- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
pamietam, jak Zosia zaczela przesypiac nam cale noce (jakis miesiac temu, jak zaczelismy wprowadzac Nutramigen - karmilismy tym wieczorem, a on sie dluzej trawi, miala sucho i mogla spokojnie pospac! ), tez na poczatku sie zrywalam co 3 godziny: 3 w nocy - gonie do niej z cycem, ale spi, to i ja sie klade, 6 rano, to samo, dalej spi, to ja tez, potem 9 rano, Zosia obudzona i radosna, wreszcie domaga sie jadla . ze 3 noce to trwalo, w koncu obie sie nauczylysmy, ze noc jest do spania i od tego czasu bardzo fajnie nam to wychodzi!
martyna, fajnie, ze wrzucilas filmik, w wolnej chwili obejrze!
asia, trzymalam kciuki za egzamin, na pewno dalas rade!
gabi, no cicho, bo dlugi weekend, wiadomo . tatusiowie w domu, my tez korzystamy! zdjecie probowalas ladowac? no i kiedy na spacer?!? w czwartek mamy szczepienie - trzymajcie kciuki! szukam intensywnie niani (masakra jakas - gabi, a moze znasz kogos zaufanego, kto chcialby sie zajac Zosia, tak srednio 5-6 godzin dziennie?), ale pewnie skonczy sie na zlobku, wiec decydujemy sie na te dodatkowe szczepienia, coby pozniej nie bylo ciaglego chorowania...
marigra, wlasnie sie zastanawialam, gdzie zniknelas ? fajnie masz z ta dieta! pocieszam sie, ze moze przy drugim dziecku bede miala wiecej szczescia . rozumiem, ze ty tez nie chcesz mleka i ze mam likwidowac zapasy? "inaczej", czyli jak? ciekawa jestem, bo tez zawsze wizualizuje sobie roznych ludzi (np. dziewczyny kolegow) i zazwyczaj okazuje sie, ze kompletnie sie to nie pokrywa .
zwazylismy Zośke - juz 6500 g .lubi jesc!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
współczuje szukać Ci niani fajnie trudne to musi być że pare godz nie będziesz widzieć swojego skarba.
asia- ja też trzymałam kciuki ale i tak wiem że zdałaś napewno.
Milego dnia mamuśki
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
swoja drogą niewiem czy zdadzą egzamin te szczepienia(i czy nie szkoda kasy?) bo moja siostrzenica chodziła do złobka i była w nim tylko tydz na mc i takim sposobem 2 lata siedziała prawie ze mna.. więc szukaj niani.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
gabi, bardzo chetnie zatrudnilabym nianie ale tak z obca zupelnie osoba boje sie zostawic, czyli zlobek na razie wygrywa. poza tym i tak myslalam o prywatnym zlobku, a tam sa niewielkie grupy: 5-7 osob, bo w panstwowym to ok. 20 osob, wiem, masakra...
to moze w poniedzialek na ten spacer?
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
marigra, wlasnie sie zastanawialam, gdzie zniknelas ? fajnie masz z ta dieta! pocieszam sie, ze moze przy drugim dziecku bede miala wiecej szczescia . rozumiem, ze ty tez nie chcesz mleka i ze mam likwidowac zapasy? "inaczej", czyli jak? ciekawa jestem, bo tez zawsze wizualizuje sobie roznych ludzi (np. dziewczyny kolegow) i zazwyczaj okazuje sie, ze kompletnie sie to nie pokrywa .
zwazylismy Zośke - juz 6500 g .lubi jesc!
emma- no wybyłam na działke sbie z małą zeby ja dotlenic, bo w blokach to zadna frajda, a takto Zuzka cały dzien na dworze, szczesliwa, opalona, wyregulowana kupkowo-sennie - życ nie umierac:D
A co do wyglądu myslałam, ze masz krótkie czarne włosy, w sumie to nie wiem czemu tak to sobie wymysliłam a tu piękna kobieta ze ślicznym dzieciątkiem:)
A z dieta faktyczmie bałam sie próbowac tych owoców zwłaszcza truskawek, ale upłyneło juz dobre 3 dni i mała ani nie ma wysypki, ani zielonej kupki, załatwia sie bez problemu, wiec super....moge wprowadzac nowe rzeczy i bezkarnie obzerac sie truskawkami:D
A Zosinka, duza kobietka już
Z dodatkowych szczepen my zdecydowalismy sie tylko na rotawirusy, a reszzta lecimy standardem z NFZ
Dziewczyny przeziebiłam sie na tej działce i strasznie boli mnie gardło....przypomnijcie co was "uratowało", bo nie chce mi sie szukac w watku, a weim ze rzmawialyscie o tym. I wogole jakie leki moge brac poza apapem???
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
słuchajcie czy to prawda że od 4 miesiąca dzieci mniej przybierają na wadze? Bo Ola je, nie ulewa a waga mi nie pokazuje prawie zmian a jak na nią patrze to wydaje mi się taka pulchniutka. Na szczepienie idziemy 19.06 to mi ją zważą, no ale póki co to się zmartwiłam.
a te dwie przespane noce to chyba był przypadek bo znów dwie kolejne były z dwoma pobudkami..
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
gusiag, nie zamartwiaj sie. mala jest pulchna, jak mowisz, karmisz ja na zadanie, wiec wszystko jest ok. na szczepieniu zapytasz, przeciez to juz niedlugo. po co fundowac sobie dodatkowy stres? ja slyszalam, ze do 6. miesiaca dziecko powinno podwoic mase urodzeniowa, wiec Ola ma jeszcze czas. my tez nie podwoilysmy, a i tak zdaniem pani dr jestesmy w gornej granicy normy .
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
gusiag- nie martw się że mało waży mojej przyjaciołka córka waży 11 kg a ma niecałe 2 latka i nosi ubranka 74 lub 80 i jest okazem zdrowia i dobrze się rozwija taka fajna kruszynka.
emma- kiedy zamieniasz gondole na spacerówke ??
no i dołaczam zdjęcie pierwszego obiadku
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Emma umówmy się wstępnie na jutro -jeszcze potwierdzimy, bo niewiem czy nie będzie padać.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
martyna, no wlasnie nie wiem, kiedy zmienic, bo na razie mala sie fajnie miesci, no i wole zeby jednak lezala, skoro ma dopiero 3 miesiace. co prawda rosnie szybko, ale mysle, ze z miesiac lub dwa gondola jeszcze nam posluzy! oby...
a zdjecie fajowe - oczywiscie caly umazany! mniam!
gabi, no niestety, teraz leje, a gugiel mowi, ze jutro u nas tez ma padac, a ty nic nie gadalas, wiec zaprosilam na jutro gosci... proponuj inne terminy - z wyjatkiem czwartku, bo szczepimy!