- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
jak Wasz dzień mija? My dziś z Olą byliśmy na kontrolnym badaniu i szczepieniach. Ola waży 4260g i ma 56 cm, rozwija się prawidłowo i jestem bardzo zadowolona.
Dostała dziś dwie szczepionki - 6w1 i przeciw pneumokokom. Strasznie się przestraszyła i tak płakała, że płakałam razem z nią. A za miesiąc kolejna dawka. I po szczepieniu na wieczór mamy podać jej czopek paracetamolu żeby uprzedzić płacz i gorączkę.
A jakie u Was były reakcje po szczepionce?
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
marigra, mnie piersi bolaly bardzo po i w trakcie karmienia, ale tylko na poczatku, zanim sie zahartowaly. na sutki stosowalam maltan (ok. 4 zl) i czynil cuda, brodawki przestawaly bolec i nie trzeba go zmywac przed karmieniem. ale po tym czasie piersi powinny sie przyzwyczaic. jesli boli, to znaczy, ze Zuzia za plytko chwyta. wiem, ze to niefajne, ale moze sprobuj ja przystawiac nieco rzadziej, zeby bardziej zglodniala, a jak otwiera szeroko buzie, chwyc glowke z tylu i "wbij" ja na sutek gleboko, jak wypluje, czekaj znowu az otworzy, w koncu powinna zalapac.
eh tez juz probowałam wszystkiego, a jak a przetrzymam to jest jeszcze gorzej, bo jest tak glodna ze musi miec juz natychmiast bez wzgledu na to jak je....smaruje juz sutki bepanthenem, troche pomaga, ale do kolejnego karmienia... dziiaj jest juz lepiej bo bardzo ja pilnuje i wlasnie wpcham jej ten sutek, zobaczymy moze jej sie przypomni jak sie je.....
a z tymi zabkami to u nas wlasnie baardzo sie slini, pcha raczki do buzi, ale juz nam lekarz powiedzial ze zbaki ida, wiec to karmienie moze tez jest tym spowodowane, bo ja swedza dziaselka
asiula - to i tak duzo sciagasz ja po wysilkach mam 60
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
Co macie dzis w planach? My wieczorem girllujemy a teraz sprzatamy zn ja sprzatam bo Bartus zasnal przy glosnej muzyce;D to jest patent na uspanie dziecka;D
Ej wgl dziewczyny snilo mi sie ze jestem w ciazy i czuje kopniaki lach bo seksu nie uprawialam i nie zanosi sie;D
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
ewelinda83 napisał:
asia a dlaczego na rotawirusy dopiero teraz ? ja mam robic to szczepienie razem, idziemy na nie 28 maja ale dostanie moje malenstwo konska dawke
dopiero teraz, bo mieliśmy dylemat czy szczepić i dopiero teraz stwierdziliśmy że szczepimy.
Ni martw się będzie dobrze. Trzymamy kciuki
my tez szczepimy dopeiro przy drugich szczepieniach bo tez sie wahałam, ale jesli zdarzm do 6-go miesiaca to nie ma problemu:)
strangerwold - my w sumie dzisiaj nic kreatwnego, niedlugo idziemy na spacer bo piekne sloneczko i w sumie tyle:) ozniej pewnie standard prasowanie gotowanie pranie;)
wiecie walczymy z tym moim karmieniem i widze poprawe, jeszzce troche sutki bola ale jest o niebo lepiej. Poprostu na sile jej wpcham sutka, a jak zle lapie zaczynamy od nowa, moze wkncu zlapie jak nalezy jesc prawidłowo:D
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
juz myslalam ze cos nie tak z tym moim szczepieniem, ze za szybko te rotawirusy chca jej podac kurcze ale sie boje tego szcepienia
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my wrocilismy ze spacerku, zaraz przyjezdzaja dziadkowie, wiec bedziemy miec wolny wieczor! w planach obiadokolacja na miescie, ja mam dzis dyspense (nie zamrazam, tylko odciagam i do zlewu) i mam zamiar obezrec sie do nieprzytomnosci w ulubionej knajpie, zwlaszcza, ze zeszlam juz do 50 kg, no to bez przesady!
my chyba rota sobie odpuscimy, ale zastanawiam sie caly czas nad pneumokokami, bo boje sie tego zapalenia ucha... to strasznie niefajne, a w powiklaniach czesto wychodzi duzy niedosluch, wiec slabo... pewnie zainwestujemy. wy szczepilyscie?
gabrielo, kiedy do skaryszewskiego? ma byc ladnie w przyszlym tygodniu!
marigra, no i dobrze, ze sie nie poddajesz, wiadomo, ze dzieciaczki lubia sobie ulatwiac, ale nie ma lekko, badz nieugieta, bo to i dla twojego dobra i dla jej buziaka, przynajmniej oszczedzisz na logopedzie w przyszlosci .
ewelinda, nie stresuj sie szczepieniem, mysl pozytywnie, przeciez musi byc dobrze. u nas tez bylo troche placzu po pierwszej drzemce, a wieczorem lekko podwyzszona temperatura (37,5), ale nawet nie dawalam jej czopka (dr radzila, zeby dawac dopiero od 38). ululalam ja, za snela, a rano znow byla wesola. po kilku dniach po szczepieniu nie bylo na nozce nawet sladu!
milego weekendu!!!
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale ci zazdroszcze tych 50 kg mi jeszcze zostalo tak 4 kg do zgubienia ale z tym bedzie problem bo nigdy nie potrafilam sie oprzec slodkoscia
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Nasz młody ma jakiś płaczliwy weekend.. i zastanawia mnie powód ... brzuch nie, kupa siusiu głod też nie, bliskość karuzela, leżaczek, park jeden w namiocie drugi w wózku nic totalnie nic mu nie odpowiada
JA dla odmiany odkopałam kuchnie z prania ... i niestety mam jeden balkon ;| który nawet nie jest przeznaczony na pranie... teraz będę tego pilnować regularnie
okres ?? współczuje.. ja biorę tabletki i na razie tfu tfu nic się nie dzieję , chyba że zaszłam bo zaczełam na 3 dzień - tak pow pani doktor..
Emma jestem jak najbardziej za! daj znać jaki dzień Ci odpowiada u nas tata oprócz poniedziałku w pracy popołudnia..
dzisiaj przesiedzieliśmy cały dzień przy grillu na leżaczkach ehh weekend zdecydowanie powinien trwać dłużej!
pizze ostatnio jadłam pare razy hawajska zdjełam ananasa i chyba wszystko oprócz tego można, ciasto pieczone szynka i sos pomidorowy