- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
my oczywiscie tez kibicowałysmy do konca:D
georgette - genialne kibicki:D super, widzisz Maja ak sie napatrzyla wczoraj na mecz ze nie chcialo dzisiaj jej sie płakać podczas klucia:D
martyna123- to mas zlote dziecko spac o 20 nam sie nie zdarzyło
a u nas hmmm Zuzka miała wczoraj kiepski dzien bo jak pisałam wieczorem płakała (rzekłabymn ze sie darła), w nocy to samo budziła sie co chwila z łaczem, dopeiro czopek z paracetamolem pomogł i sie uspokoiła.....chyba to przez brzuszek bo jeszcze nie zrobiła kupki od wczorajszego południa, wiec pewnia ja tam meczy.....
wiecie kupiłam wczoraj mleko - tak na wszelki wypadek i co sie okazalo ze nie ma w nim miarki , i teraz nie mam zielonego pojecia ile tego wsypac jak bedzie potrzeba. NA pudelku tylko pisze ile miarem na ile ml...., ale nie wiem ile miesci miarka.....hmmmm
Mam Bebilon 1 Comfort - moze pomozecie jesli takiego uzywacie ile to mniej wiecej łyzeczka, łyzka hmmmm
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
my uzywamy mleka w proszku z miarka i na moje oko zawartosc takiej miarki to dwie zwykle lyzeczki albo jedna mega czubata
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
czesc, dziewczyny!
piekni kibice i kibicki, nie ma co!
żorżeto, sliczne ubranko ma Majeczka! Zosia ma tylko pajaca w czerwono-biale paski i bylo wczoraj w uzyciu! a ubranka to nosimy 68, 74 bylyby jeszcze za wielkie.
no szkoda, ze dziewczyny sie nie udzielaja, pewnie czasu i ochoty brak. karola to udziela sie, ale na kwietniowkach - w sumie ja rozumiem, jej dzidzia zblizona wiekiem bardziej do tamtych dzieci niz do naszych .
my sie wczoraj nie udzielalysmy, bo byl poranek "mamusiu-nie-odchodz-nawet-na-chwile", potem spacerek, obiadek i pojechalismy z Zośką na mecz do przyjaciol na mokotow. Zosia dzielnie znosila (chociaz jak zaczely sie wrzaski po strzelonym dla Polski golu - miala podkowke ), ale ogolnie byla bardzo grzeczna! wcale nie wyla i wytrzymala do polnocy! w samochodzie juz padla, obudzila mnie o 8 na jedzenie, a o 9 znow padla i spi do teraz . zdazylam zrobic pranie, prasowanie, posprzatac, zjesc, umyc sie i ubrac .
milego dnia dla wszystkich!
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
marigra ja kupiłam mleko bebilon 1 i tam była miarka przytwierdzona na górze do wieczka, nie twierdzę, że niedowidzisz ale może nie zauważyłaś a tak w ogóle to nie wiem czy się tam doczytałaś, że mleko nadaje się do spożycia w ciągu miesiąca od otwarcia... piszę o tym, bo ja już wyrzuciłam 2 prawie pełne opakowania
emma ubranko to był oczywiście pomysł taty! już od dawna przygotowywał nas psychicznie do euro a tak szczerze to ogólnie nie jestem fanką piłki nożnej, ale taka impreza jak Euro! nawet mnie ogarnął piłko-szał
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
emma - Zosia to będzie wierny kibic bo wkońcu po przeżyciach na męczu zdecydowała przyjść na świat
marigra - no mam złote dziecko że chodzi spać o 20 tego nauczyła mnie moja przyjaciółka jej córeczka też chodzi spać o 20 od urodzenia do teraz a ma już 2 latka i mi zawsze możemy gdzieś wyjść jak dzieciaki śpią a tatusie pilnują.
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
marigra ja kupiłam mleko bebilon 1 i tam była miarka przytwierdzona na górze do wieczka, nie twierdzę, że niedowidzisz ale może nie zauważyłaś a tak w ogóle to nie wiem czy się tam doczytałaś, że mleko nadaje się do spożycia w ciągu miesiąca od otwarcia... piszę o tym, bo ja już wyrzuciłam 2 prawie pełne opakowania
tez z poczatku myslałam, ze niedowidze, ale to jest puszka metalowa z plastikowym wieczkiem - Bebilon 1 Comfor, a nie zwykle Bebilon. Z poczatku myslałam, ze lyzeczka jest "zakopana" w proszku, ale tam tez jej nie ma. Zdziwiłam sie ogromnie bo ja tu dozowac to mleko.
www.bebilon.pl/produkt/bebilon-1-comfort
Emma- dziekuje za informacje - jak cos to bede stoswac twoja miarkę.
martyna - podziel sie ta magiczna wiedza jak ustawic dziecko by spało o 20
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Sprawdzałam też ile to jest miarka od mleka i mnie wyszło jedna nie zbyd czubita łyżeczka jeżeli chcesz mogę zrobić Ci zdjęcie
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Adrian też chodzi spać o 20 , a nawet często o 19( wtedy się obawiam , niepotrzebnie że wcześnie wstanie a i tak 8.30 to minimum chociaż wczoraj pierwszy raz nie wiem czy przez te emocje i mecz zasnął o 21.30. i obudził się dopiero o 4,30.Więc my też na spanie narzekać nie możemy.
juz 3 dzień piekę biszkopt z czekoladą mniammmmmmm i nic się nie dzieje, przegiełam tylko michałkami z orzechami. Ale też nie było tragedii. Może przez to ,że w ciąży nie mogłam się oprzeć czekoladzie.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ewelinda - Kinga przesliczna, tylko ja tak wyałowac po tych paluszkach. urocza poprostu.A jak wam idzie usypianie???. Wiem ze stosowałas ta metode Tacy Hogg i jak pomogła???.
dzieki dziewczyny
niestety z tym usypianiem nie jestem konsekwentna i Kinia czesto laduje u mnie na piersiach ( np. 10 minut temu ) sama bidula nie potrafi zasnac w dzien. wieczorem jest juz lepiej bo raczej zasypia sama w lozeczku, chyba ze ma gorsze dni, to wtedy trzeba ja bujac, nosic, kolysac ... az nas wykonczy
dzisiaj na spacerku mala mi zglodniala. jak ide blisko to nie biore butelki, zreszta nie zawsze uda mi sie tyle uzbierac no ale zawsze mam ze soba cyca
no wiec musialam ja nakarmic ... na cmentarzu po drodze nie bylo lawek i murkow a na cmentarzu byl
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
martyna123 czyli ty najpierw meczysz dziecko zabawa przed snem - sory za wyrazenie
skorzystam z twojego sposobu, bo ja probuje wyciszyc Kinge przed snem ale ona jak ja odkladalam do lozeczka to sie nerwowa robila ze ja zostawiam i zaraz sie zrywa z placzem
gaabrysia daj przepis na biszkopt z czekolada smaka mi narobilas
ja dalej daje smoczka, ale tylko do uspokojenia. Kinga po chwili ssania sama go wypluwa a jak zasnie i go nie wypluje to sama go jej wyciagam
dobra mykam do lozeczka bo mezus czeka
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
gaabrysia - ja daję smoczka bo mojego bardzo to uspokaja a jak już zasypia z smoczkiem to go wypluwa po chwili myśle że tak do 2 latek zostawie mu smoczka może ta próchnica się nie pojawi ale dałaś mi już do myślenia. No i ja też jestem za tym przepisem
Miłej nocki. Dobranoc
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a jesli chodzi o usypianie to na razie nasz rytm wyznacza dziecko. kapiemy zawsze okolo 20-21, potem jedzenie i lulanie, ale jesli mala jest aktywna, bawimy sie albo sobie siedzimy razem po prostu, nie probujemy jej na sile polozyc. zwykle robi sie senna okolo 22-23 i wtedy ja odkladamy i zalaczamy pozytywke, na szczescie zawsze dziala . do tego pielucha przy nosku, zeby sie wtulic i smok, jesli jest ochota .
ewelina, ale sie usmialam z twojego karmienia na cmentarzu! ja za to karmilam w poczekalniach 2 roznych szpitali . brakuje mi tego, ale wystopowanie przyszlo latwo. zaczelam ograniczac pompowanie tydzien temu - nie odciagalam juz od 2 dni, pije zielona herbate z mieta i mleka coraz mniej . dobranoc, dziewczyny i chlopaki!