BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #378146 przez gaabrysia
No niestety chyba prawdę mówił.. więc zostaję sroda i piątek w takim razie, pewnie pt bo dziś słyszałam że do czw ma padać :/ wrrr

Miłego Dnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #378172 przez marigra
czesc mamusie

ja sie rozkładam coraz bardziej....gardlo boli, glowa peka z nosa sie leje...a ja sama w domu i nie mam jak wyjscdo apteki bo leje....lecze sie sola morską i plucze gardlo woda z sola...oby pomoglo...

martyna123- zdjecie genialne, smacznie umazany bobas...az sie chce go wycalowac:D

emma - to źle trafiłam z tymi czarnymi wlosami:D hihihi, ale mam bujna wyobraznie w takim razie :silly:

nasza Zuzka jeszcze jezdzi w gondoli, jest coraz wieksza ale mysle ze jeszcze ze 2 misiace wytrzyma chociaz nie ukrywam ze jak tak porzadnie sie wyciagnie to juz niewiele miejsca jej zostaje. Podobnie mamy z wanienka....ale jdszcze troche i przerzucimy sie na zwykła wanne...

12 lata 7 miesiąc temu #378176 przez strangerwold
cześć dziewczynki;*
U nas czas leci bardzo szybkoo i bardzo ale to bardzo przyjemnie !:)
Bartuś się ślini tak że hoho ma jakąś białą kropeczke na dziąśle sam juz sie podnosi nawet jak lezy na plasko cos czuje ze szybko usiadzie hehe silacz;)
My na wakacje bierzemy spacerowke ale w pozycji poziomej no ale nie powiem w gondoli juz sie ledwo miesci w koncu jakby nie bylo 65cm wzrostu;D
Sama z chęcią bym poszła na spacer z którąś z Was ale za daleko;p ja na codzien spaceruje sama jak tatus w pracy jest..
A co do obiadkow itp to chce jeszcze zaczekac niby mowia ze jak sie karmi to w 6 miesiacu powinno sie wprowadzac nie powiem ze bym nie chciala juz sprobowac tego i owego no ale przyjdzie czas;)
Moj maluszek polubil kapac sie na brzuszku hihi

bartus0603.aguagu.pl/zdjecie/pokaz/254490/niemowlak

12 lata 7 miesiąc temu #378186 przez marigra
czesc mamusie

ja sie rozkładam coraz bardziej....gardlo boli, glowa peka z nosa sie leje...a ja sama w domu i nie mam jak wyjscdo apteki bo leje....lecze sie sola morską i plucze gardlo woda z sola...oby pomoglo...

martyna123- zdjecie genialne, smacznie umazany bobas...az sie chce go wycalowac:D

emma - to źle trafiłam z tymi czarnymi wlosami:D hihihi, ale mam bujna wyobraznie w takim razie :silly:

nasza Zuzka jeszcze jezdzi w gondoli, jest coraz wieksza ale mysle ze jeszcze ze 2 misiace wytrzyma chociaz nie ukrywam ze jak tak porzadnie sie wyciagnie to juz niewiele miejsca jej zostaje. Podobnie mamy z wanienka....ale jdszcze troche i przerzucimy sie na zwykła wanne...

12 lata 7 miesiąc temu #378290 przez ewelinda83
ale te nasze dzieckaczki slodziutkie :) i jak pieknie rosna :)

dziewczyny co do spacerowki to bym sie jeszcze wstrzymala ... moja siostra ma 10 miesiecznego synka i przez to ze za szybko zaczal siadac matroszke skrzywione zebra, to nic powaznego i w niczy mu to w codziennym zyciu nie bedze przeszkadzac no ale przestrzegam ...
najlepszy czas na sadzanie dzieci to 6 miesiac - tak mowi moj ortopeda.
w sobote mialysmy wizyte i dalej musimy pieluchowac :dry: wsumie juz sie do tego przyzywczailam, a to napewno nie zaszkodzi tylko pomoze :)
na wakacje wybieram sie na dluzej do Polski to skonsultuje sie jeszcze z innym ortopeda.

12 lata 7 miesiąc temu #378293 przez ewelinda83
emma taka mala rada :blink: ty przy karmieniu niutramigenem wprowadzaj bardzo ostroznie owoce i warzywa. brzdac mojej siostry dostawal wysypek chyba do 5 miesiaca przy nutramigenie taki maly uczuleniowiec ;) za to teraz to ciagle powtarza i na wszystko pokazuje mniam mniam mniam mniam :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #378295 przez martyna123
Ja to bym chciała w gondoli jeździć jak najdłużej się da mam gondole co idzie troszkę dzwignąć że może na pół siedząco jeździć tak teraz myśle to te miesiące tak szybko przeleciało że nawet nie wiem kiedy przeleciały mi te szczęśliwe dni i kiedy urósł mój synuś że musiałam wymienić ubranka na większe.
a tu jednorazowy sukces mojego Szymonka :)
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #378302 przez ewelinda83
martyna123 slicznie maluch trzyma juz butle :)
swoja droga to ile on juz ma ??? bo wedlug suwaczka to dalej jestes w 40 tygodniu ciazy :silly:
moja narazie lapie pieluszke, smoczka sobie wyciaga i mamie kudly wyrywa :blink:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378304 przez ewelinda83
moja ksiezniczka :)
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #378315 przez martyna123
mój mały ma 3 miesiące i 17 dni nie umie właśnie zmienić tego suwaczka muszę męża poprosić on bardziej zna się na komputerowych sprawach niż ja. tą butelke to trzymał raz i już była prawie pusta dlatego mu się udało ją trzymać i pić teraz też próbuje ale jakoś zawsze ma za ciężką a jak już upije to już nie ma siły probować trzymać butelki.
ewelinda83- fajna księżniczka mała i jak jej smakuję rączka :)

12 lata 7 miesiąc temu #378331 przez emma
martyna, moja Zosia jest równo o tydzien mlodsza! :) kilka razy tez zdarzylo jej sie przytrzymywac butle, ale tylko na kilkanascie sekund - byla za ciezka ;)

ewelina, dzieki za rade. u nas wyglada na to, ze mala nie jest alergikiem, tylko nie toleruje laktozy, ale z wprowadzaniem nowych pokarmow wstrzymam sie do 4. miesiaca, jak zalecil nam gastrolog. mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. no i jest duza szansa, ze Zosia tez bedzie lakomczuchem, bo odziedziczyla wiele cech charakterologicznych mojego meza, ktory podobno jako dziecko mial wilczy apetyt i na wszystko mowil: "jam, jam, jam" ;).
a Kinga sliczna! :) i oczywiscie bezblednie pakuje dlon do buzi! Zośka robi dokladnie to samo i nieziemsko sie przy tym slini... :blink:

stranger, ale fajnie, chyba tez sprobuje wykapac mala na brzuszku. my na szczescie kupilismy od razu duza wanne, bo nasza lazienka jest mikro rozmiarow i mamy w niej tylko kabine, wiec Zosia bez problemu sie miesci. zawsze kapiemy ja razem, wiec nalewamy duzo wody i jedno z nas trzyma ja na przedramieniu, zeby chronic uszy, a drugie myje i tym sposobem Zosia jest prawie cala zanurzona w cieplej wodzie. uwielbia to, szkoda tylko, ze jak juz poloze ja na recznik i zaczynam wycierac, prawie zawsze jest raban, ze to juz koniec kapieli ;).

a u nas dzisiaj kolejny sukces! :laugh: Zośka przeturlala sie z pozycji na brzuszku na plecki i powtorzyla to 7 razy, poki nie opadla z sil! :lol: jupi! :woohoo:

12 lata 7 miesiąc temu #378391 przez ewelinda83
marigra ja gardlo plukalam szalwia.
tylko plukaj nie pij, bo picie wstrzymuje laktacje a nie pamietam jak ty karmisz :S

12 lata 7 miesiąc temu #378393 przez ewelinda83
ulubiona zabawa Kingi to pchac palce, cala raczke do buzi :silly: a slini sie jak maly buldog :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #378411 przez georgette102
cześć mamuśki!

zdjęcia maluszków - prześliczne :) już coraz więcej potrafią te nasze pociechy... Maja non stop "gada", wkłada rączki do buzi i ślini się masakrycznie, ładnie bawi się grzechotką i zabawkami na macie, coraz rzadziej robi pingwina a coraz częściej zmienia pozycję np z plecków na boczek :)

emma twoje zdjęcie też jest super, i co prawda nie wiem już jak sobie ciebie wyobrażałam ale nie tak :)

marigra trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia

martyna ja już też się nie mogę doczekać kiedy będę dawać Mai takie pyszności

a my duuuużo spacerujemy- mama ma ambicje sporo schudnąć, bo niestety waga od kilku tygodni ani drgnie :(

12 lata 7 miesiąc temu #378460 przez gaabrysia
ja też bym chciała jeszcze schudnąć , a niestety motywacji jakoś brak może nawet nie tak do ćwiczeń jak do przestania objadania się -nie wiedzieć czemu ciągle mam "wilczy" apetyt.... :/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka