BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #373317 przez emma
czesc!
u nas znowu cudowne spanie od polnocy do 8! :kiss: ale dzisiaj niestety porzadki, pranie-sranie-prasowanie i -anie x10 ;), wiec o czasie dla siebie moge tylko pomarzyc, wlasnie obiad dochodzi i cale szczescie, bo umieram juz z glodu! :)
no, martyna, pamietam, jak zalozylas watek i jak sie cieszylam, ze jestesmy przynajmniej we dwie :) - takie weteranki :silly:, a potem nas juz tylko przybywalo (zwlaszcza od stycznia ;))!

milego dnia dla wszystkich i lepszej pogody niz w warszawie! :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #373478 przez emma
wooow, normalnie wywialo wszystkich na weekend! :laugh:
a nasza Zosieńka konczy dzis 3 miesiace! jupi! :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #373484 przez gusiag
mnie nigdzie nie wywiało :)
super, zdrówka dla Zosieńki :*

12 lata 7 miesiąc temu #373485 przez gusiag
Zazdroszczę Ci Emma tego spania..

12 lata 7 miesiąc temu #373513 przez ewelinda83
Zosia rosnij zdrowo :)

ja padam !!! Kinge cos naszlo i ryczala mi ponad 3 godziny. zasypiala na chwile z wyczerpania i po chwili znowu syrena :angry:
teraz lezy w lozeczku i sobie gaworzy :)
zbliza sie jej pora sapania, mam nadzieje ze nie bedzie problemow i pojdzie spac :dry:

12 lata 7 miesiąc temu #373663 przez georgette102
wow jakie odmienione forum - nawet mi się podoba :)

emma próbowałam dzisiaj twojej metody i zabrałam rano małą do łóżka, ale u nas to się chyba nie do końca sprawdza; ona się po prostu wysypia w nocy i rano już nie chce :) również życzę zdrówka Zosi

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #373667 przez emma
dzieki, dziewczyny! dzien dobry! :laugh:
Zosia do spania cudowna jest - oczywiscie po tatusiu! :woohoo: dzisiaj znowu - od polnocy do 7.30, a potem od 8 do 11.30 - teraz nakarmiona i przewinieta wyglupia sie na macie! :lol:
placze wlasciwie tylko, kiedy jest wsciekle glodna, no i na widok tesciowej :blink:, a powaznie to jest strasznie ciekawska i nie boi sie ludzi, poki nie probuja brac jej na rece i zabierac od rodzicow :).

wspolczuje wam tych nocnych pobudek. ale mam jeszcze jeden pomysl :): czy zaslaniacie okna na noc? :unsure: my mamy podgumowane rolety - jak sie je zasloni, mozna zrobic noc nawet w srodku slonecznego dnia i widze, ze malej bardzo to odpowiada, spi wtedy znacznie dluzej i glebiej. u tesciow sa grube zaslony, ktore tez zawsze zaciagamy. sprobujcie tej opcji przedluzania nocy plus lezenie z rodzicami - ponoc nasze cieplo uspokaja i usypia dzieciaki! :laugh:

a co do forum to mnie sie nie podoba... po piersze jestem konserwatystka, a po drugie ten wyglad jakis taki surowy, a trzcionka jak do CV... slabe to... :P

12 lata 7 miesiąc temu #373723 przez ewelinda83
emma a co to sa te rolety podgumowane ??? :S

my tez zaslaniamy okna zeby bylo jak najciemniej, ale mamy tylko zaslone i jak dobrze slonko przygrzeje to ona nic nie daje :(

moja mala zaczela sie slinic :)

12 lata 7 miesiąc temu #373754 przez gaabrysia
hej

mi też się forum nie podoba, przyzwyczaiłam się do takiego jakie było.. :dry:
ale to nie wyklucza tego ,że przestane tu zaglądać ;)

12 lata 7 miesiąc temu #373780 przez martyna123
Witam mamusie :)
Mnie też się nowe forum nie podoba no ale trudno trzeba się przyzwyczaić ;)

Emma no byłyśmy w dwie ale potem już było ino coraz lepiej i fajnie że jest nas tyle fajnych dziewczyn i dzieciaków już :laugh:

Mam pytanie czy Wam też wylatują włosy garściami bo u mnie jest masakra za niedługo łysa będę i czy macie jakieś sposoby na to ??

Życzę miłego i spokojnego weekendu ;**

12 lata 7 miesiąc temu #373788 przez ewelinda83
martyna123 mi jeszcze wlosy nie wypadaja :blink:
biore dalej te tabletki/witaminy co mialam w ciazy

12 lata 7 miesiąc temu #373796 przez emma
ewelinda, rolety podgumowane to takie rolety, w ktorych typowa warstwa materialu jest od zewnatrz (na pokoj), a od wewnatrz (do okna) warstwa grubej gumowanej wykladziny, takie jakby cienkie linoleum :), czyli my widzimy kolor, a jakby ktos zajrzal z zewnatrz, zobaczy gume, ktora chroni nam pokoj przed swiatlem, u nas bardzo sie przydaje, bo mamy mieszkanie na gorze i slonce praktycznie przez caly dzien, gdyby nie to latem bylaby niewyroba. ale polecam tez grubsze zaslony do pokoju dzieciecego, naprawde dobrze sie sprawdzaja w kwestii usypiania :).

martyna, absolutnie nie przejmuj sie wypadaniem wlosow, bo to nieprawda, co ktos kiedys tu pisal, ze to przez brak witamin, ze niby dziecko z nas wyciaga. po prostu w czasie ciazy nasze cialo przechodzi burze hormonalna, co czesto sprawia, ze mamy piekne i grube wlosy - hormony utrzymuja "przy zyciu" te wlosy, ktore normalnie by nam wypadly, trwa to cala ciaze, a nawet dluzej (np. u mnie, nadal mam piekne i grube i ludze sie, ze juz mi tak zostanie ;)). po ciazy, jak gospodarka hormonalna sie wyreguluje, pojawia sie okres, a wlosy czesto zaczynaja wypadac, zeby wrocic do stanu sprzed ciazy. nie martw sie, na pewno nie wylysiejesz :) i wszystko bedzie jak przed ciaza! :) slyszalam, ze takie wahania moga potrwac nawet rok. po tym czasie wsztstko powinno byc jak dawniej. ale oczywiscie lykanie witamin nie zaszkodzi! :)

12 lata 7 miesiąc temu #373831 przez ewelinda83
dzieki emma teraz juz wiem o co chodzi z tymi roletami :blink:

eee to wypadanie wlosow przede mna :huh: bo przed ciaza wlasnie gubilam garsciami :ohmy:

12 lata 7 miesiąc temu #373879 przez emma
e tam, wcale nie, a moze wlasnie nam zostana takie piekne! ja w to wierze! niech sie nawet nie waza wypadac! :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #373916 przez martyna123
Dzięki emma za pocieche ale szczerze to bardzo uciążliwe jest wszedzie włosy widzię nawet na moim dzidzusiu jem teraz wit B komplex zobaczymy czy pomoże :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka