- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wiec co gdybym jednak zrezygnowala to twoim zdanie nie byla bym matka tylko kim ?!
poprostu nie masz prawa w taki sposob oceniac ludzi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wcale nie muszę udzielać się na takim forum gdzie nie rozumie się tekstu pisanego...nadal widzę że nie rozumiecie...ja napisałam że jeśli można karmić piersią a rezygnuje się tylko dla własnej wygody to wtedy taka matka kim jest??a nie że jeśli nie można karmić...to chyba różnica... przeczytajcie dwa razy za nim mnie ocenicie...
to tyle więcej tu się nie udzielę skoro za każdym razem jest źle bo to wy czytać nie umiecie...
ja chcialam zrezygnowac z karmienia dla wygody bo mnie cycki bolaly i mala byla ciagle przyssana do mnie
wiec co gdybym jednak zrezygnowala to twoim zdaniem nie byla bym matka tylko kim ?!
nie masz prawa w taki sposob oceniac ludzi
najlepiej cofnij sie do swoich postow z poczatku roku, tam cie nikt nie krytykowal za twoje podejscie do dziecka i ciazy tylko cie wspieralysmy !
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
- Otrzymane podziękowania: 0
i teraz od czasu do czasu posmaruje.
hmm mi lekarka pow ,że po 3 dniach... i tak zrobiłam mam nadzieje,że w ciąży nie jestem hehehe
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
jejku pól dnia mnie nie było a tutaj taka dyskusja......
my ciałko po codziennej kapieli smarujemy linomagiem (z polecenia położnej) od samego poczatku, i faktycznie skora jest mieciutka, taka aksamitna. Czasem stosujemy oliwke Bambino, ale rzadko bo faktcyznie słyszałam, ze po 2 miesiacu moze wysuszac skóre maluszka. Innym specyfików nie uzywałam bo nie miałam potrzeby. Oliwke teraz tylko na główke stosujemy (ciemieniucha).
Z tabletkami sie nie wypowiadam, bo nie uzywam...
Jesli chodzi o te skoki rozwojowe, to u nas sie nie sprawdza ten schemat, albo idziemy z nim na odwrót, kiedy wypadają dobre dni u nas sa akurat złe, takie mam przekorne dziecko
a u nas ze spaniem dzisiaj poszaleismy , bo mała spała od 2-8, wiec mega długo. Ja bm pewnie sie wyspała, ale cycek juz mnie wzywał do karmienia - byl tak mega twardy, ze az bolał....
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dwa ostatnie dni przespane, dziś cały dzień nie spi oko zmruży na 10min i za chwilę się "nerwowo" zrywa.. mają tak wasze dzieci? my chyba pieerwszy taki dzień,
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I może wkońcu na spacer sie wygrzebiemy ... a w weekend licze na calodniowe wylegiwanie sie na kocyku za cały tydzien!
z chęcia się dowiem od kogoś jak to jest z tym mlekiem ?
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zaraz je bede budzic na kompiel, dam cyca i mam nadzieje ze jus spokojnie pojdzie spac
gabrysia u Kingi reakcja po ogorku kiszonym byla na drugi dzien, miala cale cialko w czerwonyh kropkach.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- martela89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jestem szczęśliwą mamą Vanesski :)
A co do Marioli i karmienia piersią to ja też uważam,ze jak ktoś rezygnuje z wygody to nie jest to za fajne,oczywiście nie twierdzę,że to nie matka,albo,ze jest gorsza ale jednak takie karmienie jest naturalne i mając małe dziecko nie powinnyśmy przekładać swojej wygody nad jego potrzeby.A nie ukrywajmy tego,że mleko matki jest najzdrowsze.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
i to wcale nie oznaczało ,że są złymi matkami czy nimi nie są :/
Ale osobiscie całą tą dyskusję uważam za zbędna..
ja narazie biore Azalie i czuję się dobrze
- martela89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jestem szczęśliwą mamą Vanesski :)
A co do wygody,to uwierzcie mi na słowo,ze jak dziecko jest większe to butelka to żadna wygoda,bo piers wyciągasz i dajesz,a butlę...wstajesz w nocy i musisz przygotować co rozbudza ciebie i dziecko
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mariola napisała o matce która odstawia dla wygody.. jeżeli to wygoda psychiczna to dla mnie jest to odpowiednie uzasadnie. Zresztą każdy wychowuje swoje dziecko jak chce.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wczoraj oglądałam program na tvn style "obsesja karmienia piersia" i dziwne było karmienie 8 latki.. ale to przykład ,że każdy karmi ile chce
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
Z tym marudzeniem to ja nie wiem co jest bo u nas jest podobnie, szczególnie wieczorami. Od jakiegos tygodnia jest gehhenna, tak krzyczy, placze jest wrecz histeria. JA juz sama nie wiem czy to głód czy co.....moze to ta pogoda tak zle wplywa na dzieciaki, a moze jakis skok rozwojowy....
dziewczyny, a powiedzcie czy dla was karmienie piersia tez jest tak bolesne jak dla mnie???
ja to sie zwijam z bolu po karmieiu, tak mnie piersi i sutki bolą...a to nie jest chyba normalne...wogole mam wazenie ze moje dziecko oduczylo sie ssac z piersi, bo ciagle mi cmoka. Juz próbuje wszystkich pozycji, co chwle wyjmuje i wkladam tego sutka i nic nadal to samo. Mam wrazenie ze ona mi zaciska buzke.....Myśle ze to moze te zeby ja bola i dlatego tak zaciska, juz sama nie wiem i boje sie ze t sie skonczy na mleku modyfikowanym....co dla niektóych na forum oznacza ze nie jest sie matka.... pomozcie co zrobic??