- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
my tez zasłaniamy okna - mamy zwykle rolety, w ciagu dnia jest całkiem ciemno, ale mimo wszystko dziecko i tak nie spi tak dlugo jak u emmy - ja mysle ze to kwestia organizmu, chcoiaz zgadzam sie ze na pewno to zdeycdowanie pomaga w dłuzsyzm spaniu. Sama lepiej spie jak mam ciemno.
martyna - mi tez wlosy leca garsciami i co chiwle znajduje je w raczkach malej, ale tak jak emma pisze, to kwestia hormonów a nie witamin. Potwierdzam, ze w ciazy wlasciwie wlosy nam nie wypadaly, bo hormony dbaly o to, a teraz porpostu organizm wraca do normy i to co wczesniej nadprogramowo zostało teraz musi wypasc i podejrzewam, ze zadne witaminy temu nie zapobiegna.
a forum okropne, na poczatku myslalam, ze cos mi sie poprzestawialo w komputerze
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Po szczepieniu Michał był nieznośny, ale dopiero na drugi dzień Także przeżyliśmy
Następne kłucie dopiero w lipcu
Waży już 5600g i mierzy 61cm
Mi jeszcze włosy nie wypadają, ale tylko czekać kiedy zaczną... Jestem bardzo podatna na wypadanie :/
Co do spania to u mnie wygląda to dosyć względnie. Od 21 do 3 spanie, później karmienie i przewijanie, spanie do 5 i pobudka na zabawę i jedzenie . Za nic nie da się uspać, dopiero około 7 zasypia na godzinkę po uprzednim karmieniu. Następne spanie dopiero około 11-12.
Ale nie narzekam, bo jak pomyślę sobie, ze są maluszki, które mają "dzień" w nocy i wtedy, by się tylko bawiły... to mi trochę lepiej
My dziś wybieramy się na festyn z okazji dnia dziecka, niby Miś za mały, ale siostrzeńce mają występy i trza się poświecić i pooglądać Oby tylko pogoda dopisała
No właśnie spóźnione wszystkiego najlepszego dla wszystkich Maluszków.
A do forum trza się będzie przyzwyczaić
Miłego dnia
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
myślałam,że to od zastrzyku tak mi wypadają włosy ale teraz już wiem, że przede wszystkim taki czas na to. Mała ma moje włosy wszędzie, a najgorzej wygląda wanna po kąpieli. Jakby się tam jaka małpa kąpała a nie kobieta. A witaminy biorę cały czas od początku ciąży..
Co tu tak dziś cicho?
a forum od wczoraj chyba znów dziś wygląda inaczej mi nie przeszkadza
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
mi włosy niestety też już zaczęły wypadać, ale nie jakoś ta strasznie - przynajmniej teraz i mam nadzieję, że gorzej nie będzie
a forum od wczoraj się trochę znowu zmieniło, ale to dobrze bo ja tam lubię zmiany
aisod Michaś waży tyle co Maja (ale między nimi jest miesiąc różnicy )
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
Seks już za mną oto to wydarzenie stalo się 2 czerwcaw w nocy;D w koncu sie zdecydowalam co prawda trwalo to krotko ale liczy sie ten krok przyjemnosci jeszcze nie odczulam ale bol nie taki jaki sobie wyobrazalam ale nieprzyjemny ale jestem dobrej mysli ze z czasem bedzie dobrze;)
georgette gratuluję ci ze maja juz tak ladnie glowke trzyma;)))
A ja calyy weekend spedzilam z moim chlopakiem i synkiem i było cudownie uklada sie nam coraz lepiej. bez kitu nikomu nie zycze takiej"depresji poporodowej" jaka ja mialam. ale wazne ze jest juz dobrze przy drugim dziecku moj juz bedzie wiedzial co ma robic przy takich humorach;)
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
georgette- świetnie trzyma główkę silna dziewczynka mój chłopczyk tez trzyma już głowę i też byłam dumna
A co do włosów to jest masakra naprawdę ja się czuje już taka łysa mój mąż na mnie krzyczy że mam nie farbować bo to przez to a ja mu tłumaczę a on mi nie wierzy jeszcze też mam problem z siniakami troche gdzieś się uderzę zaraz mam siniaka dużego a na nogach to masakra przeważnie w nocy gdzieś uderze jak ide nie przytomna robić mleko i moje nogi wyglądają tragicznie jak bym dziennie dostawała lanie po nogach i nie wiem od czego tak siniaki wyskakują.
Miłego dnia.
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
strangerwold - z seksem będzie coraz lepiej tylko musisz się rozluźnić i nie myśleć czy będzie boleć czy nie i 3 pierwsze razy są najgorsze potem same przechodzi. Mam pytanie a jakie objawy miałas tej depresji ??
georgette- świetnie trzyma główkę silna dziewczynka mój chłopczyk tez trzyma już głowę i też byłam dumna
A co do włosów to jest masakra naprawdę ja się czuje już taka łysa mój mąż na mnie krzyczy że mam nie farbować bo to przez to a ja mu tłumaczę a on mi nie wierzy jeszcze też mam problem z siniakami troche gdzieś się uderzę zaraz mam siniaka dużego a na nogach to masakra przeważnie w nocy gdzieś uderze jak ide nie przytomna robić mleko i moje nogi wyglądają tragicznie jak bym dziennie dostawała lanie po nogach i nie wiem od czego tak siniaki wyskakują.
Miłego dnia.
Czułam ze tylko jestem ja i synek do chlopaka czulam nie chęć ciągle bylam zla co by nie zrobil a jak podchodzil do malego to ja wychodzilam z pokoju bo mnie to draznilo..;/
Nie mialam nawet ochoty z nim przebywac troche to trwalo mialam nawet mysli zeby to zakonczyc. Ale szczera rozmowa troche dała..powiem mu jak jest jak się czuje dalam szanse choc czulam ze juz nie chce z nim mieszkac ani byc. ten czas byl okropny nie wiem moze dlatego ze bylam praktycznie cala ciaze sama i przy porodzie tez.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
aisod, ale twoj Misiek szybko rosnie!
stranger, ciesze sie, ze sie pogodziliscie i ze zmierza ku lepszemu! gratulacje!
georgette, super, ze Maja robi takie postepy, masz jedno zmartwienie mniej!
martyna, jesli maz ma takie watpliwosci, niech sam poczyta sobie o tych przekletych hormonach, ale moze ma racje, moze w naturalnym kolorze naprawde ci lepiej!
my po usg przezciemiaczkowym (zalecenie neurologa, ktory sam niczego nie wykryl ), ktore wykazalo, ze Zosia rozwija sie prawidlowo . niestety dzisiaj mamy dzien "mamusiu nie odchodz!!! " - nie moge sie oddalic na wiecej niz 40 cm, bo zaraz jest podkowka... ze spaniem w nocy jak zwykle cudownie - do 10.30, ledwo zdazylysmy do lekarza , ale potem spania nie bylo, nawet drzemki , dopiero przed minuta udalo mi sie ja ululac po butli z duza dawka cieplego mleczka (fuj! )! na dworze paskudnie i zimno jak licho, wiec juz dzis nie wychodzimy...
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my mialysmy dzisiaj pierwsza wycieczke za miasto nad morze bardzo sie Kini podobalo, ciagle patrzyla w kolo, obserwowala ...
zrobila nam dwie kupki i szybki powrot do domu bo mialam w jej torbie tylko jednego pampersa ale za to takie historie nas ucza i teraz bede wiedziala zeby sprawdzac torbe przed wycieczka i spakowac wiecej pieluszek
dzisiaj przydaloby nam sie nosidelko na tej wycieczce, wiec chyba sie zdecydujemy i kupimy ( robimy wypady za miasto przynajmniej raz w miesiacu )
strangerwold gratuluje odwagi my dalej na przecieraniu szlakow, moze dzisiaj dalej zajdziemy
zycze powodzenia w zyciu
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
georgete- Maja slodziutka:) oczka piekne
strangerwold - najwazniejsze ze trudnosci zostaly pokonanie... u mnie najgorsze byly 2 tygodnie po porodzie - ciagle wlasciwie ryczalam.....ale z czasem przeszlo. Teraz tez jeszcze sie zdrza gorszy dzien, ale to chyba normalne.....
ewelinda - to fakt z dzieckiem to zawsze trzeba zabrac torbe rzeczy - niewazne gdzie sie idzie
emma - to super, ze wszystko fajnie, a czemu neurolog podejrzewal ze cos mozebyc nie tak??
zazdroszcze tego spania.....
u nas dzisiaj w miare ok chociaz mala zawsze rano bardzo meczy katar, wrecz sie dusi, a w ciagu dnia cisza..a poza tym nawet dobrze dzisiaj spala w ciagu dnia
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.