BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #371298 przez georgette102
mariola no nie wyobrażam sobie takiego maleństwa, połowa mojego skarbka (po urodzeniu), ale jak widać świetnie sobie radzi i nadrabia zaległości :laugh:

gusiag Maja urodziła się 2 tygodnie przed terminem, ale to już jest traktowane jako ciąża donoszona, okazało się, że były jakieś problemy z łożyskiem (zwapnienie) i chyba dlatego urodziła się taka mała ale widzę, że Oleńka też sobie świetnie radzi i niedługo w ogóle nikt się nie zorientuje, że to wcześniak

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #371303 przez gusiag
dziewczynki potrzebuje rady, czy któraś z Was bierze te tabletki Cerazette? Ja jutro powinnam iść na zastrzyk ale nie wiem, czy go chcę. czytam teraz opinie o tych tabletkach i się waham już bo piszą babki, że pediatra odradził, bo do mleka się przedostaje, że coś tam.. to jak to jest, że dla karmiących a pediatra odradza?

12 lata 7 miesiąc temu #371308 przez gusiag
ja też miałam z łożyskiem problem, tylko, że 6 tyg przed terminem.
Nic to ważne, że Ola, Maja i Zosia są z nami i rosną zdrowo :)
teraz tylko trzeba myśleć, żeby nie za wcześnie Oli podarować rodzeństwo..

12 lata 7 miesiąc temu #371317 przez georgette102
gusiag nie wiem jak to jest z tymi tabletkami dla karmiących, ale mi ginekolog odradził i ja zastanawiam się nad wkładką Mirena - w sumie ja chcę poczekać z kolejnym dzieckiem jakieś 3-4 lata, więc nawet finansowo się opłaca

12 lata 7 miesiąc temu #371318 przez georgette102
gusiag napisał:

Nic to ważne, że Ola, Maja i Zosia są z nami i rosną zdrowo :)

dokładnie :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #371323 przez gusiag
mi za to gin odradziła wkładkę, powiedziała, że nie zniosę bólu..

12 lata 7 miesiąc temu #371326 przez gaabrysia
Ale te wasze dziewczynki to kruszynki ;) Nie to co ten nasz kloc ;D

a co do tabletek ja biore Azalia - to samo, a tańsze o połowę.Podobno.

Są to tabletki jedno hormonalne i są stworzone z myślą o kobietach karmiących (ostatnio się lekarz w dd tvn wypowiadał pozytywnie) przedostaję się jakaś niewielka ilość ale nie szkodliwa. zresztą jak zauważysz jakąś rakcje to odstawisz...

ja nie narzekam a przynajamniej wiem ,że nie będę bawić dwójki za niedługo ;D

12 lata 7 miesiąc temu #371332 przez georgette102
gusiag napisał:

mi za to gin odradziła wkładkę, powiedziała, że nie zniosę bólu..

kurde a ja jak pytałam swojego ginekologa to powiedział, że nie będzie mnie bolało... hmmm może zamierzał mnie znieczulić? muszę go zapytać

12 lata 7 miesiąc temu #371338 przez gusiag
no to już nie wiem, mi powiedziała, że jestem taka tam jak nastolatka i bólu nie zniosę. I chyba jutro pójdę na zastrzyk :/

12 lata 7 miesiąc temu #371340 przez gaabrysia
moja koleżanka niedawno miałą zakładaną co prawda jeszcze nie rodziła dzieci , a to jest podobno różnica i powiedziała ,że po takim bólu nie jest sobie w stanie wyobrazić porodu.. (zapewne co innego ze znieczuleniem)
poza tym później pare ładnych dni odczuwa się ból później dyskomfort. ale plus taki ,że później pare lat masz z głowy zabezpieczanie. też nad tym co prawda jak narazie myślę..

12 lata 7 miesiąc temu #371348 przez georgette102
ja już kompletnie zgłupiałam :angry: i jak tu się teraz zabezpieczać? zaczęłam teraz czytać o zastrzyku ale też są różne opinie na ten temat; z tego co mówicie ta wkładka to też nie taki cud jak myślałam...

12 lata 7 miesiąc temu #371350 przez gaabrysia
ja gdzieś nawet wyczytałam ,że może przebić macice ... dlatego nie zakłada się kobitom nie rodzącym - jak widać na przykładzie mojej koleżanki nie zawsze.

Zreszta w internecie dużo by czytać , lepiej słuchać lekarza.
Ja narazie zostaję przy tabletkach . Pisałam już ,że gumek nie znosze :/ a z zastrzyku nie można tak z dnia na dzień zrezygnować jakby było coś nie tak .. a tabl odstawić mogę jak zauważę skutki uboczne (całe mnóstwo) czy u mnie czy u dziecka.

12 lata 7 miesiąc temu #371356 przez gaabrysia
ja gdzieś nawet wyczytałam ,że może przebić macice ... dlatego nie zakłada się kobitom nie rodzącym - jak widać na przykładzie mojej koleżanki nie zawsze.

Zreszta w internecie dużo by czytać , lepiej słuchać lekarza.
Ja narazie zostaję przy tabletkach . Pisałam już ,że gumek nie znosze :/ a z zastrzyku nie można tak z dnia na dzień zrezygnować jakby było coś nie tak .. a tabl odstawić mogę jak zauważę skutki uboczne (całe mnóstwo) czy u mnie czy u dziecka.

12 lata 7 miesiąc temu #371372 przez ewelinda83
gusiag ja biore cerazette i jestem zadowolona poki co, dobrze sie czuje i jak narazie skutkow ubocznych nie odczuwam :) jedyny minus taki ze biore je od 15 dni i 11 mialam plamienie :angry: ale juz dzisiaj chyba sie skonczylo na moje i meza szczescie :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #371377 przez ewelinda83
rano bylam zadowolona z mojej corci ze tak dzielnie zniosla wczorajsze szczepienie i caly wczorajszy dzien i noc przespala :) jednak dzisiaj juz bylo gorzej :( caly dzien jest marudna i spi po 10 minut i jeszcze ma temperature 37.5 a pielegniarka kazala dopiero paracetamol podawac jak bedzie miala powyzej 38 :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka