- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- asiula2134
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gusiag
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- moja największa miłość
A używane będę miała ubranka, wózek itd bo od siostry i od szwagierki

siostra mówiła mi, że materacyk kokos bardzo dobry jest.
- martyna123
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- asiula2134
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
widzę, ze wy juz ostro gromadzicie wyprawkę. Ja materacyk, wózek, jakies ubranka i inne podstawowe rzeczy dostane od szwagierki - musimy jechac i sobie wybrac co tam sie przyda. Musimy kupic łózeczko, kosmetyki, pewnie jeszcze ubranka i butelki (jesli beda potrzebne)
- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
moze u mnie tez jest cos takiego?
- asiula2134
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
Pakiety "Będę mamą" i "Chłopiec czy dziewczynka" można dostać od swojego lekarza ginekologa. Trzeba się upomnieć, może ma. Mi przywiózł mąż z przychodni, którą obsługuje w Warszawie (podobno tam te pakiety stoją w poczekalni ginekologicznej - tak nazywa to mój mąż. Wiem też, że takie pakiety rozdają w szkołach rodzenia. Jest jeszcze jeden "niebieski pudełko" chyba i o niego trzeba się upomnieć w szpitalu - tak powiedziała pielęgniarka
A no to widzisz u mnie nbic nie mówili. Zapytam przy nastepnej wizycie. W szpitalu to wiem, ze rozdaja u nas, ale o przychodni nic nie slyszalam....
- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
nie wiem, które są lepsze, ale ja jestem nastawiona na AVENT, bo te poleciły mi znajome mamuśkiCześć a ja się zastanawiam nad wyborem zestawu butelek i nie wiem jakie wybrać czy AVENT czy TOMMEE TIPPE te tommmee są made in china ale są lepiej wyposażone bo mają czujniki ?? a wy jak sadzicie ??
- emma
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1

co do butelek, to powiem wam szczerze, ze odradzam wszystkie. jesli koniecznie musicie, kupcie jedna z nadzieja, ze w ogole sie nie przyda i, jesli bedzie to oczywiscie mozliwe, postawcie na karmienie naturalne. karmienie butelka na starcie ksztaltuje u maluchow nieprawidlowe wzorce ssania, co pozniej przyczynia sie do niemal wszystkich wad zgryzu i wymowy :/.
- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze

wczoraj na usg u pani doktor pow że jest ułożony główką w dół i że jest zgięty bo juz nie ma miejsca,wiec niewiem jak to jest z tym ułożeniem.. chociaż wydaję mi się że jeszcze szmat czasu na jego obkręcanie jest zdrowy

butelki będę kupować po jednej z pensji żeby jakoś sobie rozłożyć te wydatki, smoczków nie!! moje 2 siostrzenice niewiedziały nawet co to jest (to tylko wygoda rodziców) jak dostała starsza lalke która miała smoczek, to była bardzo zdziwiona

- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
ja jak pisałam duzo rzeczy dostane, ale pozostałych tez jeszcze nie kupuje. Mysle ze poczekam na wyprzedaze...
Co do butelek - ja wrecz oddalam od siebei mysli o ich kupnie,bo jestem barzo zmotywowana do karmienia piersia i mam nadzieje ze to sie uda. Pewnie w zapasie kupie jedna butelke, a jesli juz beda potrzebne to dopeiro etedy bede myslec intensywniej.
Co do smoczków ja sama wychowywałam sie podobno bez niego i nie bylo z nim problemu, sama tez tak bym chciała, natomiast zdania są podzielone. Wiekszosc rodzin "napiera" ze smoczek to podstawa, ze bez niego nie da sie uspokoic dziecka itp itd, ja chcialabym wychowywac moje dziecko podobnie jak ja sie rozwijałam. Słyszalam jednak ze juz na oddziale polozniczym pielegniarki wymagaja smoczka i boje sie wlasnie ze ja moze sobie dam rade bez, ale wszyscy dookola beda go wciskać....
- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
co do smoczka to myślę,że jeżeli powiesz że nie chcesz to nie podadzą. pozatym okres w szpitalu jest krótki więc wątpie że zdąży sie przyzwyczaić. w domu jak mieć ich nie bedziesz to nikt bez Twojej zgody wkładać nie bedzie..
- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
tzn ja nie móie ze wogóle nie kupie, oczywiscie beda miala jakas w zapasie, tak na wszelki wypadek. Jestem swiadoma, ze mimo szczerych checi nie zawsze sie da karmic...ja również zamierzam karmić piersią, ale nigdy nie wiesz co się może wydarzyć jakaś choroba, a nawet grypa żołądkowa i już pierś odpada.. więc uważam,żę warto mieć jak nie na początku to napewno później się przydadzą chociażby do herbatki.
[qoute]co do smoczka to myślę,że jeżeli powiesz że nie chcesz to nie podadzą. pozatym okres w szpitalu jest krótki więc wątpie że zdąży sie przyzwyczaić. w domu jak mieć ich nie bedziesz to nikt bez Twojej zgody wkładać nie bedzie..[/quote]
no i niesttey u nas tak jest ze babcia sie nie slucha. Mam w rodzinie malucha i mimo prosb i grozb rodziców babcia wklada smoczek, nosi na rekach, pozwala na wszystko, wiec juz sie tego boje.... najbardziej boje sie tego, ze nawet jak nie dam smoczka to babcia po kryjomu kupi i bedzie dawac...
- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ja mam tylko jednych dziadków od str tatusia niestety