BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #371407 przez gaabrysia
Ja bym podała paracetamol, nie zaszkodzi. A moze pomoże i spokojnie sobie zasnie.

Zobaczcie czego to dla dzieci nie wymyślą
allegro.pl/ShowItem2.php?item=2381350295...id=16&ars_rule_id=84

poszukuję wiekszej wanienki dla mojego wielkoluda ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #371411 przez martyna123
Cześć dziewczyny
mam pytanie czy Wasze maleństwa często w ciągu dnia siadają oczywiście nie same tylko jak wy im pomożecie bo mój cwaniak woli już siedzieć i wszystko oglądać tylko mnie się zdaje że to za wcześnie i boję się że źle robie ? pozdrawiam

12 lata 7 miesiąc temu #371423 przez gaabrysia
proponuję sadzać go w leżaczku takim na wpół leżącym mój uwielbia wtedy właśnie wszystko może obserwować ,a na siadanie zdecydowanie za wcześnie.

12 lata 7 miesiąc temu #371430 przez ewelinda83
gabrysia teraz mi mala zasnela, ale jak sie obudzi i temperatura dalej bedzie to jej podam mala dawke paracetamolu

wanienka przesliczna i cena tez :ohmy: ale nie powiem ladny bajer :)

martyna123 na siadanie moim zdaniem zdecydowanie za wczesnie, dzieci powinny siadac dopiero ok 6 miesiaca.

12 lata 7 miesiąc temu #371435 przez gusiag
ewelinda83 napisał:

rano bylam zadowolona z mojej corci ze tak dzielnie zniosla wczorajsze szczepienie i caly wczorajszy dzien i noc przespala :) jednak dzisiaj juz bylo gorzej :( caly dzien jest marudna i spi po 10 minut i jeszcze ma temperature 37.5 a pielegniarka kazala dopiero paracetamol podawac jak bedzie miala powyzej 38 :(

Ewelinda mi pediatra powiedział, że paracetamol po szczepieniu mogę podać zanim pojawi się gorączka a już będzie płacz.. żeby dziecko nie męczyło się bezsensu

12 lata 7 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #371448 przez asiula2134
.

12 lata 7 miesiąc temu #371682 przez ewelinda83
asiula2134 ja tez sobie nie wyobrazam chrzcin w domu :unsure: po pierwsze nie mam az takich warunkow lokalowych zeby pomiescic ponad 20 osob, a po drugie szkoda rak do pracy ;) tak jak mowisz kelner poda, posprzata a i finansowo wyjdzie tak samo, bo jak by zliczyc potrzebne produkty, do tego prad i gaz i jeszcze prace ktora musisz wlozyc w przygotowanie tego przyjecia :huh: to lepiej zaplacic, siedziec i cieszyc sie chwila z cala rodzina :)
u nas alkohol ma byc ( tescie maja o to zadbac :huh: ) ale napewno nie pozwole zeby bylo duzo tego alkoholu bo nie chce ze chrztu zrobic jakiejsc imprezy ... :angry: ale jak dla mnie moglo by go wcale nie byc :ohmy:

12 lata 7 miesiąc temu #371766 przez gusiag
A my chrzciny zrobimy może za rok, nie ma na razie jak. Chcemy wrócić do Polski i tam bez pośpiechu zrobić chrzest. Nie wiem nawet, czy pozwolą nam ochrzcić dziecko bo nie mamy kościelnego

12 lata 7 miesiąc temu #371769 przez georgette102
hej,

dziewczyny dla nas szczepienie to przeżycie wręcz traumatyczne :( podczas szczepienia mała wrzeszczy tak, że nie można jej uspokoić, ale wieczorem też dała taki koncert, że nawet jej nie wykąpałam na noc a na zmianę biegaliśmy z T. i nosiliśmy ją na rękach zanim zadziałał paracetamol

ewelinda
nam pielęgniarka też doradziła, żeby nie czekać z czopkiem na gorączkę czy nawet wielki płacz, tylko po prostu podać, żeby dziecko się nie męczyło - wczoraj małej podaliśmy dwie dawki jedną zaraz po szczepieniu a drugą wieczorem

gaabrysia no powiem Ci moja droga, że dzieci też zasługują na odrobinę luksusu :silly: a tak poważnie dla mnie to już mała przesada, bo maluszek chyba nie doceni walorów takiego wynalazku

martyna
ja też uważam, że na siadanie jest jeszcze za wcześnie

asiula
jeśli chodzi o alkohol to dla mnie mogłoby go wcale nie być (ani ja ani T. jakoś specjalnie za nim nie przepadamy - no chyba, że winko od czasu do czasu lub piwko w letnie dni) ale wiesz jak to jest w naszej polskiej tradycji... no cóż myślę, że goście powinni zachować umiar w spożywaniu tego trunku ze względu na okazję z jakiej przygotowane jest przyjęcie

gusiag my też nie mamy kościelnego i nie możemy go wziąć ale nie biorę takiej opcji pod uwagę, że nie ochrzczą nam dziecka

12 lata 7 miesiąc temu #371771 przez strangerwold
u nas wczoraj maly caly dzien po szczepieniu zachowywal sie normalnie smial sie na wieczor mial 38 * dalam mu czopek cyca i poszedl spac;) chcialabym zeby kazde szczepienie tak znosil;)
Georgette wybacz ze spytam ale czemu slubu nie mozecie wziac? ja wrecz marze o slubie...

12 lata 7 miesiąc temu #371776 przez gusiag
a czytałaś może o tym cyrku co teraz chcą urządzić księżą, żeby niby zmniejszyć liczbę rozwodów.. tylko mi się wydaje, że spadnie liczba ale ślubów kościelnych..

12 lata 7 miesiąc temu #371777 przez georgette102
nie możemy, ponieważ jestem rozwódką i z pierwszym mężem miałam ślub kościelny

12 lata 7 miesiąc temu #371778 przez georgette102
gusiag napisał:

a czytałaś może o tym cyrku co teraz chcą urządzić księżą, żeby niby zmniejszyć liczbę rozwodów.. tylko mi się wydaje, że spadnie liczba ale ślubów kościelnych..

nie, a co wymyślili?

12 lata 7 miesiąc temu #371781 przez strangerwold
ehh to przykro mi;/
Moj tato tak mial tyle ze juz jego pierwsza zona nie zyje wiec moze z moja mama wziac kosciele bo od dawna maja tylko cywilny.

bartus0603.aguagu.pl/zdjecie/pokaz/251395/niemowlak

12 lata 7 miesiąc temu #371792 przez gusiag
georgette102 napisał:

gusiag napisał:

nie, a co wymyślili?

Narzeczeni, którzy planują zawrzeć związek małżeński w kościele powinno uzbroić się w cierpliwość. Kościół Katolicki wprowadza zmiany przepisów w udzielaniu ślubów kościelnych. Żeby wziąć ślub kościelnych trzeba będzie załatwić określone formalności. Kurs przedmałżeński przed ślubem będzie trwał nie 10 godzin, a 6 miesięcy. Poza tym przyszli małżonkowie będą musieli wypełnić ankietę, w której odpowiedzą na pytania dotyczące ich cielesnego pożycia.

poczytaj, teraz nie mogę znaleźć tego konkretnego artykułu w którym wymienione były wszystkie zmiany..

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka