- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
nosidełko fajne, tylko moje dziecko jest zdecydowanie za ciężkie- więc odpada!
my np z rana wkładamy młodego do lezaczka stawiamy przy łóżko , tak sobie gaworzy..jak już gaworzenie przechodzi w dramatyzowanie to dostaje smoka,zasypia i spimy do 9-10 a ja na ten moment przeskakuję na stronę przy ścianie ;D bo takto bym ciągle oko otwierałą co robi itd
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
emma napisał:
a jesli chodzi o spanie nad ranem to ja mam taki sposob, ze po porannej pobudce (zwykle miedzy 5 a 7) zawsze zabieram mala do naszego lozka, daje jej smoczek i biore za raczke. czasem pare razy wypluwa smoczek, wiec cierpliwie podaje jej znowu i po kilkunastu minutach zasypia i spi dalej do 10-11, a ja razem z nia .
emma chyba wypróbuję twoją metodę, bo Maja jak budzi się po nocy to już nie chce zasnąć do następnego karmienia a jeszcze przydałoby się pospać po 4-6 (bo w tych godzinach się budzi)
chyba na razie nie będę się rozpędzać z zakupem nosidełka/chusty, bo nie wiem czy faktycznie jest mi to potrzebne
ja tez zawsze rano biore mała do łóżka - łatwiej mi ja wtedy uspic. A dzieci zawsze od 6 juz maja płytszy sen z tego wzgledu, ze jelita zaczynaja intensywniej pracowac - tak mi mowla położna i u nas to sie w 100% sprawdza, bo Zuźka zawsze steka i sie prezy. Myśle, ze przytulenie pomoze szybciej zasnac.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
nosidełko fajne, tylko moje dziecko jest zdecydowanie za ciężkie- więc odpada!
my np z rana wkładamy młodego do lezaczka stawiamy przy łóżko , tak sobie gaworzy..jak już gaworzenie przechodzi w dramatyzowanie to dostaje smoka,zasypia i spimy do 9-10 a ja na ten moment przeskakuję na stronę przy ścianie ;D bo takto bym ciągle oko otwierałą co robi itd
nosidełko jest przeznaczone od 5-13 kg (3mc - 2 lata), wiec spokojnie sie zmiesi, nie wiem tylko jak plecy to wytrzymaja
u nas lezaczek najlepiej sprawdza sie na dzienne usypianie:D, kładziemy mała wlączamy burczyka (mamy taka fajna funkcję, ze sie trzesie) i bujamy
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
bardzo możliwe 2 kupy z rana codziennie są i dlatego przeskakuje na drugą strone- wystarczy ,że w nocy wstaję ;D
sprytnie:D ale u nas niestety juz wtedy jestem sama (mąż chodzi do pracy na 5-6) wiec niestety musze sama to robic. A mała rano fakt "wali" takie kupy ze czasem jest brudna az pod szyje i nawet świezo załozone pampresy nie pomagaja
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
www.bezpiecznyurwis.pl/p/pl/bbj3/babybj%...e+czarnosrebrne.html ja mam takie, dostałam nie kupowałam.
A co do wózka to dzięki, poczytałam opinie i zdecydowałam się na 99% na ten www.tosia.pl/sklep/product/p/169/baby,design,sprint.html#
Ja dziś miałam spać całą noc bez pobudek bo mąż miał się zająć małą w nocy, spałam w innym pokoju ale jestem już chyba zaprogramowana na pobudke o 3:30 i o 6 ale wyspałam się bo nie wstawałam tylko spałam dalej
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
no chyba ze szybciej zdecydujemy sie na jakis gorski wypad w Irlandii
probowalam wczoraj uspac Kinge wedlug wskazowek Tracy Hogg no i nawet mi sie udalo fakt mialam trzy podejscia bo mala nie chciala spac sama, ale udalo mi sie ja wyciszyc i odlozyc do lozeczka, zanim jednak zasnela to sobie lazala godzine i podziwiala sufit zasnela o 22.00, karmienie miala o 2.00 i o 4.30 rano o 7.30 i sobie spi dalej
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
marigra wlasnie o takim nosidelku myslalam i mi sie podoba chetnie poznam opinie jak juz je uzyjesz
dam oczywiscie znac jak tylko je uzyjemy:)
fajnie ze udalo wam sie wprowadzic metode Tracy Hogg, u nas kiepsko idzie, chociaz statnio nie powiem, zauwazyłam, ze nasze dziecko ma ustalone wieczorne rytuały - ok 19-20 kąpiel, pozniej cycek i butelka (dokarmiamy jeszcze moim sciagnietym z poprzedniej nocy) i pozniej usypiamy wiec zazwyczaj o 22 juz mała spi. budzi sie róznie raz o 3, dzisiaj np wstala dopiero o 4,30. Ale ogole\nie widze juz jakis schemat całego dnia - nareszcie
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
na początku wszystkiego dobrego dla naszych dzieciaczków
my już po wizycie u dziadków, dostaliśmy pierwszy album (któraś z mam prowadzi?) i fajoskie bajki Brzechwy (czytacie dzieciom ?) lubimy czytać i oglądać kolorowe obrazki )
do tego kolorowa następną do kolekcji zabawkę Adriankowi się podoba.
a jak już możemy się tu poradzić to czy któraś z mam może polecić jakiś fotelik samochodowy?
kupiliśmy taki "byle jaki" na allegro,(nogi zaczynają nam wystawać ) mieliśmy zmienić szybciej... ale.. więc jutro chyba się wybierzemy i w końcu kupimy.
myślałam o takim :
dino.sklep.pl/nowy/fotelik-coto-baby-bol...-025-kg-p-13776.html
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
My też prowadzimy album Oli, zaczął już mąż jeszcze jak byłyśmy w szpitalu. Ja potem powklejałam wywołane zdjęcia z pierwszych minut po porodzie i inne na które były specjalne miejsca, no i wypisujemy wszystkie kartki po kolei fajna sprawa
Ja mam fotelik samochodowy z Teutonia i co się dziś okazało to ja mam wózek 3w1 tylko część spacerowa jest jeszcze w Polsce, więc podobno nie muszę nic kupować
A tu w Niemczech najbardziej znany i z bardzo dobrymi opiniami fotelik to Maxi Cosi
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Wszystkiego Najlepszego Dla kochanych dzieciaczków.
Dziś mój malutki miał szczypienie 6w1 płakał troszkę ale zaraz się uspokoił teraz śpi i przedtem się smial i fikał to mam nadzieję że jest dobrze i że nie będzie płakał śladu też nie ma żadnego na nóżce.
Dziś też mija rok jak postanowiłam że trzeba się postarać o dzidzusia i się udało no i za niedługo też rocznica kiedy założyłam wątek mamusie marzec 2012. Jak ten czas leci
Ja mam nosidełko i użyłam go 2 razy i tylko na moment bo jakoś się boje a dostałam go do wózka gratis. Ja też zastanawiam się nad zakupem fotelika samochodowego bo narazie jeżdzi tylko w tym takim co miał do wózka ale to nie wygodne jest dla niego no i jak był malutki to miał też gondole samochodową z Romera że nie obciążało kregosupa na dłuższe drogi ale pomału już z niej wyrasta bo ma już 6,5 kg kawał chłopa.
Moja metoda spania jest taka że od 19 do 20 zasypiamy w tym co drugi dzień kąpiel i tak sobie śpi od 20 do 3 lub 4 a czasami do 7. pózniej mleko i znowu spanie ale z mama i tatą w łóżku śpi do 10.
Pozdrawiam