BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #380594 przez emma
ewelina, bo ja nie wiem, jak to jest, to teraz mala ma 2 obywatelstwa? polskie i irlandzkie? bo w Polsce jest tak, ze jesli ktos sie tu urodzi, ale rodzice nie sa Polakami, to obywatelstwa nie dostanie, ale slyszalam cos, ze za granica wystarczy sie urodzic i juz mozna miec obywatelstwo :). jesli tak, to fajnie, bedzie mogla sobie wybrac! :laugh: ale nie demonizowalabym tez sytuacji w naszym kraju :). mam wielu znajomych w roznych miastach i wszyscy maja fajna prace, niektorzy nawet taka wymarzona (ja :)), a inni moze nie prace marzen, ale za to takie zarobki, ze mozna skierowac marzenia w inna strone (to nie ja ;)). co prawda tez musialam wyjechac a rodzinnego miasta, bo tam moglabym co najwyzej pracowac w sklepie (nie zebym umniejszala prace sklepowych, bo sama bylam przez rok, no ale to zanim skonczylam studia :)) i to za 1/4 tego co teraz, no ale nie narzekam i znajomi tez nie narzekaja, wrecz przeciwnie :). to skad takie kiepskie doswiadczenia?
niestety nie jestem pielegniarka, kiedys chcialam, ale niskie pensje mnie zniechecily, chociaz moze kiedys, jak znowu zechce mi sie uczyc ;). jestem zaledwie neurologopedą i pracuje w szkole specjalnej, ale podczas studiów mialam duzo fajnych praktyk w roznych szpitalach w warszawie i okolicach i sporo sie nauczylam :).

dzieki, ze trzymalyscie kciuki za szczepienie! :kiss: Zofia troche sie pobawila, zjadla i znow padla (smoczek wyplula :silly:).
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #380607 przez asiula2134
.

12 lata 6 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #380608 przez asiula2134
.

12 lata 6 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #380613 przez asiula2134
.

12 lata 6 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #380617 przez asiula2134
.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #380619 przez martyna123
asiula2134 ale fajny chłopczyk no i nie stresuj się tymi egzaminami i nie dołuj się bo to odczuwa twój mały przystojny skarb. a oto link

emma- ale śliczne jesteście Zosia ma oczy po Tobie. A twój zawód jest bardzo ciekawy i pewnie ciężki widząc chore dzieciątka a i twoje rady na tym forum są bardzo cenne :laugh:

ewelina - mój też ma dwa obywatelstwa polsko-niemieckie ale niemieckie po tacie.

12 lata 6 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #380621 przez asiula2134
.

12 lata 6 miesiąc temu #380638 przez gaabrysia
tak na szybko 180 stopni ok 40 min, sprawdzać patyczkiem czy suchy ;)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #380639 przez marigra
emma napisał:

a jesli chodzi o przyzwyczajenia, sadze, ze nie ma co demonizowac :). nasze dzieci sa jeszcze bardzo malutkie i same najlepiej wiedza, czego im trzeba, a na odzwyczajanie przyjdzie czas. poza tym ja ssalam smoka do 3 roku zycia i wszystko ze mna w porzadku :blink:, a z opowiesci wiem, ze moj maz lubil zasypiac z noskiem wtulonym w kocyk czy pieluszke (jak Zosia) i nie zauwazylam, zeby nosil ze soba jakies "szmaty", a znamy sie dosyc dlugo :silly:.

emma - twoje posty sa zawsze powalające, usmiałam sie jak norka hihihih :lol:
Z tymi "szmatami" oczywiscie chodzilo mi o dzieciaczki 2-3 letnie. Z doswiadczenia wiem, ze takie dzieci czesto przywiazuja sie do pieluchy i wszedzie z nimi chodzą. Nie sadze natomiast by twój mąż z takową jeszcze wedrował. Chociaz każdy lubi co innego :lol:
Czesto slysze o spaniu z pieluchą, nie krytykuje tego oczywiscie, tylko sama narazie nie przywyczajam:D. Moze kiedys ulegne, zobaczymy:D

asiula - glowa do góry, studia nie zając nie uciekną ;) a powaznie to trzymam kciuki za egzaminy.A twój BOS boski :lol:

A z cwiczen - my nie robimy nic....i teraz tak mysle, ze moze to niedobrze. Ale w sumie ona jest ruchliwa. Przy zmianie pieluchy turlamy sie na boczki, na brzuszku wyciagamy lapki i tyle z naszych cwiczen. Czasem wodzimy glowka za zabawkami. Poza tym gugamy, smiejemy sie i gadamy :silly: [img] [img]http://www.zapytajpolozna.pl/media/kunena/attachments/legacy/images/DSC_0844.jpeg
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #380649 przez ewelinda83
emma mam na imie Ewa ;) wiem wiem moj nick myli :blink:
jestes bardzo przystojna kobitka :blink:
wszystko jasne skad twoja wiedza, bardzo cenna wiedza ... dzieki :)

Kinia ma dwa obywatelstwa, irlandzkie i polskie ( maz jest Polakiem :blink: )
Polske wspominam dobrze i mam zamiar do niej wrocic, prace tez wspominam bardzo dobrze i za na tesknie - bylam ksiegowa :) niestety o zarobkach tego nie moge powiedziec :(
wyjechalam bo sytuacja rodzinna mnie troche do tego zmusila i wsumie nie zaluje ( poznalam meza ) a i mieszkania sie dorobilismy ( w Polsce :blink: od 3 tygodnie jestemy wlascicielami ... no my i bank ;) )

bylysmy u poloznej, ktora byl pan :laugh: Kinia wazy 4550g, dluga jest na 59,5cm
bardzo ladnie, mocno i wysoko podnosi glowke :)
dzisiaj tez mi ladnie trzymala grzechotke i troszke nia ruszala :)

gabrysia dzieki, maz pojechal do sklepu po produkty :P

asiula2134 a bos jaki powazny :) mamy taki sam sweterek, no mialysmy bo juz w pudle spakowany z za malymi ubrankami :S

12 lata 6 miesiąc temu #380662 przez gusiag
hej dziewczynki :)
Asia synek fajowy :)
Emma jesteście śliczne B)
Marigra ile Twoja mała ma włosów! nie wyciera??

a my mamy polskie obywatelstwo, nie dają obywatelstwa tu tylko dlatego, że się tu urodziła, a szkoda. Jedno z rodziców musiałoby mieć żeby można było się ubiegać...

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #380669 przez ewelinda83
no nam sie z tym obywatelstwem udalo :) a raczej Kindze.
musielismy udokumentowac tylko i az to ze jestesmy w Irlandii od 3 lat ;)

marigra no ale twoja Zuzia ma duzo wloskow :) mojej sie wytarly i wyjasnialy :dry:

12 lata 6 miesiąc temu #380697 przez gusiag
no to fajnie, tu musielibyśmy najpierw postarać się o obywatelstwo dla tatusia - po 7 latach dopiero ale to akurat już może, a potem dla córci. Nie wiem czy tak zrobimy, ja uważam, że nie zaszkodziłoby jakby miała podwójne ale mąż nie za bardzo chce zostać "niemcem". W sumie też ja bym jakoś nie chciała, szczególnie że nie będziemy tu już jakoś bardzo długo..

12 lata 6 miesiąc temu #380720 przez gaabrysia
Emma ja pracuje w sklepie ;) prowadze go mojej siostrze, zajmuje sie wszystkim i musze przyznać,że to bardzo lubię! ludzi których poznałam przez te 5lat.. dziś byłam w odwiedzinach i co drugi klient mnie "wyściskał" ;D

biszkopt i dziś zagościł na moim stolę z podwójnej porcji urósł taki wysokiiiii ;)
do tego jeszcze strcie do ciasta czekolady na grubych oczkach.. a nie wrzucanie kawałków, chociaż i tak i tak jest pysznieee ;D a dupka rośnie ;)

mój syn chyba już zapomniał co to smok przez te 5 dni ;Dz czego ja się bardzo cieszę, może to śmieszzne , ale ja ssałam do 1 klasy :ohmy: i chyba dlatego taka uczulona (co mnie mama oduczyła to siostra mi wtykała ..)
Dziś były cały dzień dwie psiapsiółki i stwierdziły ,że mam w domu anioła.. ale to prawda, na spacerze wiadomo grzeczny spał.
W domu pogadał, pośmiał się .. zmęczył - to włożyłam go do łóżeczka |(mieszkam w kawalerce) i sam zasypiał i tak 2 razy a my w tym czasie ciacho i kawa ;D

Marigra faktycznie super fryzurka ;) Emma faktycznie Zośka kawał kobity, a kasa to chyba z becikowego ;)

Dobrej, przespanej nocki ;D

12 lata 6 miesiąc temu #380780 przez ewelinda83
gabrysia wlasnie robie biszkopta :woohoo: ale tak jak na niego spogladam to nic z niego nie bedzie bo cos nie rosnie :angry: chyba obejde sie smakiem :angry: :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka