- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
gusiag spacerówka całkiem fajna ale do najtańszych też nie należy
dziewczyny zastanawiam się nad zakupem nosidełka ewentualnie chusty do noszenia dziecka... co wybrać i czy w ogóle kupować? czy wy korzystacie z takich rzeczy? proszę o opinie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
No ale co jak z kasa krucho to nie bede drugiego wozka kupowala.
ewelinda83 wow gratuluje odwagi ja sie jeszcze boję cholera a tak mam ochotę ale z drugiej strony zero prywatnosci bo moja mama wchodzi do naszego pokoju nawet o 2 w nocy;D bo mysli ze nie slysze ze maly placze czy cos;)
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
ale sliczniutkie te wasze malenstwa i jakie juz duze!
Zośka znowu dzisiaj od rana szaleje na swojej macie - sciska zabawki, uruchamia muzyczki i plecie trzy po trzy . jestem bardzo zadowolona z zakupu! a wczoraj odwiedzili nas tesciowie, no i byla niespodzianka - tesciowa "o matko, jaka duza, jak urosla przez tydzien , dajcie mi ja koniecznie na rece" - i wziela ode mnie dziecko, a Zośka popatrzyla, popatrzyla i urzadzila histerie, plakala dopoki nie wynioslam jej na rekach do innego pokoju (czyt. poki tesciowa nie zniknela z pola widzenia ). dobry dowcip .
georgette, ja sie tam ciesze, ze mala przesypia mi cale noce . wczoraj spala od 21 do 6. probowalam w miedzyczasie budzic ja na przewijanie i jedzenie, ale nic jej nie ruszylo, wiec odlozylam ja z powrotem i spala. w szkole rodzenia tez mowili nam, zeby nie budzic dziecka w nocy, skoro ladnie spi. gdyby byla glodna, na pewno dalaby wam znac .
a jesli chodzi o spanie nad ranem to ja mam taki sposob, ze po porannej pobudce (zwykle miedzy 5 a 7) zawsze zabieram mala do naszego lozka, daje jej smoczek i biore za raczke. czasem pare razy wypluwa smoczek, wiec cierpliwie podaje jej znowu i po kilkunastu minutach zasypia i spi dalej do 10-11, a ja razem z nia .
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Pociechy prześliczne wszystkie !
co do wózka spacerówki myślę ,że drogi . JA mam taki 2 w 1 ( prawie taki sam tylko srebne felgi i 2011 chyba heh) i zapłaciłam razem z gondolą 1350 reszte dokupiłam oddzielnie
allegro.pl/x-lander-xa-2011-2w1-kolor-ro...opa-i2382604457.html o taki tylko gondola w kolorze.
ale myślę, że szybko bedziemy zamieniać na "parasolki" wygodne woziłam siostrzenice którą się opiekowałam , brałam pod pache i nie dość ,że lekko to wygodnie. Więc osobiście niewiem czy się opłaca.
byłam dziś na pierwszym masażu- zabiegu..(cellulogia) na brzuch bo skóra wisi (zazdroszczę Emma;) ) ale ja miałam ogromny brzuch. i trzeba przyznać,że ten masaż do przyjemnych nie należał. Ale mam nadzieje na rezultaty ;D wykupiłam 6 zabiegów w pakiecie. leżąc tam myślałam "zniosłam poród zniosę wszystko "
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja probowalam dzisiaj robic brzuszki... zrobilam 20 i wymieklam, myslac sobie, gdzie sie podzialo to cialo, ktore robilo 500...
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
i jestem z niego bardzo zadowolona...a tak to u nas jak na razie nie jest źle...jutro na kontrole do lekarza mamy...
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
ja po pierwszych 20 brzuszkach miałam mega zakwasy... więc nie szalej ;D a na steperze po 10 min jestem mokra okrutnie, a mięśni ud też nie posiadam. chyba trzeba chodzić na basen , rower..tylko kiedy ?
swoja drogą chyba się wybierzemy z Adrianem na basen jak się cieplej zrobi spacerkiem możemy iść, ma frajdę w wannie więc może i basen się spodoba.
spacer? nast tydz mamy popołudniami tatę w domu więc może za dwa.. może sie rozpogodzi na dobre
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja tez sie zastanawiam nad nosidelkiem lubimy sie wybrac na jakies wycieczki gdzie nie zawsze darady sie wozkiem pomiescic tak jak np teraz Szklarska nad ktora sie zastanawiam. tylko nie wiem jaki kupic, ceny sa rozne ? moze ktos cos poleca ?
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
a jesli chodzi o spanie nad ranem to ja mam taki sposob, ze po porannej pobudce (zwykle miedzy 5 a 7) zawsze zabieram mala do naszego lozka, daje jej smoczek i biore za raczke. czasem pare razy wypluwa smoczek, wiec cierpliwie podaje jej znowu i po kilkunastu minutach zasypia i spi dalej do 10-11, a ja razem z nia .
emma chyba wypróbuję twoją metodę, bo Maja jak budzi się po nocy to już nie chce zasnąć do następnego karmienia a jeszcze przydałoby się pospać po 4-6 (bo w tych godzinach się budzi)
gabi a ja tak ci zazdrościłam tego masażu, ale chyba nie było czego no chyba, że efekty będą powalające
chyba na razie nie będę się rozpędzać z zakupem nosidełka/chusty, bo nie wiem czy faktycznie jest mi to potrzebne
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
lecicie z postami jak szalone:)
w sprawie wózków - my mamy 3w1 firmy Tako - jestesmy zadowoleni, chociaz mała powoli wyrasta juz zfotelika.
w sprawie nosidełek i chust - chusty nigdy mi sie nie podoaly i nie zamierzam jej kupowac, bo boje sie o trzymanie materiału - taka moja schiza , o nosidełku nie myslelismy, ale ostatnio dostalismy w prezencie, wiec skoro juz jest to pewnie je czasem wykorzytsamy wlasnie podczas zakupów. o takie allegro.pl/listing.php/search?string=zaffiro&category=83684
ewelinda - ja mysle ze spokojnie mozecie wybrac sie w gory, wiadomo ze zabierzesz niezbedne rzeczy dla maluszka, wiec czemu nie:)
gaabrysia - wycierpisz sowje, ale moze brzuszek bedzie ladny:), ja jakos nie mm zapału do robienia brzuszków, a flaczek wisi