BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #380839 przez emma
dzieki, dziewczyny, za mile slowa! :kiss: :lol:

asiula, kazdy powod dobry, zeby zrobic remont :laugh:. my robilismy rowno rok temu, bo kupilismy mieszkanie w kamienicy i zrobilismy kapitalny remont (w trakcie mieszkanie wygladalo jak scenografia do filmu o powstaniu warszawskim ;)). tez lubie nasze panele - podpowiadam: swierk tatrzanski z castoramy, jesli masz ochote zakupic :).
a twoj synek piekny! :laugh: no i jaka dobra partia! ;) :)

ewa, w takim razie przykro, ze musialas wyjechac, ale w koncu dorobilas sie meza, dziecka i mieszkania - czyli wszystko sie dobrze sklada! :laugh:

gusiag, usmialam sie z twojego "tatus nie chce zostac niemcem"! :lol: :blink: w sumie trudno sie dziwic. raczej nie jestem jakims ksenofobem, ale niemcow trudno polubic, fakt. fajnie, ze niedlugo bedziecie sie zwijac! :)

marigra, Zuzia jest przesliczna i wyglada na duza dziewczynke! no i grzywe ma ekstra! :) a tam gdzies obok niej pranie czeka do prasowania, tak? ;)

gabi, podziwiam wszystkich ludzi, ktorzy w ogole chca i lubia pracowac :). fajnie miec swoj wlasny sklep. na studiach przez rok zapieprzalam w h&m - mnostwo ludzi, duzy ruch, pospiech, caly dzien na nogach, nie mialam czasu nawet na jedzenie, strasznie ciezka praca - wazylam wtedy 45 kg - bez diety i cwiczen ;). chodzilo mi o to, ze w moim rodzinnym miescie nie ma innych ofert pracy. moi znajomi pokonczyli dobre studia i pracuja w inglocie, massimo dutti, trollu :dry:. no a ja chcialam jednak w swoim zawodzie, dlatego musialam wyjechac, ale nie narzekam, cos za cos :).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #380844 przez marigra
dzieki za komplementy :blush: a moja Zuźka ma naprawde długaśne te wloski, musze je czesac na bok bo wchodziłyby jej w oczka. Z tyłu troche sie wycierają, ale niewiele, myślałam, ze bedzie bardziej łysa. Ale to jeszcze przyjdzie na to czas.... Aha i bardzo sie rozjasniły, na poczatku miała bardzo ciemne, a teraz powoli robią sie takie myszowate - po mamusi :lol:

emma- nawet wczesniej nie zauwazyłam jak Zosia ładnie już sama trzyma główke i wygląda na conajmniej 5-6 miesiecy.A u mnie to akurat pościel leżała (działkowaliśmy wtedy), ale jak sie zbierze prasowanie to tez taka sterta :blink:

gaabrysia - bo w tym wieku dzieci szybko zapominają, a nam klatwiej zmienic pewne nawyki.hihi taka madra jestem a nie potrafie nauczyc dziecko zasypiac hihih

Chcoiaz dzisiaj ładnie nam zasneła, bo o 21 juz spała jak zabita. Próbowalismy dac jej butelke sztucznego, ale gdzie tam nawet nie chciała wziasc tego do ust - w sumie jej sie nie dziwie oropne - smakuje jak kwas polaczony z farba.....blee....boedne dzieci jak one to musza jesc

ewelinda - tylko nie otwieraj piekarnika bo opadnie :blink:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #380869 przez emma
asiula2134 napisał:

Kurcze wiecie co, wczoraj była u mnie koleżanka i powiedziała, że jest w 7 tyg ciąży. Ucieszyłam się, ale poczułam taką zazdrość, że sama się dziwiłam dlaczego. Kacper jest malutki, dzisiaj skończył 3 miesiące, a ja chce mieć drugie dziecko. Paranoja wiem, ale moja głowa do końca tego nie wie....

no to witaj w klubie! :laugh: ja tez ledwo przestalam byc cala obolala, juz zachciewa mi sie drugiego, ale niestety musze czekac, bo macica... :dry: ale za rok o tej porze... :lol:
niedawno okazalo sie, ze moja przyjaciolka jest w ciazy, wiec cieszylysmy sie jak glupie, bo termin na listopad, wiec nasze dzieci bylyby z jednego roku. ale niestety 2 tygodnie temu poronila, a ja ryczalam razem z nia i bylam mega przygnebiona :(. gabi, nadal jestes wiec moja jedyna znajoma z dzieckiem, musimy isc na ten spacer. albo w ogole wpadnijcie na herbate. chociaz ja upieke co najwyzej babeczki ;).

12 lata 10 miesiąc temu #380886 przez ewelinda83
marigra dzieki za rade :) ale za pozno OTWORZYLAM i dupa ciasto nie uroslo :angry: ale nie poddam sie i jutro sprobuje znowu :)

emma to so duze pozytywy tego wyjazdu, bo tak jak mowisz dzieki temu mam super meza, dziecko i mieszkanie :)
przykro mi z powodu twojej kolezanki :(

gusiag zycze ci tego powrotu do Polski, my tak wracamy co roku juz od jakis 4 lat i cos niestety wrocic nie mozemy. mam nadzieje ze w koncu i na nas przyjdzie czas :) bo jaka by nie byla ta Polska to jednak tam jest moj dom :blush:

a ja znowu mam jakies plamienia :angry: to juz trzeci raz w ciagu 32 dni.
my tez chcemy kolejnego szkraba i mysle ze bedziemy sie starac gdzies za rok, moze szybciej. siostra sie smieje ze jak to nam zajmie tyle co z Kinga to nie mamy co sie martwic, o nia staralismy sie az 4 lata az w koncu sie udalo :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #380900 przez emma
to uwazajcie, bo podobno drugie "wpada" dosyc szybko ;). my zaciazylismy od razu po wyrzuceniu prezerwatyw ;) :lol:. dobrej nocki! :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu - 6 lata 10 miesiąc temu #380914 przez asiula2134
.

12 lata 10 miesiąc temu #380988 przez gusiag
hej,
wszystkie dziewczynki na spacerze pewnie bo pusto i cisza :)
ja jeszcze nie wyszłam bo Ola zasnęła przy melodiach dla dzieci, jak się obudzi to zje i dopiero wyjdziemy. A od wczoraj wreszcie u nas nie pada i spędzamy na dworze bardzo dużo czasu :)
aa wracając do tego cmentarza to ja bardzo często chodzę na cmentarz z Olą na spacer. Cmentarz jest wielki, piękny, zielony, czysty, pełno w nim ptaszków, wiewiórek i jest cisza i spokój. Można na ławce posiedzieć, można alejami pochodzić :) nam to nie przeszkadza

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #381032 przez ewelinda83
no ja na spacerek sie nie wybieram bo od wczoraj strasznie leje i nie ma zamiaru przestac :(

gusiag mi w sumie tez nie przeszkadza ze karmilam na cmentarzu bo tam wlasnie znalazlam murek na ktorym moglam usiasc, mialam cisze ... ale z poczatku sie dziwnie czulam ze wlasnie w takim miejscu wyciagnelam cyca i karmilam. zreszta nie wazne w jakim miejscu wazne ze dziecko najedzone ;)

12 lata 10 miesiąc temu #381057 przez gaabrysia
no tak... niewolno Ewa otwierać piekarnika , tak z 5 minut przed (jak już urosnie) i wbić patyczek -jak będzie suchy jest ok :) jak nie to jeszcze z 5 min. łyżki miałam na myśli duże i proszku i oliwy.

ja już od rana sobie deser robię ;) uzależnia

Ewa zetrzyj czekolade na tarce i daj znać jak poszło bo ja msze spróbować , a wtedy czekaoladka będzie po całości. Chociaż nie powiem ,że tak jest źle ;D
Smacznego ;)

Emma napewno się kiedyś nam uda ;) poczekamy na upały , chociaż w taka pogode tez sie wypuszczam - biore parasol i folie. szkoda siedziec w domu

miłego dnia!

12 lata 10 miesiąc temu - 6 lata 10 miesiąc temu #381191 przez asiula2134
.

12 lata 10 miesiąc temu - 6 lata 10 miesiąc temu #381193 przez asiula2134
.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #381206 przez emma
asia, na zaparcia najlepsza ponoc herbatka rumiankowa, nie koperkowa. moze sprobuj mu podac, zawsze lepiej niz czopek, powinna pomoc. ja bym podala i poczekala jeszcze jeden dzien i jesli nie zrobi, lepiej poradz sie lekarza.

no wiem, ze mam was i bardzo sie ciesze, ale widzisz, ani na spacer wyjsc sie nie da, ani na herbatke wpasc, ani mleka przekazac co sie mrozi, ani ubranek w spadku... troche smutno, no ale widac tak mialo byc :).

12 lata 10 miesiąc temu #381216 przez gaabrysia
jeżeli nie płacze i się nie żali to ja bym poczekała.
mojej siostry córa nie robiła kiedyś 11 dni :ohmy: ale to podobno normalne, zwłaszcza na mleku modyfikowanym.

My wróciliśmy,ze spaceru i znowu się piecze.. starłam na tarce czekolada ;D
aa od pon chyba ide na dietę bo zaraz sama będę wyglądać jak biszkopt ewentualnie pizza ;)

Emma mam nadziej,że uda nam sie wygrzebać w nast tyg..

12 lata 10 miesiąc temu #381217 przez gaabrysia
a tak w ogóle pierwszy raz odparzyła ? chyba się dupka mojemu brzdącowi ... :( a więc wczoraj zauważyłam lekkie zaczerwienieni i posmarowałam kremem hipp na odparzenia (teraz żałuje ,że nie suocremem ) i dziś są już krostki .. uczulenie ? czy tak wygląda odparzona pupa ?

12 lata 10 miesiąc temu #381219 przez martyna123
asiula2134 - ja zawsze daje termometr do pupy na moment no i herbatkę oczywiście też.

marigra- boske włoski ma twoja laleczka.

Gabi- dziś wieczorem będę robić twoje ciasto.

Mam pytanie czy codziennie dajecie herbatke koperkowa czy rumiankową ??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka