BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #369761 przez ewelinda83
aisod dzieki za rade, napewno skorzystam i mam nadzieje ze cyc bedzie cudownym lekiem na bol :)

dostalam od coreczki kwiaty na Dzien Matki :) i cale mnostwo usmiechow :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #369842 przez gaabrysia
hej mamusie.

ja też dostałam bukiecik kwiatuszków polnych ;)

jak Justyna chrzest ?

ja akurat nie mogłam trzymać małego (koleżanka mówiła, że tak najlepiej.. więc chciałam) pielęgniarka mówiła, że boi się że dziecko się poruszy ...

milego dniaaaa my zaraz lecimy na spacer potem do dziadków i tak niedziela nam minie..

12 lata 7 miesiąc temu #369884 przez gusiag
jest mi smutno..
od 2,5 tyg walczę z bólem gardła i niestety nie jest lepiej, wręcz przeciwnie, dostałam antybiotyk ale nie brałam go bo miałam nadzieję, że samo przejdzie :( niestety jest gorzej i boję się czy nie porobi się coś gorszego :( i smutno mi bo muszę na 5 dni odstawić małą od piersi.. boję się, że po 5 dniach nie będzie chciała już piersi :( a nie chcę ryzykować i karmić jej biorąc antybiotyk.. :dry:
mam nadzieję, że Wy jesteście zdrowe i oby tak pozostało

12 lata 7 miesiąc temu #369885 przez aisod
gusiag napisał:

jest mi smutno..
od 2,5 tyg walczę z bólem gardła i niestety nie jest lepiej, wręcz przeciwnie, dostałam antybiotyk ale nie brałam go bo miałam nadzieję, że samo przejdzie :( niestety jest gorzej i boję się czy nie porobi się coś gorszego :( i smutno mi bo muszę na 5 dni odstawić małą od piersi.. boję się, że po 5 dniach nie będzie chciała już piersi :( a nie chcę ryzykować i karmić jej biorąc antybiotyk.. :dry:
mam nadzieję, że Wy jesteście zdrowe i oby tak pozostało

a lekarz nie może Ci przepisać antybiotyku przy którym można karmić? Ja miałam w zeszłym tygodniu wyrywaną ósemkę i wdał się stan zapalny, także musiałam brać antybiotyk. Dostałam Augmentin czy jakoś tak... Jest to antybiotyk, który jest troszkę słabszy w działaniu i nawet w ciąży można go brać... Także walcz o inny lek, bo po co małą odstawiać... Mam nadzieję, że się Ci uda :)

12 lata 7 miesiąc temu #369886 przez gusiag
ten też powiedział, że można, ale w ulotce napisane jest że lepiej nie bo lek dostaje się do mleka matki.. już sama nie wiem, ale i tak jest za późno bo wzięłam pierwszą tabletkę :(

12 lata 7 miesiąc temu #369988 przez emma
gusiag, nie stresuj sie, bo nie ma czym. najwazniejsze, zebys byla zdrowa. i nie czytaj zadnych ulotek, tylko sluchaj swojego lekarza. my chodzimy do madrej pediatry, ktora na moje gadki o ulotkach odpowiedziala mi kiedys, ze gdyby czytac ulotki, to dzieciom nie powinno sie podawac ZADNYCH lekow az do skonczenia 1. roku zycia! przez nietolerancje mojego mleka mala miala strasznie kwasne biegunki, ktore wywolywaly nadzerki. pediatra polecila mi stosowac na to czerwony linomag, ktory w ulotce ma napisane, zeby absolutnie w ciazy ani u dzieci nie stosowac (choc nie wiadomo czemu). my stosowalysmy z zalecenia lekarza i wszystko pienie sie wygoilo po 2 dniach, a mala byla znow zdrowa i radosna :laugh:! lekarz na pewno nie poleci ci czegos, co zaszkodzi dziecku :).

marigra, a pewnie, mezowi sie spodobalo i to bardzo :lol:, mi w sumie tez, ale to odczekiwanie mnie cieszy. Zosia bedzie starsza i podejrzewam, ze bedzie nam latwiej :). ale za poltora roku znowu probujemy, na pewno! :) a jesli chodzi o blizne, to niestety czasem niefajnie pobolewa :dry:. sa dni, kiedy moge dotykac bez dyskomfortu, ale czasem wystarczy zwykly ucisk, zeby zabolalo. tam w srodku niestety sie jeszcze nie zagoilo, a szkoda, bo uwielbiam spac na brzuchu. ale mam nadzieje, ze z czasem wszystko wroci do normy! rozumiem, ze u ciebie tez jeszcze niewygojone :unsure:

12 lata 7 miesiąc temu #370274 przez strangerwold
Witajcie;)
Chrzest powiedzmy ze udany Bartuś w trakcie ceremoni zaczal gaworzyc gdzie inne dzieci plakały a razem z nami były 4 chrzty;D malutki ani razu nie plakal tlyko juz byl tak zmeczony ze jak wyszlam z nim z kosciola to zasnal w pionowej pozycji;D
Co było źle? TESCIOWA I SZWAGIERKA...
Tak sie wkurzylam ze szok po ceremoni chcialam zrobic zdjecie z moim i chrzestnymi a co zrobila tesciowa wyrwala mi dziecko z rak i powiedziala ze ona chce zdjecie...lol a pozniej to samo zrobila szwagierka tylko jeszcze gorzej wszyscy stalismy do zdjec a ona powiedziala ze chce sama z bartusiem..czego nie wiecie o niej? od poczatku ciazy na mnie napieprza ze jestem w ciazy nie mam pracy itd i przed chrzcinami tak smao a co do czego przyjdzie to"moj kochany bartus" tak sie wkur*** wczoraj caly dzien normalnie plakalam bo stalam z boku jak jakas przybleda az mojej babci przykro sie zrobilo jak to zobaczyla..jak mnie potraktowali;/
Ale koniec juz nie bede mila skonczylo sie bede mowic tesciowej co mi lezy na sercu a szczegolnie te zle rzeczy ktore mi sie nie podobaja. Zaluje ze jeszcze na chrzcinach jej nie wygarnelam...!!
JAK TO SIE MOWI RODZINY SIE NIE WYBIERA...

12 lata 7 miesiąc temu #370287 przez martyna123
Cześć mamusie :)
strangerwold- Nie przejmuj się teściową moją też nie cierpie normalnie przeklinam na nią sobie bardzo brzydko z róźnych powodów jak urodzil sie mój synek to dopero po 3 dniach w domu przyszła go odwiedzić bo nie miała czasu predzej bo musiała wychodzic z pieskiem :( też mi go ciągle szarpie i poucza ona w wieku dwóch tyg by go budyniem nakarmiła :dry: dobrze że z nią nie mieszkam jeszcze odkad sie urodził to nic mu nie kupiła a jak ja coś kupowalam to powiedziała nie za dużo temu dziecku kupujecie tak chocby za jej kase kupowała lecz ona chyba by wolała żeby jej dać albo jej pieskowi.

gustig- ja miałam bardzo silny ból gardła ąz płakałam i nie spałam w nocy i moja ciocia kazała mi płukać z woda z wodą utlenioną normalnie dwa dni i przestało boleć więc polecam.

Mój mąż już w domu na szczeście wszystko jest dobrze zrobiono mu wszystkie badania i nic mu nie jest miałam bardzo stracha bo 6 lat temu miał guza mózgu i miał operacje a teraz stracił przytomność od zmiany ciśnienia i osłabienia organizmu moja kochana teściowa powiedziała że to moja wina i na mnie z pretensjami itd jak dopiero lekarz powiedział że tak się dziać będzie bo to normalne po takich operacjach to dopiero milutka się zrobiła.
Pozdrawiam

12 lata 7 miesiąc temu #370292 przez ewelinda83
no niestety RODZINY SIE NIE WYBIERA
nic sie nie martw Justyna znam ten bol :( Szwagier ze swoja przyszlo zona i tesciami zepsuli mi i mojemu mezowi ceremonie slubna ( ta bratowa byla glownym problemem i prowodyrem ) - dochodzilam po tym traumatycznym dniu do siebie prawie rok :( a i teraz jak o tym pomysle to mnie trafia :angry:
dlatego wspolnie z mezem podjelismy decyzje ze jego ( meza ) bratowej nie bedzie na chrzcinach, wlasnie dzisiaj zaproszenie na samego brata meza trafi do skrzynki na listy :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #370296 przez ewelinda83
oj martyna jak to dobrze ze wszystko jest dobrze :)

ja gardlo plukalam szalwia i mi pomoglo ( lekarka zalecila ) :)

zaraz sie wybieramy na szczepienie :( moje malenstwo :(
a po drodze wyrobic niuni jej pierwszy dokument - paszport :) bilety kupione do Polski a paszportu nie ma ;)

12 lata 7 miesiąc temu #370304 przez gusiag
Martyna cieszę się, że mąż zdrowy. I trzymam kciuki za niego i jego zdrowie :)

Justyna nie denerwuj się na drugi raz ale się po prostu postaw i Ty rządź.

Ewelinda my też najpierw kupiłyśmy bilety do Polski a paszport później robiłyśmy, ale w Konsulacie robią to w 5 dni więc luz.

a co do gardła to płukałam już różnymi płukankami ale to mi nigdy nie pomagało. Mam strepsils, mam sól emską, mam rutinoscorbin i antybiotyk.. :(
po tylu tabletkach to już mi musi w końcu przejść.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #370426 przez marigra
czesc mamuski my juz w domu

justyna - współczuje tesciowej, naprawde nie ma to jak popsuc tak wazna uroczystosc. Nastepnym razem powiedz ze to twoje dziecko i ty bedziesz decydowac kiedy gdzie co i jak, a ona niech sie nie wtraca.....

martyna - najwazniejsze ze maz sie dobrze czuje, a tesciowa.......szkoda słów

ewelinda - trzymasm kciuki za szczepienie, bedzie dobrze

u nas bez zmian:) mala po sobotnim gilu na szczescie jest spokojna co prawda nie szalałam z jedzeniem, ale troche sobie "podskubałam" :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #370433 przez georgette102
cześć dziewczyny

my weekend spędziliśmy u moich rodziców, grill, spacerki itp super było
jeśli chodzi o kontakty z teściowymi to mój mąż uwielbia moją mamę i tylko jak chce się z nią drażnić to mówi, że najlepsza teściowa jest na 102 - 100 metrów od domu 2 metry głęboko :silly: ja ze swoją teściową też nie miałam łatwo; wiele razy płakałam a jeszcze częściej przeklinałam... teraz moja teściowa już nie żyje, a ja żałuję, że nie miałam z nią takiego kontaktu jakiego bym chciała

gusiag jeśli chodzi o antybiotyk to zgadzam się z emmą, nie czytaj ulotek tylko słuchaj lekarza; jak byłam w ciąży 2 miesiące przed porodem lekarz przepisał mi lek na serce, którego nie wolno było wg ulotki podawać kobietom w ciąży a zwłaszcza w trzecim trymestrze i też miała dylemat, ale zaufałam lekarzowi i wszystko jest ok

martyna
super, że mąż już w domu i że wszystko jest dobrze

12 lata 7 miesiąc temu #370443 przez gusiag
ja jestem przewrażliwiona bo w ciąży brałam 2 antybiotyki jeden po drugim na nerkę i tak naprawdę nie wiem czy przez to właśnie nie miałam problemów z łożyskiem i czy to właśnie nie przez antybiotyki to przedwczesne cesarskie cięcie by ratować Oleńkę...

12 lata 7 miesiąc temu #370588 przez ewelinda83
Kinia konczy dzisiaj 2 miesiace :kiss: ale ten czas leci :)

juz jestesmy po szczepieniu :) narazie nie jest zle, mala wsumie ciagle spi.
na szczepieniu plakala bardzo glosno ( jeszcze mi tak nigdy nie plakala ) ale po chwili tulenia sie uspokoila. zaczela plakac jak jej trzymalam z mezem sztywno nozke i to chyba ja najbardziej zezloscilo :angry:
tak wiec dostala plynna szczepionke na rotawirusy i dwa zastrzyki w udo, najpierw w jedna nozke potem w druga :dry: dobrze ze mamy to juz za soba :)

paszport tez zalatwiony :) 19 czerwca ma przyjsc poczta :)
zaproszenie na chrzest wyslane :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka