- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
glukoza jako glukoza jak dla mnie osobiście nie jest taka straszna(może dlatego,że miałam 50g wypić) miedzy jednym a drugim pobraniem siedziałam jednak godz.więc wszystko bez tragedii:)jutro wyniki i usg... z czego cieszę sie najbardziej 3 razy zobacze Adrianka. napewno urósł przez 5 tyg

dziekuje za wyjasnienie jestem spokojna

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
- gusiag
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- moja największa miłość
ja też już po badaniu,wszystko ok, doktor powiedział, że rośnie jak na drożdżach

Więc nagadajcie mi tu szybko, że głupia jestem!
- gusiag
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- moja największa miłość

06.03 - emma / córeczka (ZOSIA )
08.03 - Martyna 123 /synek
08.03 - georgette102/???
09.03 - kalisi/ córcia
09.03 - marigra/córcia (ZUZIA)
14.03- Ewelina / synek (Michał)
16.03 - gaabrysia / synek (ADRIAN )
22.03 - moba2012 / synek (TYMON)
25.03 - aisod / ???
31.03 - asiula2134/ najprawdopodobniej synek
31.03 - gusiag/ najprawdopodobniej córcia
- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
najważniejsze zeby było zdrowe!!!!!A płeć zobaczysz pokochasz też córcie (chociaz jeszcze nie masz pewności - wszystko moze sie zmienić) nie ma sie co załamywac, najwaznieszy jest komfort psychiczny - im szczesliwsza mama tym lepiej rozwija sie dziecko..witajcie,
ja też już po badaniu,wszystko ok, doktor powiedział, że rośnie jak na drożdżachdzieciątko ułożone jest pośladkowo więc płci na 100% jeszcze nie znamy ale lekarz powiedział, żeby raczej przeglądać imiona dla dziewczynki. Wiem, że to głupie ale popłakałam się strasznie, bo nastawiłam się bardzo na syna.
Więc nagadajcie mi tu szybko, że głupia jestem!
a co do kregoslupia to moze az tak mi nie dokucza, u mnie najgorsze jest to trzaskanie w miednicy i pachwinach - tez tak macie? jak spie w nocy szczególnie i zmieniam pozycje to strzelam jak stara bobka:) nawet mąż sie smieje ze juz się sypie. Brzuszek narazie mam w miare malutki, a przytyłam 2,5kg (niestety naleze do szczuplaków, wiec to i tak sukces)
- gusiag
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- moja największa miłość
najważniejsze zeby było zdrowe!!!!!A płeć zobaczysz pokochasz też córcie (chociaz jeszcze nie masz pewności - wszystko moze sie zmienić) nie ma sie co załamywac, najwaznieszy jest komfort psychiczny - im szczesliwsza mama tym lepiej rozwija sie dziecko..
a co do kregoslupia to moze az tak mi nie dokucza, u mnie najgorsze jest to trzaskanie w miednicy i pachwinach - tez tak macie? jak spie w nocy szczególnie i zmieniam pozycje to strzelam jak stara bobka:) nawet mąż sie smieje ze juz się sypie. Brzuszek narazie mam w miare malutki, a przytyłam 2,5kg (niestety naleze do szczuplaków, wiec to i tak sukces)
ja już ją kocham

no nic trzeba szukać imienia dla dziewczynki chyba

Mnie dziś ważyli i w ubraniu butach ważę 51,8kg więc przytyłam niecałe 2 kilo od początku, a na te bóle kręgosłupa zaczynam chodzić na basen
- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)

no nic trzeba szukać imienia dla dziewczynki chyba

Mnie dziś ważyli i w ubraniu butach ważę 51,8kg więc przytyłam niecałe 2 kilo od początku, a na te bóle kręgosłupa zaczynam chodzić na basen[/quote]
no to dobrze, bo już się bałam ze twoje nastawienie na synka jest tak duze, ze wpadniesz w depresje (moja kolezanka zawsze marzyła o dziewczynce, jest chlopak i do dzisiaj jest wlasnie w depresji.....szkoda mi jej, ale nie jestem w stanie pojąć jak można nie kochać własnego wyczekiwanego dzicka). Wiec uffff......
a co do wagi to widze ze ty tez waga piórkowa, ja obecnie waze 60kg i mam 170cm i zawsze sądziłam ze jestem chuderlakiem, nawet teraz nie widać ze mi waga drgnela

- gusiag
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- moja największa miłość

Ja mam 160 cm i 51,8kg aktualnie więc te prawie 2kg to i tak nie wiem gdzie są, maleństwo waży 250g więc reszta to wody płodowe i chyba biust bo skoczył mi o numer wyżej

- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
Ja mam 160 cm i 51,8kg aktualnie więc te prawie 2kg to i tak nie wiem gdzie są, maleństwo waży 250g więc reszta to wody płodowe i chyba biust bo skoczył mi o numer wyżej
poza tym ja nie mam apetytu więc nie rosnę jakoś bardzo, martwiłam się o to że nie jem za wiele, ale lekarz mówi, że dziecko rośnie jak na drożdżach więc już sie nie martwię tylko czekam na powrót apetytu
ja tez wlasnie sie balam o tą wagę, ze tyje za malo, ale doktor powiedziała, ze to jak najbardziej poprawnie, widocznie taka moja uroda, ze byc moze przytyje tylko 8-10kg. Ale to nawet lepiej, łatwiej będzie później zrzucić

- gusiag
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- moja największa miłość

- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!

gusiag gratuluję córeczki i przyznam, że zazdroszczę, bo sama marzę o dziewczynce; poza tym zauważam, że praktycznie zostałam ostatnią mamuśką, która nie zna płci dziecka, to niesprawiedliwe

natomiast co do wagi... jestem załamana! przytyłam 9 kg, mam olbrzymie piersi i duży brzuch, którego nie da się nie zauważyć
- aisod
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Gusiag nie przejmuj się narazie płcią, moja koleżanka przez całą ciąże miała mówione, że będzie dziewczynka, a po porodzie zobaczyła, jak to ona sama stwierdziła " wielkie jajka"

Ciuszki, które przywiozła ze sobą na porodówkę rozdała wśród mam leżących z nią na sali, a inne mamy podzieliły się ubrankami dla chłopaka, a później tatuś musiał wykazać się w umiejętności kupowania ubranek

- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
my teraz jesteśmy "inkubatoerm" (jak to mawia mąż) dla naszych pociesz, wiec jestesmy w stanie zniesc wszystko:)
- moba2012
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

fajnie ze coraz wiecej nas tutaj i coraz wiecej ciekawych rad i porad

co do wagi - to maja pnie sie do gory jak oszalala, juz prawie 8 kg mam na plusie

troche zaczynam sie niepokoic bo moj maly nie daje znakow zadnych, nie kopie, a tak tu doczytuje ze niektore z was juz od kilku tyg czuja ruchy. My zaczynamy 23 tydz i na razie nic, ale moze nasz maly bedzie z tych leniuszkow - hihi
ponadto dzis obudzilam sie z katarem, a tak bronie sie przed przeziebieniem, wszycy w okolo smarkaja i kaszla, nawet moj maz sie rozchorowal i juz wczoraj spal na kanapie w salonie.
no i zobaczymy, mam nadzieje ze mnie ominie

- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
ponadto dzis obudzilam sie z katarem, a tak bronie sie przed przeziebieniem, wszycy w okolo smarkaja i kaszla, nawet moj maz sie rozchorowal i juz wczoraj spal na kanapie w salonie.
no i zobaczymy, mam nadzieje ze mnie ominie
ja tez swego czasu mialam okropny katar i zdecydowanie polecam sól morską. Przeszło mi w 2 dni, a dodatkowo nie miałam wysuszonej śluzówki, a co najwazniejsze jest w 100% naturalne i polecane zarówno dla kobiet w ciąży jak i maluszka. Nigdy wczesniej nie stosowałam tego sposóbu a teraz juz wiem, ze nie ma potrzeby uzwania kropli. Naprawde pomaga!!!