wzięło....U takiego maluszka....
A co do okresleń maluszków ja na swoją małą od dnia porodu mówie "bubka" oprócz tego zabka i myszka
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Emma tak z tego tak wywnioskowałam..a jeżeli nie to pewnie to ta herbata.. u nas nawet ta na laktacje zdziałała u młodego rewolucje i płacz.. :/...zrezygnowalam nawet z margaryny, mleka nie pije, nie dodaje do kawy, jogurtow nie jem, jajek tez nie - nie mam pojecia...
chociaż, cholera wie
ja też zaczynam jeść coraz więcej.. bo ile można w kółko to samo ;( ale narazie zadnych rarytasów - plasterek pomidora, ogórka ..
marigra ja też mam takie odczucie pomijajac ,że ciagle kapie jak z kranu to do tego teraz znowu twarde jak skała..
w majówke ma być nawet 27 ?? zobaczymy jak sie sprawdza te prognozy - 3 mam kciuki to pojedziemy na wies do siostry ;D jak narazie szaro buro.. sennoooooo
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tradzik mija (jupi!), ale z powodu brzuszka dostalysmy skierowanie do szpitala, zeby dokladnie sie przebadac . pani dr zbadala Zosie i powiedziala, ze ona nic nie widzi, niby wszystko ladnie, dobrze przybiera (teraz wazy 5200 g), ale ta krew/sluz sa niepokojace, wiec musimy jutro pojechac . mam nadzieje, ze cos tam wymysla i ze nie jest to nic powaznego - a szczepienie w zwiazku z tym musialysmy przelozyc z jutra...
Zosia znowu ladnie przespala cala noc, za to teraz jest ciagle marudna :/, chociaz jak wychodzilysmy z przychodni dostala ataku smiechu . trzymajcie kciuki za szpital!
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
gaabrysia ja jadlam wszystko od poczatku ale zaczynalam tak jak ty teraz, plasterek sera, ogorek, troche kotleta itd ( na pomidora jeszcze sie nie skusilam ale to dlatego ze nie mam jakos ochoty, moje kubki samkowe sie zmienily po porodzie ) i do tego dobrze obserwowalam Kinge czy jej nic nie jest poki co miala jeden dzien wysypke po ogorku kiszonym wiec go wyeliminowalysmy z jadlospisu na 6 tyg. pije rozne soki, herbate zwykla, na laktacje, koperkowa i nawet dwa razy pilam kawe rozpuszczalna 3w1 i jak do tej pory nie mamy problemow z kolkami, kupkami .... mysle ze musimy jest wszystko z duza obserwacja dzieci tak zeby dostarczyc im jak najwiecej wartosci odzywczych
kiedy sie robi usg bioderek ?
Karolcia dzisiaj bedzie miala cesarke. oksytocyna u niej nie zadzialala ale dzisiaj Olenka bedzie prawdopodobnie juz z mamusia
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.forum.kobiet.pl/skoki-rozwojowe-u-dziecka-t43876.html
KRYZYS LAKTACYJNY
www.we-dwoje.pl/kryzys;laktacyjny,artykul,4565.html
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
a my byłysmy u lekarza i niby wszystko dobrze, pediatra osłuchał mała i nic sie nie dzieje, tylko podobno to jakis wirus powodujący katar i stad to harczenie i warczenie, zalecił stosowanie soli morskiej... mam tylko głupie pytANIE JAk ją stosować psiknąc do noska i odłożyć dziecko?? hmmm....ale to moze sie zakrztusic... czy to ma wyleciec z noska?? pomozcie...
a na ropiejące oczka dostałyśmy kropelki - mam nadzieje ze tym razem zadziałają....
karolcia - trzymam kciuki
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
psiknij po jadnej dawce do kazdej dziurki (trzymajac dziecko w miare pionowo - najlepiej, jak jest jakas pomoc), a potem ponos dziecko na rekach (tez w miare pionowo), raczej od razu nic nie wyplynie, pewnie kilka razy mocno kichnie i kozy znikna. fajna rzecz.
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
Wlasnie wrocilam z Bartusiem ze szczepienia mial standardowe +rotavirusy jejku serce mi pękało jak malutki płakał
Moje biedactwo teraz sobie śpi ale nie wiadomo jak zareaguje jego organizm na szczepionki pediatra zbadał i wazy juz rowne 5000gram. ogólnie zdrowy chlopczyk z niego spi juz wnocy po 5 godzin moj aniolek kochany dzis na dzien dobry obdarowal mnie usmiechem kocham go najmocniej !
A co u was troche mnie tu nie ma bo zajmuje sie szkrabem i moim mężczyzną jak ma wolne;)
bartus0603.aguagu.pl/zdjecie/pokaz/240537
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my juz po spacerku, ale ciepło to nie jest ;(
Emma i jaktam wizyta w szpitalu? mam nadzieje,że ok.
Justyna ,ale Bartuś podobny do Ciebie tak jak na te zdjecia patrze ;D
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
KAROLINKA WCZORAJ URODZIŁA PRZEZ CESARSKIE CIECIE !! OLENKA 3400 KG !
Emma i jaktam wizyta w szpitalu?
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a dlaczego Zosia niechce cyca? bo nie leci tak jak z butli i trzeba sie napracowac za pewne..
u nas znowu tatuś w pracy więc odliczamy czas do weekendu
czekam aż wstanie i będziemy się pluskać ;D
Czy wasze pociechy też już spią coraz mniej ? moj dzis 1,5h na spacerze i teraz od godz, a takto od 9 na "chodzie"
czy któraś z was skusiła się już na szaleństwa z tatusiem ?
tak samo jak przed ? ja pozbyłam się szwów, ale jakoś się boję że nie będzie tak jak bym chciała... a ochota jest..
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mariola, mam na laktacje 3 praktyczne rady (u mnie sie sprawdzilo): duzo pij, zwlaszcza wode, kup herbate laktacyjna i pij zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, jak najczesciej przystawiaj dziecko do piersi - u mnie podzialalo idealnie .
gabi, na szczescie Zośka lubi spac, ostatnio obserwuje wrecz stan odwrotny do tego, o ktorym piszesz: mala spi dosyc duzo w ciagu dnia (zwlaszcza na i po spacerze), zaczyna tez przesypiac noce (od polnocy do 5-6 mamy spokoj, nie placze, wiec jej nie budzimy ).
a u nas sie dzialo... musialysmy zrobic powtorne badanie moczu (masakra u takiego dziecka), bo poprzednio Zosia co prawda zrobila siku do specjalnego woreczka, ale pozniej zrobila na niego tez kupe i wyszly bakterie w moczu - trzeba bylo powtorzyc. pani dr radzila umyc i tym razem czekac na strumien i sprobowac "wypalac go do pojemnika"... wiec o 6 rano wykapalismy i do 7 czekalismy na strumien - na szczescie sie doczekalismy, choc w miedzyczasie trzeba bylo powtorzyc mycie (kupa...) - mam nadzieje, ze teraz wyjdzie jak trzeba (jutro wyniki). o 8 poszlysmy do przychodni oddac siki i pojechalysmy na izbe przyjec, gdzie spedzilysmy milo czas na roznych badaniach od 9 do 13... na szczescie Zosia caly czas spala - obudzila sie tylko przy pobraniu krwi . wyniki wyszly dobre i zapadl wyrok, ze ma uczulenie na mleko - we wszystkich postaciach... nawet w ciescie drozdzowym itp. czuje, ze ida dla mnie ciezkie dni, bo ja jestem zdecydowanie nabialowa, a nie miesna... ale ciesze sie, ze to nic powaznego - dzis krwi juz nie bylo i mam nadzieje, ze tak juz zostanie .