- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
ja też chcę mieć jeszcze przewijak, ale nie było w odpowiednim kolorze a poza tym jeszcze się zastanawiam czy nie kupić komody z przewijakiem (diabelnie droga) a tak w ogóle to dozuję sobie przyjemność robienia zakupów, więc postanowiłam, że następną partię kupię za 2 tygodnie
ja niestet nie mam juz miejsca na dodatkowy mebel, zemisci sie jedynie lózeczko, wiec przewijak musi byc juz tylko w formie nakladki, ale tez wydaje mi sie ze bedzie wygodny.
A zakupy faktycznie, przyjemnie sie robi, gorzej poziej jak trzeba wydac takie pieniadze:

- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- martyna123
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Dziewczyny świetne wyprawki ja też już pomału wybrałam sobie że kolor pościeli będzie beż ponieważ do wszystkiego pasuje i do chłopczyka i do dziewczynki jeszcze dużo zakupów przed nami, dzis mi się śniło że kupiłam bez pomyłke pomaranczowy wózek i bardzo tego żałowałam bo był brzydki

POZDROWIONKA
- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze

ból brzucha i ja mam dzis

- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
gaabrysia - przypomnij, ty nadal pracujesz??? kurcze podziwiam cie, ja bym juz chya teraz nie dala rady, przede wszystkim dlatego ze nie dam rady dlugo wysiedziec w jednym miejscu - przyklad - prasowalam dzisiaj przez 2 godz. na siedzaco i mslalam ze kregoslup zlamie mi sie na pól i jeszcze rozsypie jak puzzle....
georgette102 - to widze ze masz tak ciasno jak ja, teraz bez lozeczka jest juz niewiele miejsca, a jak przyjdzie jeszcze dzidzia to juz pietrowo chyba bedziemy musilei chowac rzeczy - dlatego wlasnie myslalam o tej szufladzie do lozeczka, bo ono zajmie swoja pozycje, wiec chce wykorzystać wszelkie puste miejsce pod

hihih a ja wlasnie wcinam frytki takie domowej foboty, mniam:)
- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
trzymajcie kciuki by jutro było chociaż trochę lepiej
- emma
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
ale wam fajnie, ze juz macie tak mnostwo rzeczy. zazdroszcze! wydaje mi sie, ze wtedy przyjsice dzidziusia staje sie takie bardziej realne

na glukoze wybieram sie dopiero w przyszlym tygodniu, wiec jestem totalnie zielona, ale szczerze mowiac ciesze sie, bo biore sobie na ten dzien wolne w pracy. tak, gabrysiu, lacze sie z toba w bolu

ide cos wrzucic na ruszt. georgette, zabilabym za takie nalesniki, o ktorych ostatnio pisalas... mniam!

- Paula91
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Wróciłam wczoraj ze szpitala ale niestety byłam tak zmęczona że nie miałam siły zasiąść do lektury..Dziś nadrobiłam wszystko i muszę przyznać że strasznie dużo tego było

Opisze w kilku zdaniach mój pobyt w szpitalu może komuś się przydadzą jakieś informacje chociaż w głębi serca mam nadzieje i życzę Wam żeby tak się nie stało.
Na początku zrobiono mi badanie ginekologiczne w którym stwierdzono "niewielkie zmiany",następnie zrobiono mi usg-okazało się że z dzieckiem wszystko dobrze i jest bezpieczne (ucieszyło mnie to niesamowicie).Niestety usg wykazało również że przyczyną mojej kolki nerkowej jest tzw.zastój moczu w prawej nerce.Następnego dnia zrobiono mi badanie moczu które wykazało infekcje moczową,morfologia wyszła ok.Dostawałam dużo leków w tym antybiotyki i oczywiście kroplówki i co dwa dni robiono badanie moczu.Po tygodniu lekarz oznajmił mi że infekcja moczowa została wyleczona jednak kolka może powracać do końca ciąży gdyż przyczyna zastoju moczu jest rozrastająca się macica która tworzy ucisk na nerkę

Podczas pobytu w szpitalu dowiedziałam się również że będę mieć dziewczynkę

Uaktualniam listę:
06.03 - emma / córeczka (ZOSIA )
08.03 - Martyna 123 /synek
08.03 - georgette102/???
08.03 - Paula91/córcia
09.03 - kalisi/ córcia
09.03 - marigra/córcia (ZUZIA)
14.03- Ewelina / synek (Michał)
16.03 - gaabrysia / synek (ADRIAN )
22.03 - moba2012 / synek (TYMON)
25.03 - aisod / ???
31.03 - asiula2134/ synek
31.03 - gusiag/ najprawdopodobniej córcia
- Paula91
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

gaabrysia ,emma - podziwiam że macie siłę jeszcze pracować ja po wejściu po schodach łapię nie lada zadyszkę a mowa o czym..
marigra - łóżeczko śliczne zazdroszczę Ci

martyna123 - ja też mam problem z twardym brzuchem i również lekarz tłumaczył mi że to normalne,spowodowane przez macice.
Mi też się podoba beżowy kolor planuje kupić taka pościel i zastanawiam się nad takim kolorem wózka..
- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

gaabrysia trzymam kciuki, żeby dzisiaj i nie tylko dzisiaj było lepiej

emma nie utożsamiałabym glukozy z odpoczynkiem, bo to było chyba najbardziej męczące badanie jakie do tej pory musiałam przetrwać

- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
georgette102 - trzymamy kciuki, aby dzidzia wkoncu pokazala co tam ukrywa miedzy ngami. Odrazu pisz jak tylko znajdziesz chwilkę
Emma i Gabrysia - naprawde Wam nie zazdroszczę. Moja praca niestety polegala na jezdzie samochodem po całej Polsce, wiec lekarka odrazu wyslala mnie na zwolnienie, tym bardziej ze mialam tez problemy na poczatku i bralam leki na podtrzymanie. Mam nadzieje Ze u Was wszystko będzie ok. Emma - musisz odpczac, bo jak sie dzicko urodzi to juz nie bedzie na to czasu!!! Gaabrysia - moze siostra zrozumie, ze teraz jestes w takim stanie ze powinnas odpoczywac, a nie biegac po sklepie, wstawac w srodku nocy itp.???
- ewelina.zak.1991
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
Paula91 dziękujemy za informację i gratulujemy dziewczynki:)
Dziewczyny macie tak że w pewnym momencie Was dzidzia kopnęła w dwóch miejscach w tym samym czasie? Raczej mi się nie zdawało...

Zazdroszczę zakupów, ja wybieram się dopiero w grudniu, bo też brak kasy:(
Moje maleństwo !!!:*