BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #367048 przez gaabrysia
ale skwar okrutny ... dobrze,że rano spacer wyjątkowo zaliczyliśmy. A następny ok 16 ;)

Emma może ok 14-15 ?

ja też jem smażone, ale paruję na parzę po usmażeniu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #367108 przez georgette102
cześć dziewczyny, dawno mnie nie było... wiem wiem tęskniłyście ;)

w końcu wybrałam się do ginekologa (wczoraj, porozmawiałam z nim o antykoncepcji i chyba zdecyduję się na wkładkę domaciczną Mirena... a jeśli chodzi o seks to nadal mnie boli ale lekarz powiedział, ze tak może być, więc nie martwię się tym

chrzest Majki planujemy na lipiec/sierpień - zobaczymy, musimy jeszcze wszystko dogadać, żeby wszystkim pasowało a poza tym też się zastanawiam czy nie będzie problemu, bo mamy ślub cywilny

jeśli chodzi o jedzenie to też rozszerzam repertuar, bo mi brzydnie jedzenie jednego w koło

a dzisiaj miałyśmy wizytę patronażową - odwiedziła nas pani pielęgniarka z naszej przychodni - kolejna wizyta za kilka miesięcy

ale dzisiaj gorąco... uffff

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367115 przez emma
ej, marigra, widac posty, ja napisalam ci, ze nie chce mi sie gadac o jedzeniu, bo jem bardzo niewiele ;). a pytalas o cos jeszcze? :unsure:

goraco, to prawda, my zmeczone, a dzieci marudne - przynajmniej Zośka! :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #367171 przez marigra
emma napisał:

ej, marigra, widac posty, ja napisalam ci, ze nie chce mi sie gadac o jedzeniu, bo jem bardzo niewiele ;). a pytalas o cos jeszcze? :unsure:

goraco, to prawda, my zmeczone, a dzieci marudne - przynajmniej Zośka! :silly:

no to dobrze, ze widac, bo czasami cos mi sie kopie laptop i dlatego pytałam..

upał straszny to fakt, nawet moje dziecko nie chciało spac tylko fikało nózkami - pewnie sie wietrzyło :lol:

my chrzest planujemy dopiero na wrzesien ze zgledu na ciaze chrzestnej, wiec jeszcze sporo czasu. A z kosciolami to jest róznie, jedne wymagaja ślubi kościelnego inne nie, to wszystko zależy....

a z tym jedzeniem to fakt nie ma o czym mówić tak mało jemy....ehh my w sobote robimy wielkiego grilla z okazji urodzin meza, a ja tylko sie oblizne :( te wszystkie kielbaski, karkówki sałateczki......a ja tylko chleb i wedlina i jajko.....

12 lata 7 miesiąc temu #367198 przez georgette102
marigra my robiliśmy grilla w majowy weekend i ja sobie nie żałowałam - skrzydełka, pierś z kurczaka... a i trochę bekonu i kawałeczek karkówki, kaszanki... Majce nic nie było :lol: musiałam tylko odpuścić ważny element mojego grillowego menu czyli pomidora z cebulą w śmietanie :( no cóż nie można mieć wszystkiego ;)

wczoraj kupiłam córci interaktywną matę edukacyjną i teraz moje dziecko jest bardzo "zajęte" a ja mam swoje 5 minut :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #367200 przez georgette102
aaaa w ten weekend też będziemy grillować mniaaam

no i... 26 maja będę pierwszy raz obchodzić Dzień Matki (w roli matki :) ) ale również 5. rocznicę ślubu

12 lata 7 miesiąc temu #367209 przez emma
georgette, gratulacje z okazji rocznicy! :laugh: my tez w tym roku swietowalismy 5., niecaly miesiac wczesniej :). i opowiedz cos wiecej o tej macie albo podaj linka,bo ja tez sie nad tym zastanawiam, ale nie wiem, czy warto... :unsure:

12 lata 7 miesiąc temu #367218 przez georgette102
emma dzięki i również gratuluję :)
allegro.pl/mata-moveplay-mala-ksiezniczk...-mj-i2355454190.html
taką matę kupiłam w hurtowni i teraz widzę, że nieźle przepłaciłam :angry:

12 lata 7 miesiąc temu #367222 przez mariola2041
hej wam dziewczyny...georgette102 gratulacje z okazji rocznicy... u nas jak na razie jest poprawa bo zosi zaczął się wchłaniać ten naczyniak na rączce i znacznie się zmniejszył ale nie zmienia to faktu że dalej trzeba na zmianę tego opatrunku jeździć tylko powstał problem bo w szpitalu mogą mi jeszcze w tym tygodniu zrobić a już od następnego trzeba jeździć do pediatry i tu zaczynają się schody bo do szpitala mam bezpośrednio ze swojej miejscowości autobus a do pediatry bym najpierw musiała iść w jedną stronę 5 km potem z tamtą wsiąść do autobusu i pojechać a potem wrócić trzeba na inną miejscowość bo do mojej powrotu nie ma i tak bym cały dzień spędziła więc myślę nad zmianą lekarza bliżej i mam nadzieję że uda mi się już na poniedziałek termin zrobić...trzymajcie się

[url=http://

[url=http://

[url=

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367251 przez emma
georgette, dzieki za linka, ogladalam ja wczesniej i tez mi sie podobala, ale bardziej chodzilo mi o twoja opinie, bo nie wiem, czy to sie naprawde przydaje... :unsure: my mamy taki fajny kocyk w kolorowe grochy i Zosia lubi na nim lezec i gapic sie na te kropki, uwielbia tez nasze poduszki w kolorowe guziki i liscie na drzewach - ogolnie, zeby bylo duzo malych elementow, najlepiej kolorowych, a jak nie, to niech sie przynajmniej ruszaja ;). no i nie wiem, czy taki kocyk wystarczy, czy moze warto kupic mate... co myslicie?

mariola, fajnie, ze twoja coreczka dobrzeje i faktycznie moze zmien tego lekarza, zebyscie mialy blizej, bo po co fundowac maaluchowi niepotrzebny stres podrozy w upaly...

a Zośka dzis dlugo wytrzymala na kocyku na brzuszku, slicznie trzymala glowke, gapila sie na kropki i nawet nie beczala, za to slinila sie :silly: :lol:!
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #367283 przez martyna123
Cześć mamusie !!!
Emma ja mam tą mate dla mojego synka z canpola co mają ściane wkoło i umie sie w tym bawić 30 min kopie sobie w tą ściane i mu się wszystko rusza i się śmieje i rusza pupa tak do góry więc ja polecam mate.
U mnie fatalnie tatuś w szpitalu jestem taka zmeczona że już nie wiem jak się nazywam ale za to mam grzecznego synka który tylko je śpi i rozmawia z mną. Już tak się nauczylam jego zachowań że rozumiemy się bez słów.
Pozdrawiamy

12 lata 7 miesiąc temu #367296 przez gaabrysia
Emma i ja matę polecam,niezła frajda, a jak tak się na wszystko Zosia patrzy to i na macie by leżeć lubiła ja akurat dostałam w spadku tinylove słoneczny ogród-bardzo fajna! ;)
ale osobiście polecałabym kupić używaną , bo długo nie posłuży. A już tą co mam nowa ok 260zł można kupić za 80zł.

12 lata 7 miesiąc temu #367297 przez gaabrysia
MArtyna współczuję - trzymaj się kobito ..

ajjj Emma słodki cukiereczek ta Twoja Zośka i jaka siłaczka ;D mój ni cholery niechce tak leżeć. Chyba,że u taty na klatce piersiowej.

12 lata 7 miesiąc temu #367313 przez emma
martyna, badz dzielna i trzymamy kciuki, zeby tata szybko wyszedl ze szpitala! bedzie dobrze! :)

gabi, nie przejmuj sie, pamietaj, ze on jest o 3 tygodnie mlodszy, a na tym etapie to bardzo duzo. poza tym to byl pierwszy raz, kiedy Zosia nie plakala podczas podnoszenia glowy na brzuszku, trzymala dlugo i mocno i udalo mi sie zrobic zdjecie. mam nadzieje, ze teraz juz bedzie to lubic. :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #367362 przez ewelinda83
woooowwww chwila spokoju dla mamuski :D
Kinga dzisiaj dala mi popalic :angry: najpierw cala noc stekala w lozeczku a pozniej caly dzien marudzila i plakala i znowu ze zmeczenia nie mogla zasnac :( zasypiala na - minut i znowu placz i marudzenie :( padla dopiero godzine temu, tatus koloniej posiedzial a ja szybko pod prysznic :)

emma ja rowniez polecam mate :) Kinia lubi na niej lezec i ogladac zwierzatka i sluchac muzyczki. rowniez na niej cwiczymy podnoszenie glowki, ktora tez trzyma wysoko i dlugo a czasami nawet uda jej przewrocic na plecki :)

gabi nie przejmuj sie chlopcy sa z regoly leniwi i troszke pozniej zaczynaja podnosic glowke ale nie martw sie jeszcze ci da popalic :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka