BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #370617 przez mariola2041
hej ja w sprawie paszportu...co jest mi potrzebne żeby malej go zrobić i ile się czeka??

[url=http://

[url=

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #370687 przez gusiag
musisz zrobić zdjęcie Zosi u fotografa, ale musi być to fotograf który robi zdjęcia niemowlakom. Koszt 20 euro i nie muszą to być typowe zdjęcia paszportowe, ważne żeby było widać całą buzię - otwarte oczy i zamknięta buzia. Wniosek wypełnia się w Konsulacie, muszą być oboje rodziców przy tym. Koszt 15 euro chyba. Po odbiór może iść jedno z rodziców z dokumentem - dowód albo paszport. Paszport jest tymczasowy ważny przez rok. My czekaliśmy 5 dni.

12 lata 10 miesiąc temu #370750 przez ewelinda83
ja nie pomoge z paszportem bo my wyrabialismy irlandzki a tu sa inne zasady. musialam miec potwierdzenie z policji, zeznania roczne z 3 lat, potwierdzenie od lekarza, zdjecia, zaplacilismy i czekamy az przyjdzie poczta :)

12 lata 10 miesiąc temu #371018 przez emma
o bosz, dziewczyny, wspolczuje wam, jak to mowia, z rodzina najlepiej wychodzi sie na zdjeciu (choc moja przyjaciolka mawia, ze u niej to i zdjecie by nie wyszlo ;)). u mnie z tesciami akurat jest mega spoko, gorzej z wlasna mama (mowia, ze karmienie piersia sprawia, ze wytwarza sie wiez matka-dziecko - jestem dowodem na to, ze to bujda :silly:), ze az lepiej o tym nie pisac :).

a u nas dzisiaj SZOK! wczoraj caly dzien bez spania, padla o 23 po kapieli i jedzonku i spi do teraz z przerwa na papu o 7.30 :ohmy:. wlasnie ide sprawdzic, czy zyje :blink:. wreszcie odsypia wczorajsze szalenstwa! :laugh: a ja zdazylam sie wykapac i zjesc! jupi! ;) wczoraj pierwszy raz jechalysmy tramwajem (pan w moim wieku poproszony o pomoc w wyniesieniu wozka o malo mnie nie pobil, ale grunt, ze pomogl :blink:), odwiedzilysmy starowke i wrocilysmy na piechote do domu (to znaczy Zosia w wozku ;)) chmurzy sie, maja byc burze... obawiam sie, ze zamiast spaceru zrobie dzis pranie i odkurzanie ;).

12 lata 10 miesiąc temu #371080 przez gusiag
emma napisał:

chmurzy sie, maja byc burze... obawiam sie, ze zamiast spaceru zrobie dzis pranie i odkurzanie ;).

Emma u mnie leje i grzmi i tak samo jak piszesz - pranie już zrobione i poodkurzane też już :) nie wiem jak wyjdę na zakupy, muszę czekać na męża aż wróci i dopiero sama wyjdę a muszę bo się Oli mleko kończy.. strasznie to niewygodne, pompować swoje karmić sztucznym i tak właściwie w kółko, jeszcze dziś i dwa dni i wracamy na pierś.

12 lata 10 miesiąc temu #371109 przez ewelinda83
hej dziewczyny :)
u nas po szczepieniu spokojnie :) placz byl tylko przy kluciu a pozniej Kinga ciagle spala, przebudzam ja od wczoraj tylko na cyca, chwile na nas popatrzy, pousmiecha sie i idzie znowu spac, teraz tez spi :) pielegniarka mowila ze moze byc taka reakcja, co mnie cieszy bo przynajmniej malenstwo sie nie meczy placzem.

pogoda u mnie tez nie ciekawa ale mysle ze jakis szybki spacer do sklepu zrobimy bo inaczej nie bedzie obiadu ;)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #371245 przez strangerwold
Hej laski;)
tez jestesmy po szczepieniu maly byl wazony i wazy 5750g;) i 64cm a jak sie urodzil mial 54;D
Bartuś znosi drugie szczepienie bardzo dobrze byl kuty 4 razy raczki i nozki+ doustnie rotawir. ktore pieknie wypil gaworzac przy tym;D
Jestem zniego dumna jest taki dzielny! nie spodziewalam sie tego myslalam ze bedzie plakal a jego nawet nic nie boli tfu tfu

dzisiaj maly spal od 22 do 6 rano punktualnie 6;00 wstal;D

12 lata 10 miesiąc temu #371249 przez gusiag
super, że Bartuś taki dzielny, gratulacje :)
i zazdroszczę straszliwie tych przespanych nocy.. oj zazdroszczę..

12 lata 10 miesiąc temu #371251 przez georgette102
cześć dziewczyny,

my też po szczepieniu, ale u nas nie tak fajnie :( mała strasznie krzyczała, że nie można było jej uspokoić a gdy tylko wróciłyśmy do domu dostała czopek, zjadła i zasnęła ale tylko na chwilę bo właśnie się budzi :(

12 lata 10 miesiąc temu #371263 przez gusiag
ciekawe jak my zniesiemy drugą szczepionkę za niecały miesiąc. Po pierwszej Ola spała, ale po przebudzeniu był krzyk i trzeba było dać czopek, po którym szybko minęło.
Moja panna waży już 4620 :) strasznie się cieszę :)

12 lata 10 miesiąc temu #371265 przez georgette102
no u nas to jest drugie szczepienie i wcale nie jest lepiej niż po pierwszym :( ehhhh

ale za to Majka waży 5650g :)

12 lata 10 miesiąc temu #371266 przez gusiag
ile miała jak się urodziła?

12 lata 10 miesiąc temu #371269 przez georgette102
2500 g takie maleństwo było :)

12 lata 10 miesiąc temu #371280 przez mariola2041
to chyba moja była najmniejsza bo 1389 tylko a teraz wazy 5100

[url=

12 lata 10 miesiąc temu #371286 przez gusiag
georgette102 napisał:

2500 g takie maleństwo było :)

no to wiem jakie to maleństwo, ale super, że tak ładnie przybiera :)

Ola miała 2200 g :) między naszymi dziewczynkami jest tydzień różnicy, tyle, że moja jest wcześniaczek. Nie pamiętam czy Majeczka też się urodziła wcześniej, że taka kruszynka?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka